Op deze prachtige zonnige lente dag, gaan wij een bezoek brengen aan De Vermaekerij in Maasbree. Bij De Vermaekerij kunnen gezinnen met kinderen terecht voor een spannend potje bowlen en voor de gloednieuwe sensatie; Indoor Shuffleboarden. En ook voor een hapje en een drankje ben je hier meer dan welkom. Sinds 1 april heeft De Vermaekerij echter twee nieuwe activiteiten en daar zijn wij erg nieuwsgierig naar! De nieuwe escaperoomachtige "Break-in Game; De Bankoverval" en de "Wie-Wat-Wandelquiz", waarbij je met een wandeling door Maasbree, punten moet verzamelen. Het zonnetje schijnt dus: let's go!

Onze Go-Kids Reporters hebben er veel zin in! Al weten ze nog niet zo goed wat ze te wachten staat. We hadden thuis natuurlijk al verteld dat we raadsels gaan oplossen om een bank te overvallen. Een echte bank? Met echt geld? Nou, dat niet, maar het zorgde wel voor kleine kinderoogjes die alsmaar groter werden en heel nieuwsgierig naar deze activiteit. 

De Vermaekerij

De Vermaekerij

Yes, we zijn aangekomen in Maasbree. Enthousiast stappen onze Go-Kids Reporters de auto uit. Bij binnenkomst valt ons meteen op dat dit een horeca gelegenheid is voor klein én groot. De inrichting is niet alleen stijlvol, maar ook zeer kindvriendelijk, met ruime tafels voor de volwassenen, een gezellige bar en natuurlijk een speelhoek waar de kids zich kunnen uitleven. Mocht je besluiten om je beleving bij De Vermaekerij af te sluiten met een heerlijk etentje....Ook dat kan! Want naast een uitgebreide menukaart voor volwassenen is er ook een kinderkaart beschikbaar.

De Break-in Game; De Bankoverval

We starten ons avontuur met De Bankoverval. Ons Go-Kids Team bestaat vandaag uit 3 volwassenen en 4 kinderen. De jongste 2 kids spelen voor spek en bonen mee, want deze game is eigenlijk pas geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. We moeten samen tegen een ander team strijden om het meeste geld buit te maken. Spannend! Als eerste krijgen we allemaal een badge. Zo zien we precies wie in welk team zit, wij zijn het team met de rode kleur, het andere team heeft een zwarte badge.

De Vermaekerij Maasbree

Uitleg van het spel:
In deze game worden spelers teruggevoerd naar 1944, een tijd waarin het verzet een gedurfde bankroof pleegde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als leden van dit historische verzetsteam is het nu onze taak om de bank te overvallen en zoveel mogelijk guldens buit te maken. Een heftige uitdaging, want we moeten ontdekken hoe we de bank kunnen binnendringen, tralies kunnen openen en kluizen kunnen kraken. Via een mix van puzzels, fysieke opdrachten en het gebruik van verschillende objecten worden we spelenderwijs meegenomen in dit spannende avontuur uit het verleden. Het is de bedoeling dat we in één uur tijd zoveel mogelijk guldens buit maken, het team dat de meeste guldens heeft buitgemaakt, wint! 

Brak in Game   De Break In Game

We betreden een oud café en moeten als eerste op zoek naar een sleutel. De sleutel opent een grote kist waar voor ons allemaal een muts in zit. Ons team krijgt ieder een rode muts en onze tegenstanders ieder een zwarte muts. Op een oude tv, het is tenslotte 1944, start een film. Beide teams luisteren en kijken aandachtig. Hier zitten natuurlijk hints in verstopt, dus goed opletten geblazen! Als de film gedaan is, is het tijd voor "het echte inbreek-werk" en gaan we naar de Wijkbank. We moeten eerst proberen onze eigen kluis in te komen. Dat lukt onze tegenstanders als eerste, maar wij volgen gelukkig snel erna, waardoor we de jacht op zoveel mogelijk guldens kunnen starten!

De Bankoverval De Vermaekerij Maasbree  De Bankoverval | Go-Kids Limburg

Er is echt ontzettend veel te doen in de kluis. Raadsels oplossen, sloten kraken, mysteries ontrafelen. We gaan er stuk voor stuk helemaal in op en vinden allemaal briefjes van wel 1.000 gulden. In de tussenwand, de muur tussen de twee kluizen in, bevinden zich geheime verstop plekken met geld. Het team dat als eerste aan zijn kant van de muur de buit heeft gevonden, steelt deze als het ware van de tegenstander. Alleen weet je dat dus niet van te voren en kan het zomaar zijn dat je een mysterie oplost of code kraakt, terwijl de buit al weg is. Maar wij hebben geluk! Ook in het oude café zit nog heel veel geld verstopt en zijn er nog genoeg codes te kraken en puzzels op te lossen. Na een tijdje start de oude tv in het café nog een keer, er zitten weer wat hints in het filmpje verstopt. En dan wordt het echt spannend, want dat betekent ook dat we al een tijdje bezig zijn en we hebben maar één uur. Het Go-Kids team voelt tijdsdruk! We gaan nog snel aan de slag om enkele codes te kraken voordat de tijd dan echt om is. 

Go-Kids Reporters plegen een bankoverval  De Buit tellen bij De Bankoverval

Poeh, wat hebben wij ons best gedaan zeg! Maar het uur is om, en dat betekent dat het tijd is om onze buit te tellen. Wie heeft de meeste guldens kunnen stelen uit de kluis? Wij hebben maar liefst 47.000 gulden gestolen uit de kluis! Wow! Maar helaas hebben we deze strijd niet gewonnen, want onze tegenstanders hebben maar liefst 71.000 gulden buit gemaakt! Teleurgesteld zijn we absoluut niet, want was dit gaaf om te doen!

De Wie-Wat-Wandelquiz

Na een pauze met een welverdiend drankje is het tijd voor de Wie-Wat-Wandelquiz. We scannen een code zodat we de quiz via onze telefoon kunnen spelen. En na een korte introductie over het spel kunnen we op pad. Het is een soort van pubquiz, maar dan buiten. We wandelen door Maasbree en komen onderweg waypoints tegen. Bij elk waypoint krijgen we een vraag of een opdracht die we moeten voltooien om punten te verdienen. Waypoints kunnen zowel plus- als minpunten opleveren! De bedoeling is om in 100 minuten, 100 punten te scoren. Er zijn 9 verschillende categorieën vragen en we kunnen de route helemaal zelf bepalen. 

Wie-Wat-Wandelquiz   WieWatWandelquiz | De vermaekerij maasbree

Het is het ideale wandelweer, een heerlijke middag om de Wie-Wat-Wandelquiz te spelen. Door de vragen leren we ook allemaal leuke wetenswaardigheden over Maasbree. De rollen worden onderweg verdeeld; De kinderen wijzen ons de weg naar verschillende waypoints (ze lopen het liefste naar de waypoints waar de meeste punten te behalen zijn) en de volwassenen mogen hun hersens laten kraken en antwoord geven op de vragen. Goed verdeeld ;-) Maar oeps! Er ontplofte een bom en zijn we ineens een punt kwijt! Na 100 minuten geeft de app aan dat de quiz is afgelopen en dat we 95 punten hebben gescoord! Dat vinden wij zeker niet slecht, maar 5 punten verwijdert van de 100! Het is tijd om terug te gaan naar de Vermaekerij. De kinderen verheugen zich op een verkoelend drankje en keuvelen nog na over een geslaagde dag!

Wie-Wat-Wandelquiz | Go-Kids Limburg

Dit vonden wij van ons bezoek aan De Vermaekerij:

Wat hebben wij ons goed vermaakt bij De Vermaekerij in Maasbree! In de Break-in Game: De Bankoverval, worden we uitgedaagd om samen te werken, ons denkvermogen te gebruiken om de mysteries op te lossen en de kluizen en codes te kraken. Het spel is ontworpen om zowel leuk als uitdagend te zijn, waardoor het een geweldige activiteit is om met het hele gezin te ondernemen. De Wie-Wat-Wandelquiz was niet alleen een kans om de prachtige omgeving te verkennen, maar ook om leuke dingen te weten te komen over Maasbree. Wil je er een familie-uitje van maken? Dan kunnen jullie bij beide activiteiten in teams tegen elkaar spelen. Super tof!

Go-Kis Reporter blog