Uiteten met kinderen bij Restaurant Usine Eindhoven

Lichttoren 6, 5611 BJ Eindhoven

Restaurant Usine Eindhoven

Bij Restaurant Usine, de voormalige gloeilampenfabriek van Philips, in hartje centrum van Eindhoven kan je heerlijk lunchen en dineren met kinderen. Het is een kindvriendelijk restaurant met een leuke speelhoek. Een boterham met pindakaas of jam en een glas melk staat gewoon op de kaart bij Usine. 

Ook hebben ze voor kinderen speciaal bedrukte kleurplaten met voor-, hoofd- en nagerechten voor kinderen. Op het menu staan bijvoorbeeld een zalmmootje, miniburger, maar ook het klassieke kinderijsje. Eet smakelijk alvast!

Zondagbrunch met je gezin!

Op zondag heerlijk brunchen met je kinderen? Dat kan bij Restaurant Usine in Eindhoven. Daar hebben ze iedere zondag een familiebrunch van 14.00 uur tot 17.00 uur. De brunch wordt geserveerd op een etagère vol met lekkere Franse hapjes; diverse broodjes, marmelades, boerenyoghurt en flensjes. Dat wordt heerlijk smullen met de kinderen.

Voor kinderen is er genoeg te spelen met o.a. de kinderkeuken. Ook kunnen ze zich laten schminken en kan er gekleurd worden. 

Kosten voor volwassenen €24,50 per persoon en voor kinderen tussen 4 en 12 jaar €12,50. De allerkleinste tot 4 jaar mogen gratis mee eten. 

Reserveren kan via telefoon 040-2171890 of via mail info@usine.nl.

 

Geschiedenis Restaurant Usine - Lichttoren Eindhoven

In 1891 starten Frederik Philips en zijn zoon Gerard in een textielfabriek aan de Emmasingel een bedrijfje dat kooldraadgloeilampen vervaardigt. vennootschap Philips & Co. De zaak groeit explosief en breidt zich aan de overkant van de straat uit. In de jaren 1909 - 1911 wordt het westelijke L-vormige deel van het huidige Lichttorencomplex gebouwd. In de periode 1891 - 1921 wordt de fabriek langs het spoor verlengd, met een ombuiging naar de hudige Emmasingel. Aan de kop verrijst een zevenhoekige toren, waar continu levensduur-proeven van gloeilampen plaatsvinden: de eigenlijke Lichttoren. De Lichttoren is een bijzonder gebouw, zeker ook in architectuur historische zin. De functionaliteit en efficientie, toepassing van beton, glas en metaal maken het tot een toonbeeld van Nieuwe Zakelijkheid. Eerlijk, oprecht en terugkerend naar de essentie van het bouwen. Het is een prachtlocatie.