Schrijver Benny Lindelauf (winnaar Woutertje Pieterse Prijs) haalde verhalen op van verschillende bioscoopbezoekers van toen en nu om te verwerken in deze theatertekst. Het resultaat is een feelgood theaterbelevenis voor iedereen vanaf 10 jaar. Een ode aan dromen, aan de fantasie en natuurlijk ook aan de mooiste bioscoop van Limburg. Op haar vertrouwde plek, aan de voet van het kersverse Maankwartier, komen verleden en toekomst, jong en oud samen.

Feelgood

In  Cinéma Royal  volgen we het vaste personeel van de bekendste bioscoop van Heerlen en omstreken. In de loop der jaren zijn ze één geworden met het meubilair. In De Royal zijn liefdes ontstaan, avonturen beleefd, heeft de oorlog gewoed en zijn vriendschappen verbroken en hersteld, zowel op het doek als achter de schermen. Ook daar kan de spanning soms hoog oplopen en achter de bar of in de filmkassa wordt aardig wat gedroomd en moed geput uit de karakters die ze kennen uit dierbare Hollywood blockbusters. Dag na dag wordt alles op alles gezet om de filmbezoeker de mooiste ervaring te geven. Maar ook dat gaat zeker niet altijd van een leien dakje… 

Ontdek

Ontdek verdiepingen waar je nog nooit eerder bent geweest. Zie doorkijkjes die normaal niet voor bezoekers toegankelijk zijn. Verbaas je over verhalen die je blik zullen veranderen. Zo ‘backstage’ was je nog nooit. 

Reserveer een plek