Nog een paar weekjes en dan is het echt lente! Af en toe lijkt dat al zo, door dit heerlijke weer. En wat is er dan leuker om lekker met de kids naar een speelbos te gaan, waar ze heerlijk kunnen ravotten?! Ik zette de leukste speelbossen van Limburg voor je op een rijtje!

Blotevoetenpark in Brunssum

Een doolhof, een spannende hindernisbaan, modderpoelen en nog veel meer leuks vind je bij dit toffe park! Het blotevoetenpad (4 km) is geschikt voor iedereen die goed ter been is. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen de hele route al lopen. Neem het pad langs de hindernis als je deze liever niet neemt. Niks moet, ervaren mag! Het park is geopend vanaf eind maart.

Speelbos de Meinweg in Herckenbosch

Het speelbos ligt verspreid om het Bezoekerscentrum/Brasserie de Boshut. In dit speelbos kunnen de kids zich helemaal uitleven op de verschillende speeltoestellen. De vele onderdelen zorgen ervoor dat het geschikt is voor iedere leeftijdscategorie; van de waterpomp tot het uitgebreide klimbos. Het speelbos is goed zichtbaar vanaf het terras, heel fijn wanneer deze weer open mag en het gehele jaar geopend. De speelweide is gratis toegankelijk.

Speeltuin Klein Zwitserland in Tegelen

Deze speeltuin, die medio maart weer open gaat, biedt plezier voor jong en oud. Speeltoestellen, midgetgolf, een zwembad, een stoer en spannend avonturenbos.... Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is er!

Roeffen Mart in Grubbenvorst

Deze speeltuin ligt midden in de natuur en beschikt over meer dan 40 speeltoestellen. De speeltuin is altijd open en is gratis toegankelijk. Ook is er gratis toiletvoorziening en gratis parkeren. Hier kunnen kinderen en ouders de hele dag genieten! 

Speelnatuur OERRR Hompesche Molen in Stevensweert

Hier spelen de kinderen echt in de natuur! Met water, modder en zand spelen, balanceren over boomstammen....Heerlijk! Vies worden mag...toch?! Je vindt er ook de hoogste windmolen van Limburg. Wanneer deze open is, kun je van bovenaf zien waar je net gespeeld hebt!

Speelbos de Boskoel in Well

Bij Speelbos de Boskoel vind je geen glijbanen en schommels, maar kunnen de kinderen heerlijk in de natuur spelen! Heerlijk hutten bouwen, spelen in het zand of slingeren door de bomen. Ook vind je hier prachtige wandelroutes en wanneer de terrassen weer open mogen, kun je hier genieten op het beste terras van Limburg 2019!

Speeltuin Kitskensberg in Roermond

Deze speeltuin, gelegen aan de rand van Roermond, is ongeveer 6 hectare groot. Hier vindt je 80 leuke speeltoestellen, een doolhof en in de zomer een ondiep zwembad. Kitskensberg wordt, net als Roeffen Mart, gerund door vrijwilligers. Toegangsprijs is € 1,25 p.p.

Avonturenpad Dirk Drift in America 

In Horst-America vind je Natuur- en informatiecentrum Aan de Drift, gelegen aan de rand van de Schadijkse bossen in de Heere Peel. Naast het centrum is een leerzame struintocht uitgezet voor de kinderen. Kinderen kunnen hier o.a. hutten bouwen. Normaliter kan er een route afgehaald worden bij het informatiecentrum, maar deze is momenteel gesloten.

 

Heel veel plezier gewenst!

Liefs, Mirel