Praktijk Emotions


Geen betere spiegel voor ouders dan hun eigen kinderen!

Bij Praktijk Emotions helpt Jessica Mortier ouders om de verbinding met hun kind(eren) te verbeteren.

Om voorbij patronen en gevoelens te komen die niet meer functioneel zijn, maar die niet zo eenvoudig te veranderen zijn en je soms in de weg zitten in het contact met je kind. Jessica legt je uit dat het heel begrijpelijk is dat het soms niet gaat zoals je wilt, welke mechanismes er dan actief zijn en dat je absoluut niet de enige bent bij wie dat gebeurt. En natuurlijk: wat je eraan kunt doen. Voorbij de schaamte; juist door het te delen en samen te onderzoeken, geef je jezelf een mogelijkheid om echt te veranderen. Het beste cadeau voor jezelf en je kinderen!

De band tussen ouders en kinderen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Oprechte aandacht, een luisterend oor, medeleven en tijd samen doorbrengen, maken dat een kind volledig kan ontdekken wie het is.

Maar vaak gaan we op in de waan van de dag, de drukte van onze agenda’s, we willen voldoen aan de buitenwereld en leggen onszelf en onze kinderen daarmee veel druk op. Dat heeft zijn uitwerking op iedereen in het gezin. We nemen ons vaak voor dingen anders te doen, maar op de een of andere manier floept die niet-zo-pedagogische opmerking eruit of zijn die boze woorden als vanzelf alweer gezegd.

Heel begrijpelijk als je weet dat veel van ons gedrag in onze jonge jaren ontstaat. Hoe je als kind de wereld leert kennen, is heel bepalend voor hoe je er als volwassene tegen aankijkt. Het patroon dat in je jonge kindertijd is ontstaan, kan je als volwassene soms behoorlijk in de weg zitten. Het kan zorgen voor sombere gevoelens, angsten, een kort lontje, jezelf vaak en/of lang verliezen in social media, internet of tv, het kan voelen alsof je jezelf aan moet passen om te voldoen aan je omgeving, dat je anderen gaat pleasen et cetera.

Jessica werkt vanuit het gedachtegoed van Ingeborg Bosch: Past Reality Integration, PRI. Een concrete en bijzonder diepgaande methode die ervan uitgaat dat verdrongen pijn uit onze jeugd, onze reacties in het hier en nu (onbewust) bepalen. Je leert patronen herkennen en ontdekt de oorsprong van je gevoelens en gedrag. Hierdoor kunnen oude beschermingsmechanismes worden opgeheven en kun je echt veranderen. Belangrijk is dat PRI werkt met je gevoel, gedrag en cognitie – alle drie komen aan bod en moeten in balans zijn. Zo kun je weer meer gaan genieten van het leven en dat heeft een direct effect op je gezin!

Regelmatig geeft Jessica samen met een collega workshops om kennis te kunnen maken met de PRI-methode. Een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek kan ook. Je kunt zowel in eenindividueel traject als in een kleine groep ontdekken wat PRI voor jou en je gezin kan betekenen.