Het is zondag, de zon schijnt en het wordt lekker warm vandaag! We vertrekken vandaag voor het eerst richting Kasteelpark Born. We hebben er zin in. Het is gelukkig maar 25 minuten rijden. Toch zijn we hier nog nooit eerder heen gegaan.

Kasteelpark Born

We zijn trouwens Thomas (10), Isabelle (8) en Robin (5). Natuurlijk mogen papa en mama ook mee.

De rij is kort voor de kassa en we krijgen alle drie een zakje voer voor de dieren. Na de ingang lopen we al snel langs een weide vol met lieve hertjes en geitjes. Ze herkennen de voederzakjes en blijven ons volgen langs het hek. Wat zijn ze lief.

Mijn zusje Isabelle probeert ondertussen hoe het voelt om een gewei op je hoofd te hebben.  Best wel zwaar zegt ze! Na de hertjes en de geitjes volgen een heleboel andere dieren! Zo zien we schildpadden, flamingo’s, een zilvervos en zelfs 2 grote kamelen!

Gewei kasteelpark Born

Dan is het tijd voor pauze. Het kasteel is helemaal kapot, maar ziet er wel stoer uit. De uilen vind ik trouwens ook heel erg mooi. Ze kijken je zo raar aan.

Als we nog even verder doorlopen zien we de grote speeltuin al liggen! Maar we gaan nog eerst even langs de Wallaby’s. Dit zijn een soort kleine kangoeroes. Eentje heeft een baby en die zie je al uit haar buidel steken. Echt super schattig. 

En dan mogen we in de speeltuin! Hij is echt lekker groot en ze hebben een best wel vet klimparcour voor de grotere kinderen (zoals ik ;-) 

Speeltuin Kasteelpark Born

Papa en mama zitten intussen op het terras en hebben wat te eten en drinken besteld. Lekker frietjes! Er loopt ook een hele grote pauw rond over het terras. Hij is helemaal wit en maakt af en toe lekker veel kabaal.

Na de speeltuin gaat mijn zusje Isabelle insecten na tekenen die ze onder een supersterk vergrootglas bekijkt. Robin en ik gaan snel nog wat eten voeren bij de wasberen. Het is super leuk om te zien hoe ze het eten met hun handjes vasthouden.

Dan lopen we nog langs de stekelvarkens, die best wel stinken trouwens. Tot slot zien we nog apen en papegaaien. Dan is het alweer voorbij. 

Samenvatting: 
We vonden het echt een superleuke dag. Dat er zóveel dieren waren hadden we niet verwacht. En dat je er veel mag voeren is erg leuk, de herten waren erg lief en de wasberen super grappig. Ik denk wel dat het Kasteelpark Born vooral écht leuk is voor kinderen tot een jaar of 8. En als ik de baas zou zijn, dan zou ik een route door het kapotte kasteel maken met spannende dieren, slangen ofzo. Ik vind het wel goed dat ze de tweede prijs bij de ANWB hebben gewonnen, want ik vond het echt verrassend leuk, ook al ben ik al 10.

Thomas, 10 jaar
Swalmen

Ps.

In de maanden juli en augustus 2021 is er voor de kinderen een megaspeurtocht uitgezet met het onderwerp: "Hier zit een luchtje aan 💩"