We hadden het voorrecht om een middag vol actie door te brengen bij Unit 13. Onze missie? Een twee uur durende lasergame-ervaring. De kinderen en ikzelf hadden dit nog nooit gedaan. Dus wat er op ons te wachten stond, was nog een grote verrassing. We kunnen jullie wel alvast verklappen...... Het was een geweldige ervaring die we niet snel zullen vergeten!

Unit 13   lasergamen bij unit 13

Inchecken bij Unit 13

We kunnen al een half uur voor aanvang inchecken. We melden ons bij de kassa en daar worden we hartelijk ontvangen. We zijn met 4 personen en worden hier opgesplitst; 2 personen horen bij het Rebellen team en de andere 2 personen bij het Strike Force team. We krijgen hier kaartjes voor die we straks moeten inleveren. We hebben nog wat tijd over dus gaan we op onderzoek uit en nemen een kijkje in het Junge Café. Daar kunnen we nog even iets drinken voordat we starten met lasergamen.

Bij het Jungle Café

Uitleg & Uitrusting

We worden bij elkaar geroepen en lopen via een openslaande deur een grote ruimte binnen. Daar krijgen we uitleg over de uitrusting en worden we allemaal geholpen met onze lasergame outfits. We krijgen een zweetband om en daaroverheen komt een targetband. Dat vinden onze Go-Kids Reporters super cool, want deze geven licht! De Banden van de Rebellen kleuren groen en van de Strike Force kleuren de banden rood. En we krijgen natuurlijk onze Laserguns. Er zijn nog meer mensen die gaan lasergamen en ook zij zijn opgedeeld in de teams van de Rebellen en de Strike Force. Vervolgens mogen we per team onze weg vervolgen naar een andere ruimte waar we uitgebreid speluitleg krijgen. Mijn man, samen met Go-Kids Reporter Lynn zitten in team rood en krijgen uitleg in een andere ruimte. Samen met onze go-Kids Reporter Jill zit ik in het groene team, na de uitleg vervolgen we onze weg naar het speelveld.

uitrusting  Uitleg spel Lasergamen unit 13

Lasergamen

Gewapend met onze laserguns en uitgerust met high-tech hoofdband, stappen we het donker in, klaar voor actie. De arena is indrukwekkend, met talloze schuilplaatsen, mooi opgemaakte ruimtes en kamers, smalle gangen en spannende hoeken. We voelen ons alsof we in een echte missie zitten. In onze eerste missie krijgen we om de x-aantal minuten een ander wapen. Het doel is om zoveel mogelijk tegenstanders te raken. Aangezien dit onze eerste keer lasergamen is, worden wij dus vaak genoeg geraakt. Maar als je af bent, mag je terug naar je homebase voor een respawn. Om de zoveel tijd kun je op een knop duwen en dan wordt iedereen in de homebase gerespawned. Je krijg dan eigenlijk nieuwe levens om zelf weer jacht te maken op de tegenstander. We zitten in een team met allemaal vreemden, maar ondanks dat we elkaar niet kennen werken we allemaal samen. Super tof! 

respawn  Lasergamen

We rennen door Chinatown, door het casino en kunnen schuilen in auto's. Er speelt passend muziek bij de missie en soms worden de lichten meer gedimd. Er zijn super toffe kamers ingericht en er zijn 2 kastjes verstopt op het speelveld waar je op kunt drukken om van wapen te wisselen. We hebben ongeveer 30 minuten nodig gehad voor de uitleg inclusief uitrusting. Deze eerste missie duurde ongeveer 1 uur. Dan start onze 2e missie: Capture The Flag! Deze missie duurt 30 minuten. De bedoeling is om zoveel mogelijk groene vlaggen omhoog te hijsen en hoog te houden, zonder dat de tegenstander deze verandert in zijn kleur vlag. Het team dat na deze 30 minuten de meeste vlaggen heeft staan wint. Ook hier weer super tof om mee te maken hoe de andere spelers ons hierin betrekken en bijvoorbeeld om dekking vragen. Helaas voor mij en Go-Kids Reporter Jill heeft team rood beide missies gewonnen. Maar Go-Kids Reporter Lynn was natuurlijk in haar nopjes!

Lasergamen unit 13

Heerlijk Eten bij het Jungle Café

Na al die actie was het tijd om onze honger te stillen. We gingen naar het Jungle Café, waar we genoten van een heerlijke maaltijd in Jungle-sfeer. De kinderen kozen voor spareribs en ik en mijn man kozen beide voor de diamanthaas. Wat was dit een traktatie! Het eten was heerlijk en ook de kids hebben heerlijk gesmuld van hun bord met spareribs en frietjes, zelfs de salades gingen helemaal op. Het Jungle Café doet zijn naam eer aan. Het ziet eruit als een jungle en het klinkt er zelfs als een jungle, want af en toe hoor je onweer en regen. Het Jungle Café is ook toegankelijk als je alleen een hapje wilt komen eten of gezellig iets wilt drinken, zonder te lasergamen. Het dineren bij het Jungle Café is voor ons een top afsluiting van deze leuke en actieve middag. 

Spareribs eten bij het Jungle Café   Diamanthaas

Conclusie

De twee uur vlogen voorbij terwijl we strategisch samenwerkten, achtervolgd werden en zelfs tegen elkaar streden. Het lasergamen was niet alleen leuk, maar echt een. Zowel de kinderen als de volwassenen waren helemaal in hun element en we deden allemaal fanatiek mee. Het Jungle Café bood een gezellige jungle-sfeer, ideaal om bij te komen van de actie van het lasergamen. Het personeel was vriendelijk. We genoten met ons vieren van het eten en spraken nog na over ons lasergame-avontuur. 

Wat vonden onze Go-Kids Reporters ervan?

Go-Kids Reporter Jill, 8 jaar: "Het was superleuk bij Unit 13! Het lasergamen was heel spannend en ik voelde me net een echte soldaat. Ik vond het ook heel spannend om door alle donkere gangen te rennen. Na het lasergamen hebben we heerlijk gegeten in het Jungle Café. De spareribs waren echt heel lekker."

Go-Kids Reporter Lynn, 10 jaar: "Het was echt leuk! Het lasergamen was super spannend en ik vond het gaaf dat ik samen met papa in het team zat. We verzonnen steeds strategieën om mama en Jill af te laten gaan! En we hebben allebei de missies gewonnen! Het eten was lekker! Ik zou zeker nog een keer willen gaan."

unit 13 en jungle café

Als je op zoek bent naar een dag vol actie en lekker eten, dan raden wij een bezoek aan Unit 13 en het Jungle Café ten zeerste aan. Ben je nieuwsgierig geworden? Boek dan >>hier<< alvast je eigen Lasergame-avontuur! Je viert hier ook een tof kinderfeestje! Kijk >>hier<< voor meer informatie. Benieuwd wat er allemaal op de menukaart staat van het Jungle Café? Kijk dan >>hier!<<. Je kunt hier niet alleen terecht voor een potje lasergamen, maar ook voor een spannend potje Airsoften!

Go-Kids Limburg