Trollenbos in Nuenen
Stad van Gerwen 3A, 5674PH Nuenen

Bezoek het Trollenbos in Nuenen

Er was eens een heel gewoon bosje in Nuenen…, waar iets heel bijzonders gebeurde…

Al vele jaren diep in het bos verstopt, woonden daar kleine vreemde wezentjes. Deze aardige bosbewonertjes bleken helemaal uit het noorden te zijn gekomen…het zijn TROLLEN!

Deze trollen hadden al heel lang geleden de reis naar Nederland gewaagd, en van dit bosje in Stad van Gerwen hun nieuwe thuis gemaakt. Ondertussen, vele jaren later, is er een waar Trollenbos ontstaan met aan het hoofd de altijd tevreden “Oppertrol".
De Oppertrol houdt het hele bos goed in de gaten, zorgt ervoor dat alle trollen, voor het te licht wordt, weer diep in hun holen wegkruipen. Maar soms, heel soms zijn ze te laat… En dan gebeurt er iets bijzonders…., de trollen raken dan versteend. Pats boem, en ze staan zo stil als een beeld. Maar wees gerust, als het weer donker en rustig is in het bos, komen alle Trollen weer tot leven!

Daarom staan de Trollen vaak de volgende dag weer op een andere plek, houd dat maar eens goed in de gaten! Behalve de Oppertrol, die staat altijd op zijn vaste stek en zorgt dat alle trollen en dieren in dit bos zich veilig en tevreden voelen…

Ga je mee op zoek naar Trollen? Ze zitten verstopt in huisjes en in de bomen in het Trollenbos in Nuenen. Probeer er maar eens achter te komen of jij weet waar al deze trollen zich verschuilen.

Het bos is heel leuk voor kinderfeestje of familiedagen. Je kan op een speelse manier leren wat voor bomen er in het bos staan en welke dieren daar leven.

Trollen zorgen goed voor de dieren en werken hard om het bos netjes te houden. Hier en daar staat er een ook een echt dier die net als de Trollen stilstaat en wacht tot het weer donker wordt. Ook zijn Trollen dol op spelletjes, ze hebben voor de kinderen dan ook van alles verzonnen om lekker mee te spelen, ga maar eens kijken of jij dat net zo goed kan! Het trollenbos is vooral geschikt voor kinderen t/m 10 jaar.

Meer info over beschikbaarheid en reserveren kan je vinden op de facebook pagina van het Trollenbos.

 

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Outdoor