Restaurant Usine Eindhoven

Bij Restaurant Usine, de voormalige gloeilampenfabriek van Philips, in hartje centrum van Eindhoven kan je heerlijk lunchen en dineren met kinderen. Het is een kindvriendelijk restaurant met een leuke speelhoek. Een boterham met pindakaas of jam en een glas melk staat gewoon op de kaart bij Usine. 

Ook hebben ze voor kinderen speciaal bedrukte kleurplaten met voor-, hoofd- en nagerechten voor kinderen. Op het menu staan bijvoorbeeld een zalmmootje, miniburger, maar ook het klassieke kinderijsje. Eet smakelijk alvast!

Zondagbrunch met je gezin

Zin in een gezellige dag met familie, lekker eten & diverse activiteiten voor de kids? Kom dan naar onze zondagse familiebrunch! 
De brunch wordt geserveerd als etagère met allerlei Franse lekkernijen. Zoals croissants, verschillende kaas soorten, crêpes & marmelades.

Tijdens de brunch kunnen de kids lekker kleuren & knutselen!

De kosten voor onze Dimanche de Famille zijn voor volwassen €24,50 p.p. Voor kids van 4 t/m 11 jaar betaal je €12,50 p.p. en t/m 4 jaar mogen ze lekker gratis mee smullen!

De brunch wordt geserveerd tussen 11:00 uur en 17:00 uur.

Een zondag, zoals een zondag hoort te zijn!

Reserveren kan via telefoon 040-2171890.

Geschiedenis Restaurant Usine - Lichttoren Eindhoven

In 1891 starten Frederik Philips en zijn zoon Gerard in een textielfabriek aan de Emmasingel een bedrijfje dat kooldraadgloeilampen vervaardigt. vennootschap Philips & Co. De zaak groeit explosief en breidt zich aan de overkant van de straat uit. In de jaren 1909 - 1911 wordt het westelijke L-vormige deel van het huidige Lichttorencomplex gebouwd. In de periode 1891 - 1921 wordt de fabriek langs het spoor verlengd, met een ombuiging naar de hudige Emmasingel. Aan de kop verrijst een zevenhoekige toren, waar continu levensduur-proeven van gloeilampen plaatsvinden: de eigenlijke Lichttoren. De Lichttoren is een bijzonder gebouw, zeker ook in architectuur historische zin. De functionaliteit en efficientie, toepassing van beton, glas en metaal maken het tot een toonbeeld van Nieuwe Zakelijkheid. Eerlijk, oprecht en terugkerend naar de essentie van het bouwen. Het is een prachtlocatie.