Paddenstoelentocht bij BloteVoetenPark Brunssum.

Wij liepen met ons viertjes de Paddenstoelentocht bij BloteVoetenPark Brunssum. Het bleek het perfecte uitje voor deze tijd van het jaar. Je leest er hieronder alles over. (*Lees vooral door tot het einde van de blog, want daar wacht nog een hele leuke deal op je!)

Mijn man vertrok vandaag voor een hele week op zakenreis, dus dat ik er even tussenuit ga met onze 3 kids (3, 6 en 8 jaar), is meer dan welkom. Ze kunnen de afleiding wel gebruiken. Want het is voor het eerst dat ze papa zo lang moeten missen. We zijn er rond 15:15 uur. Er is genoeg plek om de auto te parkeren, lekker dichtbij. Dat is fijn, want het regent. Maar de eigenaresse verzekerde ons: "Ook al regent het, óók dan is het bos heel leuk. En door het bos worden heel wat regendruppels tegengehouden." Dus wij willen wel eens de proef op de som nemen. Thuis heb ik de kinderen de regenpakken al aangedaan. We stappen uit de auto en dan zien we al gezellig de lampjes branden bij de BloteVoetenHut.

Ingan BloteVoetenPark

Start Paddenstoelentocht

Als we binnenkomen zien de kinderen al meteen heel veel speelgoed. Een speelkeuken, leuke peuter-klimtoestellen, houten speelgoed en nog veel meer.  De kinderen mogen een kaboutermuts uitzoeken. We krijgen een plattegrondje en dan mogen we doorlopen naar het begin van de Paddenstoelentocht. Er staan al meteen schattige kleine paddenstoeltjes in het bos met leuke gekleurde vilten hoedjes.

kleine paddenstoelen  kleine paddenstoelen

Leuke hindernissen & opdrachten

De Paddenstoelentocht is een kleinere route van het BloteVoetenPad. Dus we komen ook heel veel bijzondere paden tegen. Zo lopen we over echte boomstammen, over boomstamschijven, over hele kleine steentjes en juist over hele grote, en nog veel meer. Tijdens het wandelen mag je er ook voor kiezen om langs de hindernissen te lopen, maar mijn kinderen laten geen kans voorbij gaan om te klimmen en te klauteren. Zelfs mijn 3 jarige kan overal aan meedoen. Soms moet ik hem even helpen, want dan is de afstand tussen de stenen net te groot om overheen te springen voor zijn nog kleine beentjes. Maar over het algemeen heeft hij de hindernissen zelf overwonnen! 

hindernissen paddenstoelentocht

opdrachten

Tussendoor komen we leuke opdrachten tegen over kabouter Chouffie, deze zijn voor elke leeftijd, ook voor de kleinsten. De opdrachten zijn altijd verstopt achter leuke kabouterdeurtjes. Een versje, een liedje en bomen knuffelen. Je komt het allemaal tegen. De allerleukste opdracht vinden de kinderen als ze een soort natuur-mandala mogen maken. Daarvoor verzamelen ze verschillende bladeren, nootjes en takjes. Deze leggen ze mooi in een rondje. "En wat nu?" vraagt Lynn, mijn oudste van acht jaar. De zelfgemaakte mandala laten we liggen voor de eekhoorntjes, of voor de volgende bezoekers ter inspiratie. Want natuurlijk vinden de kinderen het te mooi om weer weg te doen. 

natuur circel mandala

Kabouters & Paddenstoelen

Gedurende de route komen we heel veel kabouters en paddenstoelen tegen. Zo kun je heel goed de route van de paddenstoelentocht volgen. Het staat allemaal heel duidelijk aangegeven. De 2 oudste kids worden steeds enthousiaster als ze in de verte al een deurtje zien en maken er een wedstrijdje van "wie er als eerste bij is".  De jongste wil eerst nog even kennismaken bij elke kabouter die we tegenkomen. 

kabouters

De natuur

Het is natuurlijk altijd een goed plan om er met de kinderen op uit te gaan in de natuur. Tijdens deze tocht staat ook de natuur voorop. De kinderen zijn bewust van het bos, de stilte in het bos, de regen die op de blaadjes tikt, dat we geen rommel mogen laten slingeren en dat we de eekhoorntjes hier een handje mogen helpen. We komen namelijk 3 paarse bakjes tegen gedurende de tocht. In deze bakjes mogen de kinderen de nootjes stoppen die ze tijdens de Paddenstoelentocht verzamelen. 

eekhoornbakjes

De BloteVoetenHut

We wandelen ongeveer 45 minuten voor we weer bij het einde zijn van de Paddenstoelentocht. En weet je...... Maloe, de eigenaresse, had gelijk! We zijn nauwelijks nat geworden van de regen! Aangekomen bij de BloteVoetenHut leveren we de kaboutermutsen weer in. We bestellen iets te drinken en de kids gaan natuurlijk nog even spelen met al het speelgoed. En uiteraard zijn de kinderen toch ook wel heel benieuwd geworden naar de Bubbelwafel. De bubbelwafel wordt vers gemaakt en ziet er ook echt heerlijk uit. 

bubbelwafel 1  bubbelwafel bubbelwafel

Deze hebben ze dan ook echt wel verdient na al dat rennen en klauteren! ;-)

Ben jij nog op zoek naar een leuke herfstactiviteit waar ook de kleinsten aan mee kunnen doen? Ga dan zeker eens een bezoekje brengen, want je kunt er nu heen met Go-Kids korting! Check hier de deal!

Liefs Jeannette

Go-Kids Limburg