De Ontdekfabriek in Eindhoven

Een leuk gezinsuitje naar de Ontdekfabriek in Eindhoven. Wat kan je hier zoal doen?

Beleef de volgende avonturen*

*Let op: het aanbod is per dag verschillend. Onderstaande is een greep uit de kinderactiviteiten, maar niet alles is altijd beschikbaar.

De scraphoek

Hier mag je allerlei oude apparaten uit elkaar schroeven. Van de losse onderdelen kun je nieuwe uitvindingen bouwen. Dat mogen dingen zijn die je gezien hebt in de film, maar misschien wil jij wel helemaal zelf bedenken wat je bouwt! Je bouwwerk kun je ook gebruiken voor je eigen filmpje in de magische ‘greenscreen’ studio!

De magische luchtkussenkist

Wist je dat lucht eigenlijk heel sterk is? Je kunt echt drijven op een laagje lucht. Daarmee kun je door de tuin van de Beestenbende zoeven, zelfs als die is overstroomd! Geloof je het niet? Probeer het maar uit in onze magische luchtkussenkist!

Vacuümvormen

Wil je een echt lid van De Beestenbende worden? Maak een dierenmasker met behulp van een echte vacuümvormmachine. Of wil je graag een boot van De Uitvinders  en Het Verborgen Oog maken? Het kan allemaal!

Bernoeli het olifantje

Bouw je eigen beestenbende met de speciale bouwmaterialen van Infento! Of maak een olifant die een balletje in de lucht kan houden met zijn slurf!

Speelkisten

Ben jij nog iets te klein voor de workshops van De Ontdekfabriek? Dan vermaak jij je vast in de kruipdoor-sluipdoor speelkisten met bouwblokjes, speelgoed en knikkerbanen!

Zelf films maken

Teken je eigen tekenfilm en speel die af met een bijzonder apparaat: de praxinoscoop! Of stap in de greenscreenstudio en speel met de special effects!

Buiten spelen bij de Ontdekfabriek 

(buiten, april t/m oktober als het weer het toelaat)

De Ontdekfabriek heeft buiten een echte speeltuin. Het is er een beetje ruw en onbegaanbaar. Net als het onbewoonde eiland uit de film ‘De Uitvinders en Het Verborgen Oog‘.  Je kunt er hutten bouwen om te overleven, grote boten bouwen om te ontsnappen van het eiland. Of zelfgebouwde waterraketten afschieten om de aandacht te trekken van mogelijke redders. Geniet van de volgels op het eiland in de bijzondere vogelschommels. Om jezelf fit te houden op het eiland leef je je uit op onze speciale skelters! Je kunt -als we buiten geopend zijn- ook zelf een waterleidingsysteem aanleggen bij ‘De Waterbende‘!

De Filmfabriek

De Filmfabriek is de meest interactieve en creatieve ochtend voor kinderen én ouders! Natlab en De Ontdekfabriek bundelen hun krachten samen en organiseren elke 3e zondag van de maand een leuke film en workshop voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Film kijken en film maken staat hierin centraal.

In de ochtend wordt er een film vertoond in Natlab waarna aansluitend een workshop plaats vindt in De Ontdekfabriek. De kinderen gaan dan met hun creativiteit aan de slag om een eigen film in elkaar te zetten. Zowel  bij de film als de workshop is er begeleiding aanwezig. Maar mama’s papa’s, ooms, tantes, opa’s, oma’s, wie dan ook: natuurlijk zijn jullie óók van harte welkom om mee te denken en mee te helpen!

Kinderfeestje

Je kan bij de Ontdekfabriek in Eindhoven je kinderfeestje vieren op zondag, woensdagmiddag en zaterdagmiddag (uitzonderingen: klik HIER). De Ontdekfabriek is er voor alle kinderen, maar voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is het het leukst. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer op tijd.