Kinderboekenweek 2019: Reis mee

Over de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. Het thema van dit jaar is ‘Reis mee!’ en daar is heel wat over te vertellen. Er zijn veel mooie boeken verschenen over reizen met de meest wondelijke voertuigen.
Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken. Haaientanden is het Kinderboekenweekgeschenk® 2019. Een verhaal over Atlanta van elf met een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Geschreven door Anna Woltz.
Van 2 t/m 13 oktober 2019 krijg je het boek cadeau van je boekhandel bij een besteding van ten minste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.
Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek is "André het astronautje op zoek naar Laika"; Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden... Dit prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar voor €7,25.

Voor het Kinderboekenweekgeschenk ga je natuurlijk naar de mooiste Kinderboekenwinkel in Friesland; de Toverlantaarn in Leeuwarden! Een prachtige winkel met een mooi én groot assortiment kinderboeken.

De Kinderboekenweek activiteiten in Friesland:

Feestelijke opening Kinderboekenweek

In Bolsward, Heerenveen, Joure, Lemmer, Koudum, Makkum, Sneek, Wommels en Workum wordt de Kinderboekenweek feestelijk geopend op woensdag 2 oktober van 15.00 uur tot 17.00 uur. Er zijn verschillende activiteiten te doen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, met als centrale activiteit het bouwen van een groot, gezamenlijk voertuig van kosteloos materiaal.
De opening wordt samen met studenten van het Friesland College georganiseerd. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Kom naar de opening van de Kinderboekenweek en bouw samen een enorm voertuig!

In DBieb in Leeuwarden

Boeken over reizen met de meest wondelijke voertuigen worden natuurlijk extra uitgelicht. Daarnaast kunnen kinderen in dbieb kijken naar twee voorstellingen en meedoen aan workshops. Niet de bestemming staat centraal maar het vervoer daarheen. Bekijk hier het complete overzicht en geef je op!

Bibliotheek Heerenveen

Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen op 9 oktober, middenin de Kinderboekenweek, op expeditie in de bibliotheek van Heerenveen. In Bibliotheek Heerenveen wordt de Kinderboekenweek op zaterdag 12 oktober in stijl afgesloten met een ballonwagenrace voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Er is plaats voor 20 kinderen, dus wacht niet te lang met aanmelden. Dat kan in de bibliotheek of via deze link 

Theatervoorstelling in Burgum

Illustrator Kees de Boer presenteert de theatervoorstelling ‘Tim op de tegels’ tijdens de Kinderboekenweek 2019 in 'de Pleats Burgum'. De voorstelling vindt plaats op 9 oktober van 15.00-15.45 uur en is geschikt voor kinderen van 5-9 jaar. Kaartjes haal je hier. Na de voorstelling kunnen de kinderen meedoen aan een tekenactiviteit. Daarnaast is Boekhandel Burgum (tussen 14.30-16.30 uur) aanwezig met de mooiste kinderboeken.

Poppentheatervoorstellingen in de bibliotheken in Makkum en Sneek

Poppentheater Inkipinki komt in de Kinderboekenweek naar de bibliotheken in Sneek en Makkum met de voorstelling Noortje en de reismachine
Op zaterdag 5 oktober van 10.30 tot 11.00 uur in de bibliotheek Sneek, koop hier vooraf je kaartje (€ 2,- voor leden en € 4,- voor niet leden) 
De voorstelling is ook in Bibliotheek Makkum op donderdag 10 oktober om 15.00 uur, koop via deze link hiervoor je kaartje. 

Log In