Voor het kinderfeestje van Go-Kids Reporter Lynn zijn we naar VR Boxx in Weert gegaan, en wat was dat een geweldige keuze! Dit feestje was echt uniek, want niemand van de vriendengroep had ooit eerder een VR-ervaring gehad. Met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid vertrokken we richting Weert, klaar voor een avontuur in de virtuele wereld.

Wat is Virtual Reality (VR)?

VR, of Virtual Reality, is een technologie die gebruikers volledig onderdompelt in een digitale wereld. Met behulp van een speciale VR-bril en controllers kunnen gebruikers interactie hebben met deze virtuele omgeving alsof ze er echt in zijn. Dit maakt het mogelijk om allerlei avonturen te beleven, van het verkennen van verre planeten tot het oplossen van puzzels of het beschermen van een magische boom, zoals we hebben ervaren bij VR Boxx. VR is vooral populair omdat het een unieke combinatie biedt van gaming, avontuur, en leerervaringen, allemaal in één meeslepende wereld.

Kinderfeestje VR Boxx Weert
Kinderfeestje VR Boxx Weert

Kinderfeestje bij Vr Boxx

Bij aankomst worden we hartelijk welkom geheten en mogen we allemaal plaatsenemen, voordat de actie begint wordt er natuurlijk eerst luid gezongen voor de jarige job! De kids kijken hun ogen uit want er staat natuurlijk al van alles klaar voor hun VR-experience. We krijgen eerst een korte uitleg, hierin worden wat algemene regeltjes uitgelegd. Dan worden de kids in 2 groepen verdeeld.

De eerste groep krijgt een gezamenlijke missie: ze worden boogschutters in een betoverende VR-wereld waarin ze een grote magische boom moeten beschermen tegen trollen. De tweede groep gaat om de beurt aan de slag met mini-games. De eerste mini-game is wat rustiger; de kinderen kunnen een schattig virtueel beestje verzorgen en aaien. Maar bij de tweede mini-game gaat het er een stuk actiever aan toe. Met laserzwaarden moeten de kinderen blokjes kapot slaan.

Kinderfeestje bij VR Boxx Weert
Kinderfeestje bij VR Boxx Weert

Voordat de actie begint, krijgen alle kids eerst een VR-bril op en twee controllers in hun handen. Dit zorgt meteen voor een hoop gegiechel! Zodra ze in de VR-wereld stappen, hoor je overal om je heen enthousiast "wauw". De ervaring is zo realistisch dat het voelt alsof je er echt bent! Hoe cool is dat?! Dit laat al zien hoe meeslepend Virtual Reality kan zijn, want ze beginnen meteen te lopen en vanalles op te pakken en uit te proberen. En vanaf de "echte" wereld ziet dat er ook nog eens heel grappig uit allemaal. Super leuk om mee te doen, maar dus ook nog eens heel leuk om naar te kijken hoe de anderen spelen. Dus let the games begin! 

Na een tijdje is de missie van de boogschutters geslaagd en gaan de VR-brillen van de eerste groep af. Deze missie was spannend, actief en vereiste teamwork. Allemaal vrolijke en verwonderde gezichtjes, en meteen volgt de vraag: "Mogen we nog een keer?!" Natuurlijk, maar eerst wisselen de groepen. De groep van de mini-games heeft tussendoor al kunnen wisselen tussen verschillende games en mag nu de missie van de boogschutters proberen, terwijl de eerste groep de mini-games speelt.

Vr Boxx
Kinderfeestje bij VR Boxx Weert

Een groot voordeel is dat er tussen de VR-sessies door genoeg pauzemomenten zijn om even bij te komen. Tijdens deze pauzemomenten kunnen de kids genieten van cake en frisdrank dat we zelf mochten meenemen. Super fijn. 

Bij VR Boxx in Weert krijg je de kans om deze technologie op een toegankelijke en kindvriendelijke manier te ervaren. Het is de perfecte plek voor een spannend kinderfeestje waar de kinderen nog lang over zullen nakletsen. Van de spanning van een missie vol actie tot het knuffelen met een beestje bij interactieve mini-games, VR Boxx biedt voor elk kind iets bijzonders. In totaal duurt een kinderfeestje ongeveer 2 uur. Een goed vullend programma dus! 

Aan het einde van het feestje waren alle kinderen het unaniem met elkaar eens: dit was het coolste kinderfeestje ooit! Ze willen allemaal ook zo’n feest als ze jarig zijn! Wil jij ook zo een tof kinderfeestje regelen voor je zoon of dochter? Kijk dan hier! 

Go-Kids Limburg