De Verrukkelijke Kinderbaksow werd door Go-kids reporters Jari en Noud bezocht, live in het theater! Mark Haayema en Rutger van den Broek hebben een interactieve, vrolijke voorstelling neergezet. Naast het bakken van een nieuw koekje, werd er gezongen, was er poppenspel, waren er leerzame wist-je-datjes en werd er veel gelachen!

Lees verder na deze tips

Met een grootse aankondiging op het videoscherm kwamen Rutger van den Broek de winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt, en Mark Haayema, theatermaker en poppenspeler, op het podium. Meteen een ontzettend grappig en vrolijk begin. Het decor was prachtig ingericht, en ja... de oven is echt en doet zijn werk tijdens de show!

Bakken en leren met de winnaar van Heel Holland Bakt

Heeft jouw woonplaats een specifiek baksel? Een eigen taart, gebakje of koekje? In de show wordt er een nieuw recept uitgeprobeerd. Natuurlijk wordt er begonnen met het maken van het basisdeeg voor het koekje. Met behulp van een van de kinderen uit het publiek en een rad met verschillende lekkere ingrediënten wordt het uiteindelijke recept gekozen. 

De verrukkelijke kinderbakshow koekjes bakken

Naast het plezier wat de mannen samen overbrachten, was er ook veel te leren. Rutger vertelde op een kindvriendelijke manier wat basisdingetjes over bakken. Niet alleen over het recept, maar ook coole weetjes over hoe dat bakken nou eigenlijk werkt. Wist je bijvoorbeeld dat bakken eigenlijk een soort scheikunde is? Of weet je wat het verschil is tussen bloem en meel? Je leert het allemaal tijdens de show!

Poppenspel en liedjes zingen

Mark's poppenspel was echt een leuke aanvulling in de show. Zijn poppen kwamen tot leven en zorgden voor een vrolijk schouwspel. De kinderen zaten met grote ogen te kijken naar de grappige en levendige poppen. De poppen zongen leuke liedjes. Kees de Koekenbakker was bij onze jongens echt de favoriet. Hij zong zijn bekende liedje Suiker, boter, bloem en ei en natuurlijk leerde hij de kinderen supersnel om mee te zingen met dit vrolijke liedje. 

De-verrukkelijke-kinderbakshow-poppenspel

Wachten duurt niet lang!

Nadat het recept gemaakt was en de koekjes in de oven werden geschoven, moest er natuurlijk gewacht worden. Twintig minuten lang... Maar in de tussentijd gebeurt er van alles. Er worden bakvragen beantwoord, de kinderen leren nog meer over de ingrediënten waarmee gebakken wordt, wat super leerzaam is. Én er wordt een poging gedaan om een heus wereldrecord te verbreken. 

De Verrukkelijke kinderbakshow bakvragen

Bakken, lachen en leren bij de Verrukkelijke Kinderbakshow!

Wat de show echt te gek maakte, was dat het niet alleen voor ons was, maar ook mét ons. De kinderen mochten niet alleen uit volle borst meezingen, maar er werden er ook een aantal uitgenodigd om mee te helpen in de show. De interactie met het publiek maakte het extra leuk om naar te kijken. 
De vele grapjes, ook voor volwassenen, maakte de vrolijke show compleet. Jari en Noud hebben het ontzettend naar hun zin gehad en vonden het jammer dat de show was afgelopen. Natuurlijk willen we niet alles over de show verklappen, want het is veel te leuk om het zelf met de kinderen te ontdekken én proeven!

De verrukkelijke kinderbakshow koekje proeven

Check hier de speeldata =>

 

Log In