Vier Halloween met kinderen in regio Eindhoven

Halloween is een feestdag die elk jaar valt op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.

Maar inmiddels heeft het Halloween feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld, met name in Europa, Australië en Oost-Azië. En ook in Nederland worden dus steeds meer Halloween activiteiten voor volwassen en kinderen georganiseerd.

Go-Kids heeft de leukste Halloween tips voor kinderen verzameld in regio Eindhoven:

1. Halloween taartje maken 

Maak een eigen Halloween taartje op 15 oktober bij Lovely Pie's and Party's in Veldhoven. Meld je hier snel aan voor de workshop.

2. Halloween speurtocht voor kids

Kom kijken en meedoen met Halloween in Bibliotheek Deurne. Een griezelig leuke speurtocht op vrijdagavond 25 oktober van 18.00 tot 20.30 uur! Lees hier meer.

3. Ouder & kind workshop Halloween Cookies 

Tijdens deze workshop op 17 oktober bij Lovely Pie's and Party's in Veldhoven ga je een set Halloween cookies met icing decoreren. Je leert hoe je royal icing maakt, het een kleur geeft en hoe je het vervolgens aanbrengt door middel van een spuitzak. Tevens krijg je van diverse recepten mee zodat je thuis aan de slag kunt. Meld je hier snel aan.

4. Halloween in de speeltuin bij Speeltuin Philipsdorp

Vier Halloween op 1 november om 19.00 uur. Ook dit jaar zal de speeltuin weer het decor zijn van een spannend Halloween evenement, ook dit jaar weer GROTER dan vorig jaar! Met dit jaar niet één maar twéé spannende spookhuizen, er is weer een waarzegster, speurtocht, vele special effects en nog veel meer! Op 1 & 2 november om 19.00 tot 21.30 uur. 
Entree: € 1 p.p Vanwege de drukte van afgelopen jaren is er dit jaar géén deurverkoop, koop je tickets online en betaal eenvoudig met iDeal. Meer info op Facebook.

5. Vier Halloween in Oirschot

Voor de 5e keer verandert Oirschot op zaterdag 26 oktober in het engste en meest angstaanjagende dorp van Nederland. Halloween Oirschot is het grootste Halloween Outdoor Event van Nederland, vorig jaar kwamen er 8.000 bezoekers de spooktocht lopen. De tocht gaat door het oude historische centrum van Oirschot, door smalle straatjes en steegjes, en door gebouwen. Om Halloween ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren vragen ze een kleine bijdrage van slechts € 2,50 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Meer info en tickets vind je hier.

6. Halloween in ’t City in Veldhoven

Op zondag 27 oktober staat de koopzondag in het Citycentrum in Veldhoven volledig in het teken van Halloween! Met een trick or treat door het centrum, pompoenen uithollen en Creepy Halloween schmink. De winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur en parkeren is GRATIS! Lees hier meer over dit Halloween event.

7. Vier Halloween bij DippieDoe in Best

Volop griezelplezier voor kinderen bij DippieDoe op 19 en 20 oktober en 26 en 27 oktober 2019. En Halloween Doedag bij DippieDoe in Best op 30 oktober. Meer info op de Go-Kids agenda.

8. Vier Halloween in Veldhoven 

Op vrijdag 25 oktober kan je lekker griezelen in de Kromstraat in Veldhoven. Alle winkels versieren hun winkels voor de kinderen en natuurlijk met een trick of treat.

9. Halloween night zwemmen

Op 25 oktober kan je Halloween night zwemmen bij Zwembad Den Ekkerman in Veldhoven. Lekker griezelen in het zwembad.

 

Verkleden en schminken met Halloween

Ben je op zoek naar een leuke heksenjurk of skeletpak voor de kids voor Halloween. Bekijk het aanbod op Bol.com. Veel voorpret met verkleden. 

Bij Hema.nl hebben ze ook leuk artikelen om je huis te versieren met Halloween. Bekijk het aanbod.

Saskia van Go-Kids Breda schreef een blog over hoe je makkelijk enge wonden voor Halloween kan schminken bij kids! Lees meer.

 

Knutselen voor Halloween - Uithollen pompoen

Je kunt zowel kleine (eetbare) pompoenen gebruiken als hele grote voor het Halloween feest. De grotere zijn makkelijker te bewerken, maar ook minder lang houdbaar. Kies een pompoen waarvan de onderkant vlak is en gelijkmatig.

* Hoe begin je met het maken van een Halloween pompoen? 

Snijd met een scherp mes de deksel van de pompoen af door het mes enigszins naar beneden te richten zodat de deksel er later mooi invalt.

* Uithollen van een pompoen

Gebruik een stevige lepel of ijsschepje om de pompoen uit te hollen. Als je zoveel mogelijk vruchtvlees weg kunt snijden zonder door de buitenwand heen te gaan, blijft de pompoen het langste mooi. Af en toe kun je even checken of de pompoen al doorschijnend is. Zet er dan even een kaarsje of lampje in.

* Gezicht maken in een pompoen

Met een mesje of een stift teken je eerst een gezicht op de pompoen. Met een mesje kan je het uitsnijden.

Knutselen voor Halloween - Lampion maken

Je kan een lampion maken van wc rolletjes of zwart papier waar je leuke halloween afbeeldingen uitknipt. Er zijn heel veel varianten als je op www.google.com kijkt.

 

Recepten Halloween

  • Pompoensoep: Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect. Check snel het Albert Heijn recept.
  • Broodje met afgehakte vingertjes: Koop knakworstjes met tomatenketchup en amandel als nagels. Snijd dunnetjes lijntjes in de knakworstjes. En veel ketchup! ;-)

Veel plezier met Halloween!