Zijn jullie het binnen even beu? Of zijn de kinderen toe aan even wat buitenlucht en lekker wat beweging? Ga dan heerlijk aan de wandel. Limburg heeft prachtige gebieden waar je heerlijk aan de wandel kunt met het hele gezin. Ik zette er een aantal voor je op een rijtje. Is het drukker dan verwacht in het gebied waar je wilt wandelen? Zoek dan een andere plek of kom later een keer terug. Klik op de titel voor meer info.

Staatsbosbeheer Noord & Midden Limburg

Natuurgebied de Pelen 

In dit mooie natuurgebied kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur! Er zijn meerdere prachtige routes uitgezet, voor jong en oud.  

Routes in Midden Limburg

Bossen, moerassen, de terrassen van De Meinweg en de beekdalen van het Leudal. Het landschap van Midden-Limburg is betoverend! Staatsbosbeheer heeft ook hier de mooiste routes uitgezet!

Routes in Noord Limburg

Een heuvelachtig landschap, met natte hellingbossen en heide. Noord-Limburg doet niet onder voor zijn zuidelijke broertje! 

Zuid Limburg

Heuvels en dalen, bronnen en beken, bloemenzeeën en archeologische rijkdommen. Ook in Zuid Limburg kunnen er natuurlijk prachtige wandelingen gemaakt worden!

Lammetjesroute

Bij restaurant de Wellsche Hut in Well (Wezerweg 15) begint een wandelroute van 4 kilometer die langs de schaapskooi voert. Volg de groene bordjes en geniet van de lammetjes!

 

Veel plezier! #staysafe