Ontspannen en spelen met de kids op het strand in Zuid-Holland! 

Het strand is de ideale plek om als gezin te ontspannen en te genieten van de zon, zee en het zand. Terwijl de kinderen lekker spelen, kunnen de ouders ontspannen op een handdoekje of in een strandstoel met een koelbox of tentje in de buurt. Op het strand zie je van alles voorbijkomen om het verblijf aangenamer te maken. Strandtentjes en paviljoens zijn er in overvloed en bieden verschillende opties voor een drankje, hapje of complete maaltijd. In deze blog richten we ons op de kindvriendelijke strandtenten in Zuid-Holland. 

Speelplezier voor de kleintjes 

Steeds meer stranden en strandtenten houden rekening met kinderen door speciale faciliteiten te bieden. Zo zijn er stranden met volledige speeltoestellen, zoals in Ouddorp en Hoek van Holland. Hier kunnen de kinderen lekker klimmen, klauteren en schommelen terwijl de ouders ontspannen in de zon liggen. Ook zijn er strandtenten met luchtkussens en peuterspeeltoestellen, zoals de Zeebries in Hoek van Holland. Hier kunnen de kleintjes zich vermaken terwijl de ouders genieten van een hapje en drankje op het terras. 

Lekker eten zonder zorgen 

Veel strandtenten in Zuid-Holland bieden een gezond kindermenu aan, waarbij de keuze niet beperkt blijft tot frietjes en snacks. Er worden bijvoorbeeld ook boterhammen met beleg naar keuze geserveerd, zodat kinderen een gezonde maaltijd kunnen nuttigen tijdens hun dagje strand. Dit biedt ouders de mogelijkheid om zorgeloos te genieten van het strand zonder zich zorgen te maken over ongezonde voeding voor hun kinderen. 

Van tevoren checken wat er te doen is 

Om een dagje strand met kinderen tot een succes te maken, zijn er nog enkele tips die kunnen helpen. Zo is het verstandig om van tevoren te checken welke faciliteiten er zijn op het strand en in de nabije omgeving. Ook is het handig om te weten waar de dichtstbijzijnde EHBO-post is en om zonnebrandcrème, water en snacks mee te nemen. 

Een dagje strand met kinderen is een aanrader! 

Al met al biedt Zuid-Holland veel mogelijkheden voor een dagje strand met kinderen. Met kindvriendelijke stranden, speeltoestellen, gezonde kindermenu's en andere faciliteiten, kunnen gezinnen optimaal genieten van hun tijd aan de kust. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dagje zonnebaden of een actieve dag vol speelplezier, het strand biedt voor iedereen wel wat. 

Log In