Kinderfeestje bij FunFactory Parkstad

Wij zijn op pad geweest om één van de leukste kinderfeestjes in het zuiden te testen bij FunFactory Parkstad. Met onze Go-Kids Reporters inclusief vriendinnetjes, beleefden we een actief, gezellig en leuk kinderfeestje! We gingen namelijk Hatseflatsen bij FunFactory Parkstad in Brunssum. Wat is Hatseflats? En wat vonden wij ervan? Dat lees je allemaal hier in deze blog!

Ik stel je eerste even de Go-Kids Reporters van vandaag voor. Van links naar rechts: Lynn (8 jaar), Yenthe (8 jaar), Roan (bijna 4), Line (6 jaar) en Jill (6 jaar)

Go-Kids Reporters

Hatseflats!

In de auto is het natuurlijk al één gezellige bende! En wat heeft iedereen er zin in! We gaan Hatseflatsen. (Volgens de grapjes van Jill; Appelflappen) Maar met appelflappen heeft dit leuke uitje zeker niets te maken. We gaan namelijk met verf smijten! En waar mogen de kids nu met verf smijten? Over het algemeen eigenlijk nergens. Vandaar dat iedereen natuurlijk zo ontzettend veel zin heeft in dit uitje!

Fun Factory

FunFactory Parkstad

Aangekomen bij FunFactory Parkstad worden we ontvangen door Bas, de eigenaar en organisator van Hatseflats. Hij brengt ons naar een ruimte waar we een overall mogen uitzoeken om aan te doen, zodat onze eigen kleren niet vies worden. De verf die gebruikt wordt is plakkaat verf, maar toch willen we het liefste onze kleren zo schoon mogelijk houden. Deze leger-overalls vallen wel in de smaak bij de kids! Ze hebben er zelfs eentje in de maat van onze kleine man. Eigenlijk is Hatseflats voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, maar hij mag al een beetje oefenen vandaag. 

FunFactory   

We gaan beginnen

Dan gaan we naar een kamer waar héél veel verf op de muur zit. Het lijkt wel een kunstwerk op zich! De kids krijgen allemaal een beker ranja en een zak snoep. Dan krijgen we uitgebreid uitleg over waar je het beste kunt staan, hoe je het beste met de verf kunt gooien, en wie wanneer aan de beurt is. De kids luisteren en smikkelen ondertussen van hun zakje snoep. We krijgen ook nog beschermers voor om onze schoenen. Super fijn, want ik had lichte schoenen aan, en dat wilde ik graag zo houden! ;-) En dan mogen ze gaan oefenen. Er hangen oefendoeken op, zodat de kids er al een beetje 'feeling' voor krijgen, alvorens ze met hun eigen doek aan de slag gaan. Ze krijgen steeds een laagje verf in een bekertje die ze met een knikbeweging moeten proberen leeg te gooien. De kids worden opgedeeld in 2 groepjes, zodat ze met hun groepje om de beurt met verf mogen gooien. De oefenrondjes gaan al super goed. En dan mogen ze op hun eigen doek aan de slag. 

snoep en ranja bij hatseflats   uitleg fun factory 

verf gooien   uitleg funfactory

Actief uitje

Het moeilijkste blijkt het uitzoeken van de kleuren! Er is natuurlijk ook veel te kiezen. Alle kleuren van de regenboog staan er. Maar gelukkig komen er heel veel rondes en mogen de kids dus heel vaak verf smijten, zodat al hun lievelingskleuren aan de beurt komen. In het begin zijn de meiden nog een beetje voorzichtig, maar na een tijdje gaan ze er helemaal in op, en zorgen ze ervoor dat ze hun bekertje leeggooien tot de laatste druppel verf. Roan wordt door mij geassisteerd, maar krijgt het ook steeds beter onder de knie. 

Hatseflats actie   Verf hatseflats 

actie hatseflats  lynn hatseflats

Tussendoor mogen de kids kiezen of ze het doek gedraaid willen hebben, om een ander patroon te creëren. Na een aantal rondes, is het dan toch echt tijd voor de laatste kleur. Dan gaan ze er nog even hélemaal voor om hun kunstwerk af te maken. Maar Bas heeft nog iets heel leuks voor de kids. Je kunt er namelijk voor kiezen om als 'finishing touch' nog glitters te strooien over de natte verf. En nu blijkt het uitzoeken van de juiste kleuren glitters nog moeilijker dan het uitzoeken van de kleur verf! De kids mogen 2 kleuren glitters uitzoeken. Wat een feest! De glitters worden door de meiden voorzichtig erop geblazen, terwijl onze kleine man ze eroverheen strooit. Beide manieren creëren weer een heel ander effect. 

Glitter hatseflats   glitter uitzoeken hatseflats 

glitter blazen hatseflats   Jill glitter

De kids willen het liefst nóg wel een uur doorgaan met verf smijten. De resultaten zijn stuk voor stuk prachtig geworden. De doeken blijven nog even 2 weekjes bij FunFactory Parkstad, voordat ze mee naar huis mogen. Ze moeten namelijk nog goed drogen en dan wordt het nog afgewerkt met een laagje blanke lak, om het schilderij te beschermen.

Wat hebben wij een leuke middag gehad! Ik vond het fantastisch dat de kids eens uit hun comfortzone mochten gaan. Want dit was toch echt wel next level buiten de lijntjes kleuren. Ik geloof dat er ook wel 1 of 2 kids zijn die er spierpijn aan over hebben gehouden. Zo actief en enthousiast waren ze. En zie hier natuurlijk de prachtige resultaten. Stuk voor stuk uniek!

resultaat hatseflats   resultaten hatseflats

Wat vonden onze Go-Kids Reporters ervan?

Go-Kids Reporter Lynn: Ik vond het allerleukste dat we mochten knoeien! De verf ging echt alle kanten op! 

Go-Kids Reporter Yenthe: Het leukste vond ik dat ik mocht gooien met verf en dat we zoveel mochten snoepen! Maar eigenlijk vond ik alles leuk!

Go-Kids Reporter Jill: Ik vond het het allerleukste dat we mochten kliederen en dat we zo hard mochten gooien met de verf! De hele muur werd vies! Ik vond het wel jammer dat het doek nog niet mee naar huis kon. 

Go-Kids Reporter Line: Ik vond het allerleukste dat ik met verf mocht gooien en de glitters waren prachtig!

Go-Kids Reporter Roan: Roan was nog net een beetje te jong om zonder begeleiding mee te kunnen doen. Maar toch heeft ook hij een super leuk resultaat! Hij wil graag nog een keer!

Wil jij ook zo een leuk kinderfeestje vieren?

Check hier de mogelijkheden!

Pssssst..... Lijkt je dit stiekem ook leuk voor jezelf, na het lezen van deze blog? Er zijn ook Hatseflats arrangementen voor volwassenen!

liefs funfactory verf