De 5 leukste uitjes in de regio Leiden en Het Groene Hart

Midden in de Randstad en nog rust en groen ook! Dat is de regio Leiden en Het Groene Hart. Met de prachtige Bollenstreek die in het voorjaar zeker een bezoekje waard zijn, de uitgestrekte kustlijn bij Noordwijk en Katwijk, de Historische stad Leiden, waar zoveel leuke attracties te vinden zijn voor de Kids en natuurlijk Het Groene Hart met Koeien, Kaas en Stroopwafels!

Met de Kinderen kan je in de regio Leiden Groene Hart heerlijk genieten van een gezellig verblijf op een boerencamping, een bezoekje brengen aan een mooie stad, met zijn vele verschillende leuke museums, die geschikt zijn voor kinderen. Lekker klimmen en klauteren bij een indoor speelparadijs of een gave natuur speeltuin. Heerlijk op een strandbedje liggen aan de kust of juiste lekker spetteren bij een water spray park. Misschien ga jij wel voor actief en avontuurlijk op één van de vele plassen in dit gebied?! Bij Go-Kids vind je de allerleukste tips op een rij. Voor het hele gezin genoeg te beleven deze zomer om er eens een dagje lekker op uit te gaan en samen te genieten. Hierbij onze 5 zomer tips!

1. Waterpret

Midden in Het Groene Hart ligt BatensteinBuiten in Woerden, waar je gegarandeerd water- en speelpret hebt! Het is een waterspeeltuin (spraypark), die gratis toegankelijk is, met verwarmd water, een zandspeelplaats, een klim- en klauterplaats, een air trampoline, een tokkel/kabelbaan, schommels, een tafeltennis tafel en een levensgroot schaakspel. Ook voor een potje midgetgolf ben je hier aan het juiste adres. 2. Indoor Spelen

Heerlijk spelen als het een dagje minder weer is doe je bij Monkey Town Warmond. Welk kind doe je hier nou geen plezier mee?! De kinderen kunnen hier heerlijk spelen, het is hier overzichtelijk en je kunt je uitje combineren met even trampoline springen bij Jump Xl (ligt vlak bij elkaar).  

3. Avontuurlijk uitje

Zin in een tof avontuurlijk uitje? Dan is de GPS audiotour van Renzy in een Elektrische Renault Twizy zeker wat voor jullie. Deze GPS audiotour leid je langs de mooiste plekjes van Zuid-Holland. Onderweg kunnen de kids een uitdagende fotospeurtocht doen, waarbij ze op zoek gaan naar de geheime code. Met deze geheime code kunnen ze de kluis bij terugkomst openen en een leuke prijs winnen. Kraak die Code!

4. Kindvriendelijk museum

In de regio zijn er vele leuke museums, die geschikt zijn voor kinderen. Wat een aanrader is deze zomer is Museum Volkenkunde, met een goed gevulde rugzak ga je op pad en “Reis je de wereld door in 80 minuten”. Hierbij kom je van alles te weten over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen. 

Sluit je bezoek af met een spelletje. De museumtuin ligt namelijk vol met XXL spellen zoals Mikado, Domino en Memory. Kom te weten waar deze spellen oorspronkelijk vandaan komen en daag elkaar uit!

5. Op Jola's Schnipseljagd! Oftewel op speurtocht in Noordwijk of Katwijk

Met JOLA’s Schnipseljagd beleef je samen een uniek dagje uit en ontdek je de mooiste straatjes van Noordwijk of Katwijk! Zet je speurneus op en kraak de Schnipseljagd door onderweg vragen en raadsels op te lossen. De Schnipseljagd speel je in groepjes van 1 tot 5 personen met óf tegen elkaar!

Er zijn verschillende familietours beschikbaar in Noordwijk en Katwijk die ongeveer 2 uur duren. Voor de allerkleinsten (4-6 jaar) is er in Noordwijk ook een echte Kinder Schnipseljagd route.

!

Log In