Het is zomer! Mooi weer en veel vrije tijd, heerlijk! Dan is het natuurlijk super fijn om gezellig met het hele gezin een dagje naar een leuke speeltuin te gaan. Limburg heeft genoeg fijne buitenspeeltuinen, ik heb ze voor je verzameld. Klik op de titel voor meer informatie.

Avonturenpark Valdeludo

Dit super leuke park ligt in Echt en is écht de moeite waard. Zeg nou zelf, een huttenbouwbos. Hoe cool is dat! Ook kun je er outdoor lasergamen, vlotje varen, in de draaimolen, op de familieschommel, noem het maar op!!

Speeltuin en Kinderboederij 't Platteland in Veulen

Speeltuin en kinderboerderij 't Platteland is een oase van speelgenot voor jonge en oudere kinderen. Maar ook de ouders of opa's en oma's kunnen zich hier prima vermaken!

Van boerderij tot speelparadijs

Waar ooit, in een ver verleden de asperges rijkten zover het oog kon zien, scheuren nu de skelters over het 360 meter lange race-parcours. Deze boerderij heeft in de afgelopen 10 jaar een metamorfose doorgemaakt. Na het plaatsen van de eerste schommel in 2011 is de groei jaarlijks gestaag door gegaan. Skelteren, schommelen, klimmen of toch liever knuffelen met de geitjes in de kinderboerderij? Het kan hier allemaal.

Speeltuin Klein Zwitserland

In Tegelen vind je deze speeltuin. Hij ligt tussen veel bomen, dus er is genoeg schaduw. Naast alle leuke speeltoestellen kun je er ook midgergolfen. Zijn papa en mama een beetje uitgespeeld? Zij kunnen gerust even uitpuffen op het terras, terwijl de kinderen zich verder vermaken in de speeltuin.

Speeltuin Kitskenberg

Speeltuin de Kitskensberg in Roermond is echt een parel van een speeltuin! Met maar liefst 80 verschillende speeltoestellen, kún je je gewoon niet vervelen bij Kitskensberg ! Buitenspelen krijgt hier echt weer betekenis voor kinderen van 0 tot 12 jaar oud!

Irrland

Irrland, de boerderij belevenis oase, is een waar feest! Dit grote park is precies de plek voor een ontspannen dagje. Er zijn verschillende gebieden, waardoor het overzichtelijk is. Overal staan picknicktafels met op veel plekken een bbq erbij. De kinderen vermaken zich op de grote trampolines, glijbanen, in het mais, in het water.... Ook voor de "grote mensen" is dit de plek om heerlijk mee te spelen met de kinderen. Irrland ligt net over de grens in Duitsland, in Kevelaer. 

Speeltuin Schutterspark

Het Schutterspark bevindt zich in Brunssum en is onderdeel van een mooi wandelgebied. De speeltuin ligt onder de bomen, waardoor de kinderen lekker in de schaduw kunnen spelen. 

Speeltuin Roeffen Mart

In Grubbenvorst vind je speeltuin Roeffen Mart. Hier kunnen kinderen gratis terecht voor een dagje spelen. Er zijn meer dan 40 speeltoestellen te vinden, dus van vervelen is geen sprake!

Themapark Sprookjesbos

Authentieke sprookjes en speeltuinen, je vindt het in Valkenburg! Het Sprookjesbos werd in 1951 gebouwd door een Limburgse zakenman voor zijn destijds 4-jarige dochter. Nu kun je zelf de talloze sprookjesfiguren ontmoeten, verspreid in de 17 huisjes en kasteeltjes in het lommerrijke bos. Boven het Sprookjesbos bevind zich Kids Escape Valkenburg, met escaperooms voor kinderen.

Familiepark Mondo Verde

Slenteren door de prachtige wereldtuinen, vervolgens door het dierenpark met de dieren uit de vele hoeken van de wereld en dan uitleven in de attracties zoals de achtbaan. Ons lijkt dit een mooi recept voor een fijn dagje uit voor het hele gezin.

Speeltuin en manege Van Horne Hoeve

Zijn de kids gek van dieren? En dan vooral van paarden en pony's? Dan zijn jullie bij Van Horne Hoeve in Weert aan het goede adres! Hier vind je een leuke speeltuin, een mini kinderboerderij en pony's. 

 

Binnenspeeltuinen

Natuurlijk blijft Nederland Nederland.... Dat betekent dat niet alle dagen zonovergoten zullen zijn. Tijdens deze misschien wel regenachtige dagen is het ook heel fijn om er op uit te kunnen gaan en de kinderen lekker te laten spelen. Gelukkig beschikt Noord & Midden Limburg ook over genoeg leuke binnenspeeltuinen. 

Hier vind je een overzicht!

Ik wens jullie heel veel speelplezier! Mis je een leuke speeltuin? Laat het weten via paul@go-kids.nl en ik plaats de tip erbij. 

Groetjes Paul