Leuke tips om te winkelen met en voor kinderen in Eindhoven en omgeving

Het kan een uitdaging zijn om met kinderen te gaan winkelen, vooral als je meerdere kinderen hebt of jonge kinderen. Gelukkig zijn er een aantal strategieën die je kunt gebruiken om je winkelervaring soepeler en stressvrij te maken. Hier zijn enkele handige tips om in gedachten te houden wanneer je winkelt met kinderen.

Planning van tevoren

Een goede planning is essentieel als je met kinderen gaat winkelen. Zorg ervoor dat je de benodigde spullen inpakt, zoals snacks, drankjes, luiers en speelgoed om ze bezig te houden. Daarnaast is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over hoe lang je met de kinderen kunt winkelen voordat ze moe of ongeduldig worden. Of kies bewust winkels uit waar de kinderen zich ook kunnen vermaken. Neem als voorbeeld Kinderwinkel Coco Loco in Eindhoven. Hier is een speelhoekje voor de kids zodat zij lekker kunnen spelen, terwijl jij in de winkel rondneust op zoek naar toffe kleding. 

Kies de juiste timing

Probeer te winkelen op tijden dat je kinderen normaal gesproken goed uitgerust en opgewekt zijn. Dit kan het verschil maken tussen een aangename winkelervaring en een stressvolle situatie. Vergeet niet om rekening te houden met de behoeften en interesses van je kinderen tijdens het winkelen. Door vooruit te denken en flexibel te zijn, kun je van je winkeldag een leuke en gezellige ervaring maken voor iedereen.

Betrek je kinderen en laat ze keuzes maken

Geef hen bijvoorbeeld de vrijheid om hun eigen outfit te kiezen binnen een paar opties die je aanbiedt. Zo leren ze meer over hun eigen stijl en krijgen ze een gevoel van verantwoordelijkheid. Hetzelfde geldt voor het uitzoeken van iets lekkers tijdens een pauze: laat hen kiezen tussen een paar gezonde snacks of een speciale traktatie. Dit maakt het winkelen niet alleen leuker voor hen, maar ook interactief en leerzaam. Door hen actief te betrekken, voelen ze zich belangrijk en blijft de winkelervaring positief en speels!

Kindvriendelijk winkelen maakt een dagje shoppen voor het hele gezin een stuk relaxter en leuker! Het draait niet alleen om praktische winkels, maar ook om een omgeving waar kinderen zich kunnen vermaken en ouders lekker kunnen shoppen. In deze blog ontdek je onze tips om met je kinderen gezellig en kindvriendelijk te winkelen in de regio Eindhoven.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

​Speel-o-theek Bibelebonts in Veldhoven
Meer weten

​Speel-o-theek Bibelebonts in Veldhoven

Windmolen 15, Veldhoven

Speelgoed lenen bij Speel-o-theek Bibelebonts in Veldhoven Speel-o-theek Bibelebonts Veldhoven leent ... bekijk

 
Kinderwinkel Coco Loco in Eindhoven
Meer weten

Kinderwinkel Coco Loco in Eindhoven

Celsiusplein 49, Eindhoven

Kinderwinkel Coco Loco in Eindhoven Bij Coco Loco kun je naast tweedehands kinderkleding shoppen, lu... bekijk

 
Partyland Eindhoven, de ballonnenspecialist!
Meer weten

Partyland Eindhoven, de ballonnenspecialist!

Heuvel Galerie 155, Eindhoven

Partyland Eindhoven is de eerste vestiging van Partyland in Nederland. Voor degenen die op zoek zijn ... bekijk

 
De Boekenberg
Meer weten

De Boekenberg

Kleine Berg 48, Eindhoven

Kinderboekenwinkel De Boekenberg Bij De Boekenberg in Eindhoven kan je al ruim 30 jaar terecht voor ... bekijk

 
NIEUW download nu de gratis Go-Kids app !
Meer weten

NIEUW download nu de gratis Go-Kids app !

Plaats:

Al meer dan 11 jaar worden miljoenen gezinnen in heel Nederland via het platform go-kids.nl geïnspir... bekijk

Van 31 december 2024 tot 31 december 2024
Ontvang jij de gratis nieuwsbrief van Go-Kids Eindhoven al?
Meer weten

Ontvang jij de gratis nieuwsbrief van Go-Kids Eindhoven al?

Plaats:
Eropuit met Go-Kids Eindhoven

⭐ EROP UIT MET KINDEREN IN REGIO EINDHOVEN ⭐ Blijf als (groot)ouder op de hoogte van de leukste kin... bekijk

Van 1 november 2024 tot 30 november 2024

Kinderwinkel Coco Loco in Eindhoven

Een van de favorieten is het 'Be A Model' feest. Hier geniet je eerst van een overheerlijke high tea met ranja en allerlei lekkers. Daarna kies je in de verkleedhoek de mooiste outfit, onderga je een metamorfose met make-up, en stap je in de spotlights voor een professionele fotoshoot! Als kers op de taart mag je je eigen fotolijstje versieren om jouw foto als herinnering te bewaren. Heb je liever een cupcake-versierfeest of wil je een feestje op maat? Dat kan ook! Neem contact op via het reserveringsformulier op de website van Coco Loco. Een kinderfeestje bij Coco Loco is altijd origineel, gezellig en feestelijk!  Bezoek de website voor meer informatie en feestopties.

Locatie:

  • Celsiusplein 49, 5621 BN Eindhoven

Ga naar de website

De Boekenberg

Bij De Boekenberg in Eindhoven kun je al ruim 30 jaar terecht voor de leukste kinderboeken. Het enthousiaste team staat altijd voor je klaar om advies te geven over het uitgebreide assortiment kinderboeken voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Of je nu op zoek bent naar een spannend verhaal, een prentenboek of educatief materiaal, bij De Boekenberg helpen ze je met plezier de perfecte keuze te maken.

Naast boeken biedt De Boekenberg ook een selectie van educatief speelgoed, knuffels en kaarten, waardoor het ook een ideale plek is om een cadeautje te vinden. Heb je geen tijd om de winkel te bezoeken? Een deel van de collectie is ook online te bestellen via de webwinkel van De Boekenberg.

Locatie:
  • Kleine Berg 48, Eindhoven

Kom langs en ontdek het plezier van lezen bij De Boekenberg!

Ga naar de website

Partyland Eindhoven, de ballonnenspecialist!

Partyland Eindhoven is de eerste vestiging van Partyland in Nederland en dé feestwinkel voor iedereen die op zoek is naar feestelijke decoratie! Of je nu een verjaardagsfeestje, kinderfeest of babyshower plant, of gewoon last-minute ballondecoratie nodig hebt, deze winkel in het hart van Eindhoven is de plek om te zijn. Sinds oktober 2023 biedt Partyland Eindhoven een uitgebreid assortiment aan decoraties om van elk feest een succes te maken. Van honderden ballonnen die op verzoek met helium gevuld worden, tot de mogelijkheid om een persoonlijke tekst of zelfs een klein cadeau in de ballonnen te laten stoppen—de mogelijkheden zijn eindeloos! Daarnaast vind je hier ook een ruime keuze aan piñatas, slingers, kaarten en confettikanonnen.

Voor Kinderfeestjes: Partyland heeft een uitgebreid aanbod voor kinderfeestjes, waaronder bordjes, bekers, ballonnen en uitdeelzakjes in populaire thema’s zoals Spiderman, Bumba, Bing, Pokémon, Mickey Mouse, Paw Patrol, en eenhoorns. Of je nu een toffe ballonnenboog of -pilaar wilt om de locatie te versieren, je vindt talloze voorbeelden van hun prachtige creaties op hun Instagram-pagina.

Baby op Komst? Verwacht je een baby? Laat Partyland Eindhoven je helpen om dit bijzondere moment groots te vieren. Ze bieden speciale gender reveal ballonnen en hebben een ruime keuze in decoratiemateriaal voor babyshowers en geboorte feestjes. Samen met Partyland maak je een gaaf plan voor de decoratie van je babyborrel!

Kom langs in de Heuvel Galerie 155 in Eindhoven of neem een kijkje op hun website voor meer informatie en inspiratie!

partyland eindhoven

Ga naar de website

​Speel-o-theek Bibelebonts in Veldhoven

Bij Speel-o-theek Bibelebonts in Veldhoven kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar speelgoed lenen uit een uitgebreide collectie. Het werkt vergelijkbaar met een bibliotheek, maar in plaats van boeken leen je hier speelgoed! Dit is een geweldige optie voor ouders die hun kinderen regelmatig willen laten spelen met nieuw en leerzaam speelgoed zonder het zelf te hoeven aanschaffen.

Waarom een speel-o-theek? Speelgoed kan prijzig zijn en kinderen raken er soms snel op uitgekeken. Bij Bibelebonts kun je zien welk speelgoed jouw kind het leukst vindt voordat je het eventueel koopt, wat miskopen voorkomt. Bovendien is er een breed assortiment speelgoed beschikbaar, verdeeld in verschillende categorieën, en kun je van tevoren online speelgoed bekijken en reserveren. Naast speelgoed biedt Bibelebonts ook informatie over spel, speelgoed en opvoeding in de vorm van boeken en tijdschriften. De vrijwilligers van de speel-o-theek staan altijd klaar om ouders te adviseren over welk speelgoed geschikt is voor hun kind.

Openingstijden:
  • Woensdag: 14.00u - 16.00u
  • Vrijdagavond: 19.00u - 20.15u
  • Zaterdag: 10.30u - 12.30u

Kom langs bij Speel-o-theek Bibelebonts en laat je kind nieuw speelgoed ontdekken!

Locatie:

  • Windmolen 15, Veldhoven

Ga naar de website

Double C Creations

Bij Double C Creations vind je de leukste gepersonaliseerde cadeautjes voor iedere gelegenheid! Of je nu op zoek bent naar een origineel kraamcadeau, een unieke raamsticker, of een speciaal bedankje voor je gender reveal, bij Double C Creations is alles mogelijk. Met een breed aanbod en de mogelijkheid om alles te personaliseren, biedt dit jonge en dynamische bedrijf tal van opties. Het motto zegt het al: "Alles is bespreekbaar en bijna alles is te maken." Van bedrukte bedrijfskleding tot schattige baby- en kinderkleding en allerlei originele cadeaus, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kom langs voor persoonlijk advies in de winkel aan de Amroth 18 in Geldrop, waar ze graag met je meedenken om jouw perfecte cadeau te creëren!

Ga naar de website

 

Log In