Erop uit in de herfstvakantie met het hele gezin in Zuid-Holland: de leukste tips en activiteiten

De herfstvakantie is hét perfecte moment om er even tussenuit te gaan met het hele gezin. En wat is er nu leuker dan een bezoek aan Zuid-Holland? Deze provincie heeft voor iedereen wat wils, van avontuurlijke wandelroutes in de natuur tot gezellige musea en spannende attractieparken. Of je nu kiest voor een dagje strand, een speurtocht door een historisch stadje of een herfstwandeling door het bos, Zuid-Holland biedt volop gezinsplezier. In deze blog delen we de beste tips voor een onvergetelijke herfstvakantie met kinderen in Zuid-Holland. Lees snel verder en ontdek de leukste uitjes, must-see locaties en activiteiten voor jong en oud!

  1.  Corpus 'reis door de mens'
  2.  Museon Omniversum, ontdekken, leren en fun
  3.  Familievoorstellingen in de herfstvakantie
Lees verder na deze tips

Wat ga jij doen in de herfstvakantie 2024?

De leukste tips voor een hele gezellige herfstvakantie week!

De bladeren beginnen weer van de bomen te vallen en de kinderen hebben hun eerste schoolweken er weer opzitten! Tijd om daar weer een weekje bij te komen tijdens de herfstvakantie en eropuit te gaan in de regio Leiden - Den Haag! Wij hebben naast de uitjes uit deze blog nog meer activiteiten in onze agenda staan voor de herfstvakantie (én daarna!).


Veel plezier en fijne herfstvakantie!

 

De leukste buitenuitjes in de herfstvakantie

De leukste dierentuinen en dierenuitjes van Nederland

25 % korting op DinoAdventures in DierenPark Amersfoort

In de herfstvakantie (15 oktober t/m 30 oktober 2022) beleef je een onvergetelijk avontuur tijdens de DinoAdventures. Stap in de tijdmachine en maak een reis van miljoenen jaren terug in de tijd. Ontdek alles over de dinotijdperken, sta oog in oog met reusachtige dino’s en pas op voor de gevaren die toen op de loer lagen! Met de speciale kortingscode boek je een ticket met maar liefst 25% korting! Natuurlijk maak je de dag compleet met een bezoek aan alle dieren in DierenPark Amersfoort. We weten natuurlijk dat dit buiten onze eigen regio valt, maar zo een mooie korting moesten we wel nog even delen met jullie.

25% korting op DinoAdventures >

Vier Halloween met te gekke Halloweenactiviteten

Ook al valt Halloween eigenlijk op maandag na de vakantie, toch is er in het laatste weekend genoeg rondom dit Amerikaanse feest te doen. En pssst... anders plak je de maandagavond nog vast aan de vakantie.

Halloween Kinderboerderij Merenwijk >
Trick or Treat Houtwijk >
Halloween op de Frederik Hendriklaan >
Pluk Griezeltocht Den Haag >

Ontdek Leiden met een speurtocht

Wist je dat je via Go-Kids korting krijgt op bijvoorbeeld de Stadspeurtocht en het Detectivespel? Ga op ontdekking met korting!

Pak de korting

Beleef Nederland écht deze vakantie in Madurodam

In de regio Leiden - Den Haag zijn meerdere te gekke pretparken te ontdekken! Maar wanneer was jij voor het laatste in Madurodam? Madurodam is een echt doe-park geworden en wij hebben het recent uitgetest. Check snel onze blog over het verrassende bezoek of maak kans op vrijkaarten!

Madurodam. Moet je meemaken! >

Win vrijkaarten!

Madurodam

Ontmoet Dino's in Duinrell

Het Wassenaarse pretpark staat deze vakantie helemaal in het teken van dino's! Met een vakantiepark, pretpark en natuurlijk het bekende Tikibad is er natuurlijk al veel te doen, maar nu zijn er ook nog eens dino's. Je kunt ze de gehele vakantie aanschouwen in Wassenaar.

Dino Discovery Duinrell >

Pssst... je kunt in Tikibad ook een spetterend kinderfeestje vieren!

Kinderfeestje!

Halloweenkermis Zoetermeer 2022

Ook in oktober kun je nog lekker zwieren en zwaaien op de kermis en dan wel in Zoetermeer, op de parkeerplaats van Silverdome. De kermis duurt tot en met 30 oktober. Combineer een kermisbezoek gelijk met het ontdekken van een verrassend leuke activiteit: curling.

Halloweenkermis Zoetermeer >

Heerlijk buitenspelen

Weer of geen weer, buitenspelen kan natuurlijk altijd en is gezond. Er zijn tientallen leuke speeltuinen te ontdekken, maar er zijn er een paar die wij zeker onder onze favorieten scharen. Combineer een bezoek aan de speeltuinen in Scheveningen vooral met een lekkere strandwandeling.

De Balij in Zoetermeer >
Het Apenbos in Den Haag/Scheveningen >
't Speelduin in Westduinpark Den Haag >

De benen strekken in de natuur

Er zijn in de regio Leiden - Den Haag ontzettend veel leuke wandelroutes en actieve uitjes als kabouterpaden of speurtochten.

Laarzenpad Bentwoud >
Kabouterpad Bentwoud >
Kabouterbos Alphen a/d Rijn >

Heb je een jarige in huis en wil je tijdens het feestje lekker de buitenlucht opzoeken? Check dan deze tip van ons!

De leukste binnenuitjes in de herfstvakantie

De dagen worden korter en het weer wordt slechter. Buitenspelen kan, maar soms is even een overdekt uitje ook erg fijn om te doen. Ook voor te leuke indoor uitjes hebben wij natuurlijk weer voldoende tips. 

Binnenspeeltuinen in regio Leiden - Den Haag

Binnenspeeltuinen zat in onze regio! Van Monkey Town met de zeer ruime vestiging in Delft, tot FunZone met Glow & Golf en indoor luchtkussenpark Bounce Valley (buren van FunZone). Je kunt in hetzelfde complex zelfs in een pannenkoekenrestaurant eten. FunZone heeft ook nog een vestiging in Delft. Stuiterend thuis op de bank zitten hoeft zeker niet deze herfstvakantie. 

Speeltuin Bounce Valley Zoetermeer

Pssst... Bounce Valley heeft op vrijdag- en zaterdagavond Night Deals, waar alleen volwassenen toegang hebben! Ook leuk als vriendenuitje dus.

Sixsec VR Arcade

VR alleen voor volwassenen? Zeker niet! Heb je wat oudere kinderen, vanaf een jaar of 9/10, dan is er ook gewoon een te gekke VR-bestemming in Den Haag beschikbaar. Bij Sixsec zijn er twee soorten VR-ervaringen om uit te kunnen kiezen. Bovendien kun je bij één van de ervaringen uit een gigantische hoeveelheid games kiezen en daarmee vermaakt iedereen zich top.

Sixsec VR Arcade >

Kom lekker in beweging met sportieve activiteiten

Lekker sporten is zeker geen probleem in Den Haag en omgeving! Er is een ruim aanbod aan zeer sportieve activiteiten, zowel tijdens als na de herfstvakantie van 2022.

Jump XL Den Haag
JUMP Freerun (3 locaties!)

Het Nationale Theater

Het theater is leuk voor iedereen! Dat is zeker terug te zien bij Het Nationale Theater, met voorstellingen die al geschikt zijn vanaf slechts 2 jaar. Boek snel nog jouw last minute tickets!

Koninklijke Schouwburg >
Theater aan het Spui >

Residentie Orkest

Ook het Residentie Orkest heeft meerdere te gekke muzikale familievoorstellingen. Je bekijkt ze allemaal met deze handige keuzehulp op hun website.

Zwembad Optisport Poelmeer Oegstgeest

Zwemmen is altijd leuk! Met zat binnenzwembaden is er keuze zat, maar wij raden in omgeving Leiden Optisport Poelmeer aan. Een fijn, net zwembad met gratis parkeren. Er zijn deze vakantie zat mogelijkheden om lekker vrij te zwemmen.

Check het rooster >

In de agenda voor najaar 2022

Go-Kids bestaat 10 jaar!

In november bestaat Go-Kids 10 jaar. En dat gaan we uitgebreid vieren. Houd onze social media (Facebook en Instagram) en deze pagina in de gaten voor te gekke winacties!

Sinterklaas komt naar Nederland

Het is nog maar heel even wachten totdat Sinterklaas weer in het land is. Het Sinterklaasjournaal begint de week vooraf weer en de intochten zijn er ook weer. Om de Sinterklaasstress bij de kinderen wat te verminderen, hebben wij de printable aftel- en schoenzetkalender weer voor jullie klaar staan.

Download de printables >
Overzicht intochten >

Stem op het leukste uitje!

ANWB roept iedereen op een stem uit te brengen op hun favoriete uitje, zowel in een provincie als landelijk. Stemmen kan tot en met 30 oktober 2022. Pssst... wist je dat wij in de vakjury zitten!? Je hoeft overigens dus geen ANWB lid te zijn om te kunnen stemmen.

Stem nu

Nog wat deals... van ons voor jou!

10% korting op speurtocht Den Haag >
10% korting op speurtocht Scheveningen >
Alleen in oktober: korting bij FunZone >
Winactie gratis kaarten Madurodam >

Wil jij nou nooit meer een tip missen? Bezoek dan geregeld onze website, check de agenda en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Log In