Sonseweg 39, 5681 BH Best

Nationaal speelgoedmuseum Spelebos

Bij Spelebos staat spelen, ontdekken en leren centraal. Beleef het spelen van toen weer op een nieuwe eigentijdse manier. Speel de leukste spelletjes van vroeger samen met het gezin, loop door de diorama’s met bijzondere poppen en beren. Sommige van deze pronkstukken zijn zelfs meer dan honderd jaar oud! Daarnaast heeft het Spelebos een prachtige collectie Barbies, tinnen soldaatjes, boeken, geweldige modeltreinen en meer.

De hele middag speelplezier
Spelebos heeft diverse grote collecties van oud speelgoed. Er is voldoende te zien en te beleven om jezelf de hele middag te vermaken. Bij het Spelebos zijn er geen Playstations of fidget toys maar dagen ze je uit om ‘echte’ spelletjes te doen! Wat denk je van levensgroot dammen, boter kaas en eieren, sjoelen of ganzenbord? Speel de spellen met je hele
familie terwijl opa en oma de verhalen van vroeger vertellen. Spelebos is hét speelgoedmuseum voor jong en oud!

Feestjes, speurtochten, workshops en nog veeeeel meer!
Ga terug in de tijd met onze speciale ‘speelboxen’ en voer te gekke opdrachten en spellen uit. Wil je je kinderfeestje of familie uitje bij het Spelebos houden? Natuurlijk kan dat! Daarnaast organiseren ze ook regelmatig toffe workshops speciaal voor kinderen en kan je deelnemen aan een gave speurtocht.

Waar kan je Spelebos vinden?
Het museum ligt in Best, Noord-Brabant. Oer-Hollandse gezelligheid staat dus centraal! 

Klik hier voor meer info en openingstijden

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor