Bibliotheek Helmond-Peel

Watermolenwal 11, 5701 RV Helmond


Bibliotheek Helmond-Peel heeft vestigingen in Helmond, Deurne, Asten en Someren. Naast het lenen van boeken biedt de Bibliotheek ook veel activiteiten aan die gericht zijn op de jeugd. Deze activiteiten zijn erg leerzaam en vooral heel erg leuk!

Boeken lenen en meer
Onze jeugdbibliotheek is een schatkamer vol leesplezier.  Je vindt er heel veel leuke boeken voor kinderen. Je kunt bij ons terecht voor bekende én onbekende jeugdboeken,  maar ook bijvoorbeeld voor digitale prentenboeken. Vind je het moeilijk om een boek te kiezen ? Onze bibliotheekmedewerkers helpen je graag! Alleen het zoeken naar een mooi kinderboek is al een leuke ervaring   voor ouders en kinderen.  Ben je jonger dan 18 jaar? Dan is je bibliotheekpas helemaal gratis! Ben je een keer te laat met het terugbrengen van je boeken? Geen nood: Bibliotheek Helmond-Peel heeft boetes afgeschaft. Je kunt dus helemaal zorgeloos lenen.

Activiteiten
Voorlezen
Voor kinderen is voorlezen heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Elke woensdagmiddag wordt er in Bibliotheken Helmond en Deurne voorgelezen voor kinderen van 3 – 7 jaar.
Elke 1e woensdag van de maand wordt er ook in Asten en Someren voorgelezen.

Workshops
Ook tijdens de vakantieperiodes is er ontzettend veel te doen bij de Bibliotheek. Sluit bijvoorbeeld aan bij een van de workshops die we organiseren. Bouw je eigen kunstwerken, leer over wetenschap of kom genieten van een verteltheater!

Skoolzone
Het maken van werkstukken of het voorbereiden van spreekbeurten is soms best een lastige klus, waar je wat hulp bij kunt gebruiken. Op woensdagmiddag bieden wij die hulp in Bibliotheek Helmond. Met hulp van bibliotheekmedewerkers ga je op zoek naar een interessant onderwerp en word je geholpen met het zoeken van informatie op internet en natuurlijk in de Bibliotheek.
Je gaat dan zelf aan de slag om daar een mooi werkstuk, een goede spreekbeurt of een leuke boekbespreking van te maken. Regelmatig zijn er thema workshops.

Meedoen?
Kijk voor het complete overzicht van de activiteiten en het bestellen van kaartjes op onze website:
www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten