Topartiesten brengen verrassende circusshow in Leiden! Midden in het historische centrum van Leiden kan je in de kerstvakantie samen met de hele familie genieten van lachwekkende, spectaculaire, spraakmakende, indrukwekkende en internationale acts. In een verwarmde circustent zullen iedere dag twee voorstellingen (om 12:00 en 15:30 uur) plaats vinden van ongeveer 2,5 uur. Wees er snel bij en maak ook jullie Kerst compleet!

KOOP NU JE TICKETS MET KORTING!

Profiteer nog tot 21 december van €5,- vroegboekkorting per ticket! Laatste dag stunt: Boek voor de shows van 29 december en krijg €10, korting per ticket!!!!

Programma Kerstcircus Leiden 2019

Het Groot Kerstcircus Leiden presenteert speciaal voor u top circusartiesten uit binnen- en buitenland. Een compleet nieuw programma met zeer verrassende sterke elementen. Geen dieren, maar wel daverende acts met een keur van acrobaten en een hilarische clown. Geniet van het ruim twee uur durend kerstcircusprogramma in een sfeervolle ambiance. Negen dagen lang zetten onze artiesten hun beste beentje voor. Kerstcircus Leiden is er in geslaagd een absoluut topprogramma te presenteren en doet een gooi naar de titel Beste en gezelligste circus van Nederland. Piste vrij voor:

Adela Pazeran Hernandez - hairhang en luchtacrobatiek

De Mexicaanse Adela laat een bijzondere luchtacrobatiek act zien terwijl ze aan haar haar hangt. In de traditionele circuswereld is deze act al honderden jaren oud. Hairhang is vermoedelijk afkomstig uit China, maar daar zijn de geleerden het nog niet over eens. Bij Cirque du Soleil raken ze er niet over uitgepraat als er zo’n act wordt gepresenteerd. Ook bij de circusacademies is deze act weer helemaal opnieuw ontdekt. Een heel bijzondere act te zien bij Groot Kerstcircus Leiden.

Het duo Waldek & Pavel – trampoline en sterke man

Deze Poolse turners op Olympisch niveau, konden er na hun sportcarrière geen genoeg van krijgen. Ze kozen voor een leven als circusartiesten. In heel Europa krijgen ze massaal de handen op elkaar van het publiek voor twee bijzondere acts. Een duo act op een reuzentrampoline met megasprongen en dubbele salto’s. Daarnaast duo acrobatiek waar puur spierballengeweld bij wordt gebruikt. Circus zoals het al eeuwenlang wordt vertoond, met hele sterke mannen!

Edit en Raúl Arietta - Gaucho act

Edit en Raúl Arietta brengen puur Argentijnse folklore naar Leiden, met opzwepend boliadora’s en bombo drums. Ze nemen je mee naar het ruige leven van de Argentijnse gaucho’s. Een ritmisch optreden waar heel het publiek het warm van krijgt. Raúl komt uit Argentinië en Edit uit Hongarije. Ze ontmoetten elkaar in het circus en werden verliefd. Inmiddels zijn ze al heel wat jaartjes getrouwd en reizen de hele wereld over. Zij treden op de grootste casino’s. op cruise schepen, in theaters en circussen.

Konstantin Beck – rolarola op de motor

Hij is een echte circusallrounder. Kerstcircus Leiden is er bijzonder trots op dat deze veelgevraagde internationale circusartiest uit Tsjechië bij Kerstcircus Leiden komt optreden. Hij is gewend aan werken bij indrukwekkende Europese circussen. Daar werkte hij te midden van dompteurs met tijgers, olifanten, leeuwen en grote paardenacts. Het is voor hem even wennen in Leiden in een circus zonder dieren. Voor het Leids publiek brengt hij een prachtige balansact op een stoere motor met zijn rolarola’s.

Adriana Bessogonov - quick change

Adriana is dit jaar uitgeroepen tot meest sexy deelneemster aan The Voice in Tsjechië en daar zong ze ook tot de finale aan toe. Het zangtalent volgde een opleiding op het conservatorium. In het Groot Kerstcircus Leiden assisteert ze haar vader bij de rolarola op charmante wijze. Ze maakt ook veel indruk met een eigen Quick Change act. Hoe snel en hoe vaak kan deze veelzijdige dame in een compleet andere outfit verschijnen? Je komt ogen tekort bij deze act.

Aegon Laser - lasershow

Deze Franse creatieveling brengt een prachtige lasershow. Hij zegt hier zelf het volgende over: “Het licht komt tot leven in een boeiende strijd die ruimte laat voor harmonie tussen mensen en lasers. Ontdek een nieuw, origineel en dynamisch nummer. De illusie wordt realiteit dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen”. Deze artiest is al vele malen bekroond vanwege zijn creativiteit. Een bijzondere lasershow die de moeite waard is om te bekijken.

Edit en Raúl Arietta - kruisboogschieten

Deze twee echtelieden zijn al een tijdje met elkaar getrouwd en ze kunnen elkaar wel schieten. Niet omdat hun huwelijk aan alle kanten rammelt, maar omdat ze een beroemde en gevaarlijke circusact doen met boogschieten naar elkaar. Een zinderende, vreselijk spannende en zeker geen ongevaarlijke act, uitgevoerd door deze op en top rasartiesten. Overleven ze het dit keer? Komt het zien.

Jofri Libello - traditionele clownerie

Al 40 jaar clown en nog maar 42 jaar. Dat kan alleen als je in het circus geboren bent. De Nederlandse clown Jofri Libello is echt een topkunstenaar, die met magie en weergaloze beheersing van het vak de meest bijzondere kunsten laat zien. Circus is er altijd op uit om te verbazen en te verwonderen, bij Libello snap je wat hiermee wordt bedoeld. Met een eindeloos repertoire dankzij 40 jaar fanatiek oefenen. “Je raakt nooit uitgeleerd in dit vak”, aldus Libello. Niet voor niets stond hij bij de Nederlandse Goochelkampioenschappen op 1 en bij de Wereldkampioenschappen goochelen op 10. Hij is nog lang niet op de top van zijn kunnen, geniet van zijn vakmanschap, of meesterschap? Jofri zorgt bij Groot Kerstcircus Leiden eveneens een aantal geweldige reprises.

Rein de Kok – slackline en jongleren

De tweede Nederlandse artiest bij Kerstcircus Leiden kan bijna alles op het slappe koord. Rein leerde het vak bij de circusacademie in Tilburg. Hij brengt een balanceer act op het slappe koord, waarop hij de onmogelijkste trucs laat zien. Zo jongleert hij onder andere met hoeden, fietst over de draad, doet een handstand. Na het zien van deze act krijg je misschien zelf genoeg inspiratie om de komende zomervakantie met het slappe koord te gaan oefenen. Wist u dat er in Nederland twee toonaangevende circusacademies zijn, in Tilburg en Rotterdam? Daar leren aankomende circusartiesten uit de hele wereld hun acts voordat zij doorstromen naar eigen circusproducties. Of ze komen terecht bij Cirque du Soleil en andere hoogwaardige circusproducties.

 

Meer info en Tickets

Facebook Groot Kerstcircus Leiden