Nationale Pannenkoekdag

Op vrijdag 8 maart 2024 wordt Nationale Pannenkoekdag gevierd, ditmaal alweer de 17e editie! Scholen kunnen meedoen aan dit bijzondere evenement. Tijdens Nationale Pannenkoekdag zetten basisscholieren in het hele land ouderen in het zonnetje door zelfgebakken pannenkoeken uit te delen. Scholen kunnen hier aan meedoen door zich voor 7 februari aan te melden. 

Aanmelden Pannenkoekdag

Als jouw school deelneemt, ontvang je kosteloos het startpakket. Hierin vind je pannenkoekenmix voor ongeveer 100 pannenkoeken, vloeibare margarine, tafelkleden, servetten, koksmutsen, placemats en sjablonen voor slingers. Als je vorig jaar niet hebt deelgenomen, ontvang je ook 2 pannenkoekpannen die geschikt zijn voor alle warmtebronnen.

Nationaal Pannenkoeklied

Voor de 15e jubileumeditie in 2022 is een Nationaal Pannenkoeklied gemaakt, inclusief een coole videoclip met de FITSZ KIDS.

Bekijk hier de coole videoclip met muziek en dans. Ga met jullie leerlingen oefenen zodat we met z’n allen Nationale Pannenkoekdag swingend kunnen vieren!

En uiteraard eet je thuis op Nationale Pannenkoekdag natuurlijk pannenkoeken of ga je lekker pannenkoeken eten bij een pannenkoekenrestaurant bij jou in de buurt!

pannenkoek go-kids

Wist je dat…

  • er ook een pannenkoekplant bestaat? Deze bladeren hebben de vorm van pannenkoeken en zijn nu heel populair!
  • het recept voor pannenkoeken in de 12e eeuw door kruisvaarders werd meegenomen vanuit China en Nepal?
  • in Engeland, Ierland en Australië al eeuwenlang Pancake Day wordt gevierd op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag (de eerste dag van de christelijke vastenperiode)?
  • we in Nederland sinds 2007 Nationale Pannenkoekdag vieren op een vrijdag in maart?
  • pannenkoek tot 1995 werd gespeld als pannekoek?
  • de Amerikaanse pancake dikker is dan de Nederlandse pannenkoek?
  • de Franse crêpe dunner is dan de Nederlandse pannenkoek?
  • Amerikanen pannenkoeken meestal bij het ontbijt eten i.p.v. 's avonds?

Wil je nog meer leuke weetjes over pannenkoeken ontdekken? Lees dan snel verder!