Bij het BloteVoetenPark Brunssum organiseren ze steeds weer leuke activiteiten voor het seizoen. Deze keer een Reflectortocht! Wij gingen op onderzoek uit en vertellen je graag onze ervaring. En ook al was het ontzettend koud, het was ook ontzetten leuk! Je leest er hieronder alles over.

Blotevoetenpark_reflectortocht

Reflectortocht

Thuis pakken we ons al goed in, want het vriest buiten. Dus warme kleding is niet overbodig. En onze zaklampen gaan uiteraard ook mee! We gaan namelijk 3 kilometer door het donkere bos wandelen en er staan door het bos heen allemaal leuke reflecterende tafereeltjes, die natuurlijk oplichten als er licht op schijnt. We zijn heel benieuwd, en de kids hebben er zin in! We komen aan bij het BloteVoetenPark en het ziet er heel gezellig uit allemaal. De lampjes buiten maken de omgeving prachtig in het donker. De BloteVoetenHut is ook mooi gedecoreerd voor de feestdagen, heel gezellig. Voordat we naar buiten gaan voor de wandeling, worden we eerst nog geschminkt met lichtgevende schmink en krijgen de kinderen een lichtgevende armband. 

Schmink_BloteVoetenPark      Schminken_BloteVoetenPark

De wandeling

Dan gaan we naar buiten en starten we met de wandeling. We hebben allemaal een zaklamp vast en we komen al meteen leuke reflecterende objecten tegen in het bos. De wandeling is goed te volgen, want je hoeft alleen maar alles te volgen dat reflecteert. De kids vinden het heel spannend in het bos zo in het donker. Maar staan elke keer weer vol verwondering te kijken naar al het moois tijdens deze Reflectortocht. 

Reflectortocht_Brunssum   Reflectortocht _Brunssum_Pinguin

Doolhof

Na een tijdje wandelen komen we bij een doolhof. Gelukkig staat er aangegeven waar we niet naartoe moeten lopen, middels grote reflecterende rode kruizen. Ik ben namelijk al geen held om de uitgang te vinden in een doolhof als het licht is, laat staan in het donker! ;-) Maar in dit geval worden we naar het midden van het doolhof geleid, waar een mooie grote lichtjesboom staat te pronken. We zagen hem vanaf de verte al mooi stralen, want hij steekt heel hoog boven het doolhof uit.

Kerstboom_Doolhof_Reflectortocht

Favorieten

Dan is het weer tijd om verder te lopen, want van stilstaan krijg je het koud! Als we dan weer buiten het doolhof zijn, komen we het Liefdeslaantje tegen. Volgens mijn oudste dochter van 8 jaar; Het allermooiste van de hele Reflectortocht! En mooi is het zeker. Allemaal verschillende reflecterende hartjes, zover je kunt kijken. 

Liefdeslaantje_Reflectortocht Hert_reflectortocht Giraffe_Reflectortocht

We komen zoveel leuke dingen tegen. Een hert, een giraffe, leuke bosdiertjes en kikkers langs de bospaden. We gaan soms berg op, soms weer berg af. de wandeling is een verkorte route van het BloteVoetenPad die je in de zomer kunt lopen. Dus ook de leuke paden met boomstammen, boomstamschijven, kiezels, korrels enz. kom je tijdens het wandelen tegen. 

Na een tijdje komen we bij een tunnel met Blacklight en als we door de tunnel lopen, geven we allemaal licht. Vooral onze lichtgevende schmink is dan erg mooi. Daar willen de kids wel mee op de foto. Onze jongste van 3 jaar vindt vooral "De Spider", ofwel de spin, het allermooiste van de Reflectortocht. En onze middelste van 6 jaar, het lichtgevende bos, zoals zij het noemt. 

Blacklighttunnel_brunssum_Reflectortocht  Spider_Reflectortocht_Spin  Lichtgevend_bos_Reflectortocht

Dan zijn we alweer bij het einde van deze mooie Reflectortocht. De tocht was precies lang genoeg, want net als de BloteVoetenHut alweer in zicht is, vertellen de kids dat ze er graag willen gaan opwarmen en er nog even willen spelen met al het speelgoed. Het is deze avond dan ook -6 graden buiten! Dus opwarmen bij de warme kachel, willen we allemaal wel. De kids hebben het heel goed gedaan in deze kou. En op de kou kun je je gelukkig goed kleden. 

Ervaring

Wat vinden de volwassenen eigenlijk het allermooiste? Als je het mij vraagt vind ik het allermooiste dat er tijdens de koude dagen toch buiten iets leuks te doen is voor kinderen. In de kou is het natuurlijk niet altijd leuk voor de kids om naar buiten te gaan. Maar voor een activiteit als deze maken ze graag een uitzondering. We hebben ongeveer 1 uur en kwartier gewandeld, op ons gemak. We hebben wat foto's genomen onderweg, en we moeten natuurlijk rekening houden met de jongste van 3 jaar. Hij heeft de hele route zelf gelopen met een eigen zaklamp. Dus ook voor de kleintjes erg goed te doen. Je kunt bij wandelingen met kinderen deze gouden regel aanhouden: de leeftijd van een kind bepaald het aantal kilometers. Dus een kind van 3 jaar kan ongeveer 3 kilometer wandelen. Natuurlijk afhankelijk van omstandigheden.

BloteVoetenHut

In de BloteVoetenHut kun je lekker opwarmen bij de kachel met een warme chocomel met slagroom. Je kunt er ook een hapje eten. Tijdens de kerstvakantie kun je een speciaal Reflector Familie Menu bestellen. Wij warmen ook nog even op bij de kachel met een hapje en een drankje voordat we naar huis gaan. 

  BloteVoetenhut_Brunssum  Spelen_BloteVoetenHut_Brunssum  Reflectortocht_Brunssum

Go-Kids Limburg Reporters

Mijn eigen Go-Kids Reporters vonden dit een leuk uitje om te doen! Ze willen graag een keertje terugkomen. En als ze dan mogen kiezen, het liefste wel als het niet meer zo super koud is. Maar dat komt vast goed. Want de komende dagen gaat het flink dooien, en de weersvoorspellingen zijn voor de komende periode een stuk zachter. Grote favoriet waren het Liefdeslaantje, de spin en de dennenbomen tijdens de wandeling. Maar eigenlijk ook wel het doolhof. Kortom een leuke activiteit voor tijdens de kerstvakantie! 

Je kunt de Reflectortocht nog lopen vanaf maandag 26 december t/m zaterdag 7 januari 2023 (m.u.v. 24 & 25 december en 31 december en 1 januari). 

Kijk hier voor meer info over het BloteVoetenPark en over de Reflectortocht.