Buitenspelen is superbelangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton & Nickelodeon ieder jaar de Buitenspeeldag. Dit is dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is: buitenspelen!

BUITENSPELEN IS SUPERBELANGRIJK
In Nederland zijn er zo'n 300.000 kinderen die binnenzitten en nauwelijks buitenspelen. Dat moet anders! Om iedereen te laten zien hoe belangrijk én leuk buitenspelen is, organiseren Nickelodeon en Jantje Beton al jaren lang de Nationale Buitenspeeldag. Hierbij roepen we ouders, buurten, speeltuinen, scholen, clubs, bedrijven en gemeenten op om speciaal op deze dag een buitenspeelactiviteit te organiseren. Alle binnenzitters moeten naar buiten!

Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Binnen blijven heeft geen zin: Nickelodeon gaat weer op zwart tijdens de Buitenspeeldag!

De Buitenspeeldag 2024 is op woensdag 12 juni. Doe jij ook mee?

Speelactiviteiten in NL =>

JOEHOE! HIER IS HET FEEST!
Steeds meer straten en speeltuinen melden hun activiteit aan op de kaart van de  Buitenspeeldag. Organiseer jij woensdag 12 juni een activiteit in jouw straat? Laat het weten en meld deze vandaag nog aan. Jouw Buitenspeeldag verschijnt dan gelijk op de landkaart én je ontvangt een groot 'Hier spelen wij!'-spandoek om de dag feestelijk aan te kleden. Hoe tof!

Aanmelden & meer info =>

Ben je benieuwd naar de Buitenspeeldag? Check deze filmpjes van vorig jaar.