5x tips voor onderweg met kids in de auto

Zo blijft het leuk op de achterbank naar de vakantiebestemming.

Het is altijd weer een leuke uitdaging voor ouders om met de kinderen op zomervakantie te gaan. Hoe ga je ze rustig en zoet houden op de achterbank als je flink wat kilometers moet afleggen voordat je bij vakantiebestemming aankomt.

Met deze tips, apps en andere spelletjes zullen ze zich niet vervelen en kan de vakantie al lekker beginnen.

Tip 1 Spelletjes in de auto

Voorkom dat de kinderen zich gaan vervelen en neem deze 31 spelletjes voor in de auto mee! Je kunt de spelletjes gratis downloaden en uitprinten. Helemaal top, want het zijn naast leuke ook nog erg leerzame spelletjes. Ze zijn bij elkaar gebracht door de mensen van de website "wijzeroverdebasisschool." Download hier de spelletjes van Wijzeroverdebasisschool en hier de bijbehorende bingo kaart 

Tip 2 Kinderfilms en apps

Neem een tablet mee! Download van te voren een aantal kinderfilms en leuke apps zodat je kinderen genoeg te kijken hebben. 

Leuke apps voor de kleintjes (to 4 jaar) zijn: My Play Home, Jop gaat slapen, Pim en Pom, Toca Robot Lab, Bobbi in de dierentuin, Beer en Olaf, Angelina Ballerina, Barbie I can be, Brikki Tumblies.

En voor 5 -12 jaar: Angry Birds, Minecraft, Hay Day, Clash of Clans, Candy Crush, Pou, FIFA, Subway Surfers, Lego, Memory.

Tip 3 Auto bingo

Nog meer spelletjes om samen te doen:

Speel samen autobingo tijdens de rit! Wie het eerst bingo heeft wint een kleine prijs of snoepje.

De regels zijn simpel: wie het eerst tien rode auto's heeft gezien wint. Blijft een leuk spelletje en er zijn natuurlijk tientallen variaties op te verzinnen.

Een klassieker die iedereen wel kent. Spreek de woorden ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’, noem een kleur van het object dat je voor ogen hebt en laat de rest raden welk voorwerp je bedoelt.

Een beroemd spelletje voor degenen met een goed geheugen. Herhaal de zin ‘ik ga op reis en neem mee’ en voeg een voorwerp toe. Bijvoorbeeld: ‘ik ga op reis en neem mee: een koffer.’ De volgende die aan de beurt is herhaalt de zin en het zojuist genoemde voorwerp en voegt daar zelf nog een voorwerp aan toe. Bijvoorbeeld: ‘ik ga op reis en neem mee: een koffer en een tandenborstel.’ Zo komt er steeds iets bij. Ga net zolang door tot iemand een voorwerp vergeet. Dan begint het weer opnieuw.

Gebaseerd op het bekende televisiespel ‘Wie ben ik?’. Een persoon schrijft een persoon of voorwerp op een papiertje. De bedoeling is dat de anderen raden wat er op het papiertje staat door om de beurt vragen te stellen waar alleen met ja of nee op geantwoord mag worden. Bij elke ja mag de persoon die aan de beurt is met vragen stellen nog een vraag stellen, bij nee moet de beurt naar de volgende. Degene die als eerste raadt wat er op het papiertje staat, wint.

 

Tip 4 Kleuren en puzzelen

Lezen, kleuren en puzzelen blijven succesvol als tijdverdrijf bij kinderen. 

Tip 5 Boeken lezen

Boeken meenemen of download de vakantiebieb app en lees gratis boeken in deze app. Scheel een hoop gesjouw met boeken!

Vakantiedagboek: Hip & Hot heeft een hele leuke gratis printable vakantiedagboek gemaakt. Print deze zo vaak uit als je wilt en laat je kind elke vakantiedag invullen en tekenen. Bind aan het einde van de vakantie alle bladen bij elkaar, print de voorkant uit en maak er een boekje van. Succes verzekerd! (let op, de pdf heeft een voorkant, die je maar 1 keer hoeft uit te printen)

Veel reisplezier en een hele fijne zomervakantie!

 

Bron: Go-Kids regio Breda, Hip & Hot en ANWB