Na de sneeuw en het mooie lenteweer van de afgelopen tijd is het weer even wennen nu het weer een stuk minder fijn is om buiten te zijn. Even niet buiten spelen en wandelen, maar binnen spelen. Wij vinden het fijn om tijdens zulke dagen gezellig spelletjes te doen met de kinderen. De laatste maanden hebben we een aantal nieuwe leuke spelletjes ontdekt. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

1. Qwixx

Qwixx is momenteel onze favoriet. Een superleuk dobbelspelletje, waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten! Wanneer iemand anders dobbelt, mag de rest van het gezelschap de worp namelijk ook benutten. Qwixx is snel uitgelegd en blijft tot het laatst toe spannend! Het spel duurt ongeveer een kwartiertje en is te spelen met 2-5 personen. De aanbevolen leeftijd is 8-99 jaar. Dit spel is ook uitermate geschikt om via videoverbinding te spelen met bv. opa en oma, of ooms en tantes!

2. Clever 

Oók een heel erg leuk dobbelspelletje is Clever. Clever speel je met 1 - 4 spelers (van 8-99 jaar) en is een tactisch spel. Ook hier is iedere speler continue bezig waardoor het des te leuker is. Wanneer je dobbelt, vul je één van de geworpen dobbelstenen in bij de bijbehorende categorie. Vervolgens gooi je met de overgebleven dobbelstenen nog een keer. Dit doe je in totaal 3 keer. Met de dobbelstenen die overblijven, mogen de andere spelers ook één categorie invullen. Wel goed opletten dus! 

3. Ticket to Ride Europe

Dit spel kregen we van lieve vrienden en spelen we sindsdien graag. Je reist per trein over het hele continent en moet voor de routes van je bestemmingskaarten "neerleggen". Dit mag echter pas wanneer je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Natuurlijk moet je hierbij oppassen dat je het je tegenstander niet te makkelijk maakt, maar het kan ook gebeuren dat je tegenstander jou de weg blokkeert... Je kunt dit spel spelen met 2-5 spelers. Wij maken ook weleens teams, 2 tegen 2.... Ook dit spel wordt aangeraden te spelen vanaf 8 jaar. Andere versies van het spel zijn o.a.; Ticket to Ride Amsterdam en Ticket to Ride USA

4. Dixit

Nadat we bij mijn zusje dit spel hadden gespeeld, duurde het niet lang eer we het zelf in huis hadden. Hier kun je je fantasie in kwijt! Dit spel bevat een set prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Je kunt er van alles in zien. De taak van de verteller die aan de beurt is, om uit één van de zes kaarten die hij of zij in de hand heeft te beschrijven. Dit kan door middel van een woord, een zin of een geluid. Vervolgens leveren de andere spelers één van hun eigen kaarten in, waarvan zij vinden dat deze past bij de omschrijving van de verteller. Hierna worden alle kaarten geschud en langs het bord gelegd. Welke kaart is nu van de verteller? Er zijn meerdere uitbreidingsset verkrijgbaar van dit toffe spel. 

5. Keezenspel

Dit spel kennen we al veel langer, maar het blijft zo'n ontzettend leuk spelletje; Keezen! Tijdens familieweekenden hebben we hier ook de grootste lol mee gehad, maar ook gewoon aan onze eigen keukentafel, of op vakantie is het een spelletje dat we graag spelen. Het Keezenspel is een combinatie van Mens Erger Je Niet en Pesten. En die combinatie is nou net zo leuk! Probeer zo snel mogelijk jouw pionnetjes in hun hokje te hebben én te zorgen dat dit de ander niet lukt! Dit spel is geschikt voor spelers vanaf 6 jaar en kan gespeeld worden met 2 - 4 spelers.

De meeste spelletjes die ik hier heb beschreven zijn geschikt voor kinderen vanaf 7/8 jaar, maar er zijn natuurlijk ook spelletjes voor jongere kinderen. Deze kun je hieronder vinden;

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 2 jaar

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 3 jaar

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 4 jaar

Gezelschapsspelletjes voor kinderen van 5-6 jaar

Heel veel plezier!

Liefs, Mirel