Dit jaar heeft Speeltuin Kitskensberg de prestigieuze titel 'Het Leukste Uitje van Limburg 2024' van de ANWB Leukste Uitjes Verkiezing, in de wacht gesleept. Een welverdiende erkenning voor een speeltuin die continu evolueert en nieuwe dingen toevoegt om het plezier voor kinderen te vergroten. We waren enorm nieuwsgierig naar wat deze speeltuin allemaal te bieden heeft, en dus trokken we eropuit om het zelf te ontdekken. En wat hadden wij een geluk! Want we mochten zelfs al een kijkje nemen achter de schermen om het nieuw te openen Urban Sportspark voor tieners uit te proberen. Hieronder lees je alles over ons dagje uit bij Kitskensberg Roermond.

Urban Sportspark Tieners Kitskesberg Roermond

Urban Sportspark voor tieners

We arriveren een half uur voor openingstijd, zodat we een kijkje kunnen nemen bij het gloednieuwe Urban Sportspark voor tieners. Bij Kitskensberg vinden ze het namelijk erg belangrijk dat ook oudere kinderen nog buiten kunnen spelen. Het Urban Sportspark is speciaal ontworpen voor kinderen van ongeveer 10 tot 16 jaar en biedt een super leuke en uitdagende ervaring. Onze Go-Kids Reporters zijn 4, 7 en bijna 10 jaar oud. De twee jongsten kwamen inderdaad niet heel ver; de jongste kon het toestel niet eens beklimmen, precies zoals verwacht op die leeftijd. De oudste daarentegen kon al lekker op ontdekking en het toestel uittesten. Je kunt er een hindernisparcours afleggen, een soort kindvriendelijke versie van Ninja Warrior. Lekker uitdagend en ook nog eens goed voor de conditie. Het is zelfs leuk om samen met papa en/of mama te doen en de uitdaging samen aan te gaan. 

Urban Sportspark Tieners Kitskensberg Urban Sportspark Tieners Kitskensberg klimmen Urban Sportspark Kitskensberg

Verkeerstuin

De eerste bezoekers betreden de speeltuin, wat voor ons het signaal is om verder op ontdekking te gaan. De kinderen willen graag naar de verkeerstuin. En wat is dat geweldig opgezet! Ze hebben de keuze uit verschillende soorten fietsjes, loopauto's en skelters. Er zijn echte verharde wegen aangelegd, compleet met zebrapaden, voorsorteerstroken, een rotonde, stoplichten en nog veel meer. Gelukkig zijn hier ook bankjes waar de volwassenen op kunnen plaatsnemen. Dat komt goed uit, want onze kinderen zijn hier zeker wel een uurtje zoet!

Verkeersplein Kitskensberg Roermond Verkeersplein Kitskensberg Roermond Verkeersplein Kitskensberg Roermond

Doolhof

Er staan 2 grote speelkastelen op een grote heuvel om in te klimmen met zelfs een XXL glijbaan, die wel onze aandacht trekken. En achter deze heuvel staat nog een heus doolhof! Daar willen de kids wel even naartoe! Er staat ook een uitkijktoren waar de kids een kijkje kunnen nemen. Maar onze kids willen al gelijk naar binnen en rennen al enthousiast door het doolhof. Eerst een keer samen met papa en mama, en erna willen ze kijken of ze zelf de uitgang kunnen vinden. Na een paar rondjes door het doolhof willen ze uiteindelijk ook een kijkje nemen hoe het er van bovenaf uitziet.

Doolhof Kitskensberg Roermond Doolhof Kitskensberg Roermond Doolhof Kitskensberg Roermond

Winkeltje

Het is lunchtijd, dus gaan we een kijkje nemen bij het winkeltje. Er is van alles te bestellen zoals; broodjes knakworst, panini's, chips, ijs, koffie, thee, frisdrank en nog veel meer! Er staan binnen tafels waar je kunt plaatsnemen en er staat zelfs een kast met boeken en gezelschapsspellen. Buiten staan verschillende bankjes en picknicktafels. Wij kiezen er met dit heerlijke weer voor om buiten te lunchen. 

Winkeltje Kitskensberg

Speeltuin

Na onze lunch is het tijd om de rest van de speeltuin te ontdekken. Er staan heel veel verschillende speeltoestellen om te klimmen en te klauteren. En veel schommels en glijbanen. Het is goed weer en daarom is zelfs het spartelbadje geopend. De weelderige bomen zorgen voor een aangename schaduw, waardoor het terrein ideaal is voor een dagje buitenplezier. Dankzij de nabijheid van de A73 is de speeltuin gemakkelijk bereikbaar en je kunt gratis parkeergelegenheden vinden, waardoor het een toegankelijke en betaalbare bestemming is voor gezinnen. Al 75 jaar lang heeft Speeltuin de Kitskensberg als missie om kinderen, ongeacht hun afkomst of achtergrond, samen buiten te laten spelen tegen zo laag mogelijke kosten. De entree voor Speeltuin Kitskensberg bedraagt 2 euro per persoon. En je kunt hier dus een hele dag prima vertoeven. Je kunt je eigen eten en drinken meenemen, maar je kunt hiervoor dus ook terecht in het winkeltje. Op vrijdagen, in de weekenden en op feestdagen staat er zelfs een frietwagen! wat wil een kind nog meer? 

Speeltuin Kitskensberg Roermond Speeltuin Kitskensberg Roermond

Nog veel meer om te ontdekken

De kinderen amuseren zich kostelijk en de tijd vliegt om. Natuurlijk willen ze nog graag frietjes bestellen bij de frietwagen. Maar dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan. We komen zeker nog een keertje terug, want er is nog veel meer om te ontdekken. Namelijk een 12 holes mini golfbaan een blote voeten pad, en een tof trampolinepark. Dit bewaren we voor de volgende keer als we weer op bezoek gaan bij Speeltuin Kitskensberg in Roermond!

Speeltuin Kitskensberg Roermond trampolinepark