Ontdek Museum Klok en Peel in Asten

Het Klok en Peel Museum in Asten biedt voor jong en oud een uniek dagje uit! Weer of geen weer, men kan zich prima vermaken in het museum.

Loop tussen de oerdieren in Museum Klok & Peel

Wist je dat Museum Klok & Peel een nieuwe afdeling heeft, waarin je terugreist naar de oertijd?

In de ‘De Peel aan Zee’ zal je je verbazen over de grote dieren die er vroeger in Nederland leefden. Slechts weinig mensen weten dat 10 miljoen jaar geleden een oerzee tot voorbij Eindhoven liep. Dit kun je nu zelf ervaren! Een indrukwekkende videoprojectie geeft je namelijk het gevoel te zwemmen tussen de prehistorische haaien, dolfijnen en een enorme vinvis.

Maar dat is niet alles wat er te beleven valt! Verschillende fossielen en levensgrote reconstructies van iconische dieren nemen je mee terug in de tijd. Denk hierbij aan onder andere een oeros, een edelhert, een grottenbeer, een echt mammoetskelet en een mastodont, die uit een prehistorisch Peelmoeras kruipt.

Er valt van alles te beleven dus, in deze nieuwe museumafdeling. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Het museum beschikt over een gezellig Museumcafé waar je een hapje en drankje kan verkrijgen, bijvoorbeeld een lekkere kop koffie met vlaai of lunch.

Nieuw luidklokkenspel

Museum Klok & Peel in Asten heeft twee nieuwe troeven in handen waarmee het zijn indrukwekkende collectie luidklokken op een letterlijk speelse manier kan presenteren. Het gaat om twee digitale luidklokkenspellen, die het museum heeft laten ontwikkelen. In het ene spel kan elke bezoeker een persoonlijk favoriet klokgelui samenstellen, in het andere kan men het in Engeland zo populaire Wisselluidspel (bellringing  of changeringing) beoefenen.  De beide spellen zijn vanaf heden beschikbaar in de Luidklokkenzaal. Kinderen mogen in de klokkencollectie ook zelf spelen op een beiaard en (onder begeleiding) rustig op de klok slaan om naar de verschillen in klanken te luisteren. 

Audiotour 

Museum Klok & Peel in Asten heeft dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds een geheel nieuwe audiotour opgezet voor de bezoekers van het museum. Compleet met klokken- en Peelgeluiden en uitgebreide achtergrondverhalen. Bovendien is de tour nu te beluisteren vanaf je eigen smartphone en in drie talen beschikbaar; in het
Nederlands, Engels en Duits. De bijzondere verhalen over de collectie zijn op deze manier ook - coronaproof - zonder rondleider beschikbaar.

Reserveer online je tickets