Vinden jullie 1 januari ook altijd zo'n gekke dag? ✨ Er is niks open, je bent moe, de kinderen zijn moe en je zit vol van de oliebollen. Het is écht altijd een beetje een vreemde start van het jaar vind ik persoonlijk. Door een onderzoekje bij ouders kwamen er een heleboel leuke tips binnen. Met deze tips maak je 1 januari echt super leuk en er is genoeg te doen!

1. Plant een Nieuwjaars boompje 

Plant een boompje voor het nieuwe jaar! Plant hem in een pot, op je balkon, in je tuin het park waar dan ook en maak er een waardevol moment met elkaar van waarbij je al een heel goed begin van het nieuwe jaar maakt! 

 

2. Maak een herinneringen boek 

Ook dit jaar hebben jullie vast veel mooie herinneringen gemaakt. De eerste stapjes, het eerste fruithapje, een verjaardag, zwemdiploma, noem maar op! Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk boeken maken met zowel foto's als leuke teksten! Op deze manier kun je op een leuke manier herinneringen ophalen en ze een mooie plekje in een (persoonlijk) boek geven.

HEMA fotoboek maken

3. Films & Pyjama's

Yes! Alles mag op Nieuwjaarsdag, dus pyjama's aan, matrassen en kussens naar beneden, popcorn in de magnetron en kijken maar! Ook leuk; laat iedereen zijn of haar favoriete film opschrijven en kijk al deze films. De dag vliegt om!

4. Maak een herinneringen box

Tijdens ons onderzoekje naar wat ouders doen op 1 januari kwam er een ongelooflijk leuke tip binnen die ik absoluut met jullie wil delen: "Wij maken het doosje open waarin we het hele jaar briefjes met leuke, mooie, grappige, fijne momenten in stoppen. Dat lezen we dan samen en blikken zo terug op het jaar met veel herinneringen. Sommige dingen zijn we dan soms alweer vergeten, maar blijken achteraf heel waardevol te zijn geweest". Hoe leuk is dit? Wij gaan dit zeker doen!

Herinneringen koffer

5. Maak wenskaartjes

Knutsel wenskaartjes met mooie wensen of tekeningen er op voor het nieuwe jaar en breng ze langs bij je in de buurt of bijvoorbeeld een verzorgingstehuis. 

6. Maak een ronde 'beste wensen zwaaien'

Ga lopend, met de fiets of met de auto langs familie en/of vrienden en zwaai de beste wensen naar ze. Ook leuk om een klein spandoekje mee te nemen of een wenskaartje af te geven.

7. Neem een alternatieve Nieuwjaarsduik

Helaas kunnen we dit jaar geen nieuwjaarsduik nemen, maar gelukkig kunnen we wel een alternatieve "duik" nemen. Wat dacht je van een emmer (koud!)water over je hoofd in de tuin? Unox muts op en bibberen maar! 

8. Speel spelletjes

Spelletjes spelen op Nieuwjaarsdag is heerlijk! 30 seconds, Party & Co, Ligretto, je kunt me er (bijna!) voor wakker maken. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij hebben de leukste spelletjes voor het hele gezin voor je op een rijtje gezet.

25 leukste spelletjes met je gezin!

9. Voorspel de toekomst 

Voorspel met elkaar op 1 januari de toekomst! Wat hoop je over 1 jaar, 2 jaar, 5 jaar of 10 bereikt te hebben. Stop al deze voorspellingen in een envelop en maak ze pas open op het moment dat het de 'toekomst' is geworden! Leuk om te kijken of de voorspellingen dan ook op dat moment zijn uitgekomen. 

10. Maak een strandwandeling

Lekker uitwaaien op het strand, wind in je haren, het geruis van de zee, de oneindige golven. Een goed begin van het jaar!

11. Bestel eten

Tsja, volgens mij hoeven we hier niet heel veel over te zeggen ;).. Liever geen eten bestellen? Dan is de dag ervoor de koelkast vullen met lekkere dingen natuurlijk ook een goede optie!

Thuisbezorgd.nl

12. Bedenk goede voornemens

Laat iedereen een aantal goede voornemens opschrijven voor dit jaar. Wat wil je dit jaar graag leren bijvoorbeeld? Of wat ga je dit jaar anders doen? Je kunt een leuke vragenlijst maken en die door het hele gezin in laten vullen. Aan het einde van het jaar kunnen jullie natuurlijk kijken of het gelukt is allemaal.

13.  Maak een bucketlist

Maak met het gezin een bucketlist. Wat willen jullie absoluut gedaan hebben dit jaar als gezin? Zorg ervoor dat jullie niet teveel op de lijst zetten, anders is misschien niet haalbaar. Vaak wanneer je 2 of 3 dingen op je lijstje hebt staan, is het ook daadwerkelijk haalbaar. 

14. Wandelen in de natuur

Een frisse neus halen op Nieuwjaarsdag is heerlijk! Even lekker uitrazen met z'n allen. In je buurt kun je vast even het bos in of een ander natuurgebied opzoeken. 

15. Slaap uit

De kids zullen vast moe zijn, dus maak er gebruik van: slaap uit! Zijn je kids toch vroeg wakker? Neem ze lekker in bed en hopelijk doen ze dan nog een oogje dicht ;)

Een hele fijne jaarwisseling gewenst en een gelukkig en gezond 2024! ✨

Liefs Judith! 🧡