Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel heeft vestigingen in Helmond, Deurne, Asten en Someren. Naast het lenen van boeken biedt de Bibliotheek ook veel activiteiten aan die gericht zijn op de jeugd. Deze kinderactiviteiten zijn erg leerzaam en vooral heel erg leuk!

Boeken lenen en meer
De jeugdbibliotheek is een schatkamer vol leesplezier. Je vindt er heel veel leuke boeken voor kinderen. Je kan bij de bibliotheek terecht voor bekende én onbekende jeugdboeken, maar ook bijvoorbeeld voor digitale prentenboeken. Vind je het moeilijk om een boek te kiezen?

De bibliotheekmedewerkers helpen je graag! Alleen het zoeken naar een mooi kinderboek is al een leuke ervaring voor ouders en kinderen. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan is je bibliotheekpas helemaal gratis! Ben je een keer te laat met het terugbrengen van je boeken? Geen nood: Bibliotheek Helmond-Peel heeft boetes afgeschaft. Je kunt dus helemaal zorgeloos lenen.

Kinderactiviteiten bij de Bibliotheek Helmond

Voorlezen
Voor kinderen is voorlezen heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Elke woensdagmiddag wordt er in onze Bibliotheken voorgelezen voor kinderen van 3 – 7 jaar. 

Workshops
In de Bibliotheek worden regelmatig leuke en interessante activiteiten georganiseerd. Ook tijdens vakanties organiseert de Bibliotheek diverse workshops voor de jeugd. 

TechLab en Skoolzone in Helmond
Het maken van werkstukken of het voorbereiden van spreekbeurten is soms best een lastige klus, waar je wat hulp bij kunt gebruiken. Op woensdagmiddag bieden ze die hulp in Bibliotheek Helmond. Regelmatig zijn er thema workshops.
Het TechLab is een plek in de bieb waar je kunt experimenteren met de nieuwste media en technologie. Je leert allerlei vaardigheden die passen bij de 21e eeuw, zoals informatievaardigheden, samenwerken en het inzetten van computertaal. Het TechLab is voor scholen en naschoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar.

Meedoen?
Kijk voor het complete overzicht van de activiteiten en het bestellen van kaartjes op de websitevan de bibliotheek.