De Kasteeltuinen in Arcen hebben niet voor niets de prijs gewonnen "ANWB leukste uitje van Limburg 2021". En ook voor gezinnen met kinderen is het een heerlijk themapark om te bezoeken! Isabelle, 8 jaar oud, beschrijft hieronder hoe zij het park heeft ervaren;

Wow, wat is dat een mooi kasteel! Volgens mij ben ik hier al eens eerder geweest. Maar toen alleen met mama. Vandaag gaan we met zijn allen. Dat vind ik super leuk, want we gaan ook midgetgolfen zegt papa.

Bij de ingang krijgen we alle drie (Thomas, Robin en ik) een speurtocht. Thomas krijgt de speurtocht met de moeilijke vragen, maar hij is ook al bijna 11. Robin en ik krijgen een fotospeurtocht. De eerste foto's van de speurtocht vinden we in het kasteel.

Fontein

Na het kasteel gaan we naar de kasteeltuinen. Wat zijn die mooi zeg, en het ruikt zo heerlijk naar alle rozen! Ze hebben zelfs een grote waterval en allemaal fonteinen in het midden. Dan komen we in een heel grappig park met allemaal hele grote rode beelden. Honden, varkens en zelfs een meisje dat aan het golfen is.

Ik begin best wel honger te krijgen. Gelukkig lopen we snel door naar de grote speeltuin. Papa heeft een verrassing voor ons zegt hij. Terwijl ik en Robin op het vlot aan het varen zijn, komt papa terug met 2 supergrote picknickmanden! Er zitten allemaal lekkere dingen in zoals broodjes kaas en pasta, fruit op een stokje, en chips. Papa en mama hebben allemaal tapas en zelfs 2 grote stukken (Limburgse) arretjescake. Die vind ik echt lekker!

Picknick

Het midgetgolfen is super leuk. De banen liggen in de rotstuin met allemaal riviertjes en watervallen en je moet zelfs soms onder een waterval door lopen! T lijkt wel of we in de bergen zijn. Thomas slaat soms te hard en dan vliegt het balletje in het water. Gelukkig is het niet diep en vinden we de bal snel terug. Thomas en ik hebben gewonnen, papa en mama waren zelfs slechter dan Robin!

We lopen verder en komen in een soort jungle terecht. In een heel groot glazen gebouw staan allemaal palmbomen. Sommigen zijn zo groot, dat ze helemaal tegen het dak zijn aangegroeid. Na de jungle komen we langs allemaal Oosterse tuinen (volgens mama). Ze zien er heel mooi uit en er staan allemaal rare huisjes in waar je in kan.

Midgetgolf

Na de rare huisjes lopen we door een bamboebos en komen we langs een hele grote pauw die van bloemen is gemaakt. Dan zijn we weer terug bij het kasteel. Ik ben best wel moe, want we hebben echt veel gelopen. Maar ik vond het een leuke dag!

Samenvatting:

Ik vond het een hele leuke dag. De Kasteeltuinen in Arcen zijn voor zowel kleine als grote kinderen heel leuk om te bezoeken. Het leukste aan het uitje vond ik het picknicken en natuurlijk het midgetgolfen. Als ik de baas zou zijn, dan zou ik spannende paadjes maken door de jungle tuin (Casa Verde) waar alleen kinderen door heen mogen. Ik snap dat ze de Gouden Medaille hebben gewonnen. Het is echt heel mooi allemaal en ook voor kinderen is er best veel te doen!