Uitje naar de dierentuin Dierenrijk in Mierlo

door Go-Kids reporters Dominique, Floris en Lieve

Wist je dat Dierenrijk de Bronzen Award van de verkiezing ‘Leukste uitje van Brabant 2021’ heeft gewonnen? Wij gingen afgelopen week op bezoek om te zien wat er allemaal te beleven is in deze dierentuin. 

We gingen ’s middags naar Dierenrijk; een dierentuin zo dicht bij huis, wat gaaf! We zijn hier al vaker geweest toen we kleiner waren, toen hadden we een jaarabonnement zodat we heel vaak naar Dierenrijk konden gaan. Inmiddels was het al een langere tijd geleden dat we hier zijn geweest, daarom is het weer extra leuk om te zien wat er allemaal is veranderd. En het is vakantie dus we hadden wel zin in een leuk uitje!

   

Bij aankomst zagen we dat er al heel veel mensen waren, maar gelukkig konden we snel doorlopen. We wilden eigenlijk meteen gaan spelen in de speeltuin, maar we zijn eerst de dieren gaan opzoeken via de looproute, zo zie je namelijk alle dieren in de dierentuin. 

We waren ook nieuwsgierig naar het baby olifantje Rashmi dus we gingen snel op pad. Het leuke was dat alle dieren best wel actief waren omdat het niet super warm buiten was. Ook kan je via glasschermen heel dicht bij de dieren komen, zoals bij de kraagberen en de leeuwen. En bij de aapjes mochten we zelfs even naar binnen om ze van dichtbij te bekijken. Al snel kwamen we bij de olifanten en die waren heerlijk aan het spelen en eten. Je kan ze op meerdere plekken goed bekijken. Ook is er een leuk speeltuintje op de route waar je kan spelen en even kan zitten.

   

We zijn ook nog even in het binnen verblijf gaan kijken maar daar rook het iets minder lekker. We zijn op de wandelroute langs kamelen, mooie herten, zwijnen, uilen, diverse vogelsoorten, ijsberen, schildpadden, flamingo’s, pinguïns, kriebelvisjes, leeuwen en hele grote neushoorns gekomen. Ook hebben we wasberen, ringstaartmaki's, cheeta's, otters en een stekelvarken gezien.

   

Speeltuinen in Dierenrijk

Halverwege de route heb je weer een leuke grote speeltuin en terras voor een hapje, drankje of een ijsje. Wij kozen een ijsje! En we hebben hier heerlijk gespeeld, ook in de grote schoolbus waar je in kan spelen.

Dierenrijk staat bekend om de leuke speeltuinen, dus plan genoeg tijd in om ook lekker te spelen. Op het einde van de looproute is er namelijk nog een grote speeltuin waar je van de grote glijbanen kan roetsjen terwijl je ouders op het terras zitten.

   

Bij de uitgang zagen we nog dat de stokstaartjes kuikentjes te eten kregen. Dat vonden we wel een beetje zielig voor de kuikentjes, maar dat is wel de natuur, en dus ook in de dierentuin. Ook hebben we nog de mooie papagaaien bewonderd voordat we weer naar huis gingen. Het was een super leuke middag en voor ons is Dierenrijk een terechte award winnaar! 

Wil je ook een leuke dag beleven in Dierenrijk? Boek tijdig je tickets!