Schaatsbanen, schaatsen en ijspret in regio Eindhoven

Schaatsbanen, schaatsen en ijspret in regio Eindhoven

Het schaatsseizoen is inmiddels al enkele weken van start bij IJssportcentrum in Eindhoven. Ook gingen we op zoek naar leuke tijdelijke schaatsbanen in regio Eindhoven waar je heerlijk met de kinderen kan gaan (leren) schaatsen in Kerstsferen en we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

* Schaatsen in Helmond

Van 7 december 2018 tot en met 6 januari 2019 kunnen bezoekers uit Helmond en omstreken weer volop genieten van schaatspret midden op de Markt in Helmond. Iedere dag van de week kan je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht op een 400m2 overdekte en gezellig aangeklede schaatsbaan. Dit betekent ruim 100m2 extra ijs ten opzichte van vorig jaar en een week langer genieten van de schaatspret!

Geen schaatsfanaat? Ook dat is geen probleem! Er wordt een sfeervol en overdekt winterterras ingericht waar je kan genieten van een lekkere kop soep of warme chocolademelk met uitzicht op de schaatsbaan. De kerstman zal regelmatig langskomen om dit winterse tafereel compleet te maken.


* Schaatsen bij Winterfestijn in Best

Voor het 6e jaar op rij zal op het Dorpsplein in Best het Winterfestijn gaan plaatsvinden, van maandag 17 december t/m zondag 6 januari met als middelpunt een overdekte schaatsbaan én voor het eerst ook een kinderbaantje voor de allerkleinsten. Het Winterfestijn is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét winterevenement van Best, is wederom het langstdurende evenement in onze gemeente en zal ook dit jaar weer voor sfeer en gezelligheid zorgen in Best Centrum.

* Het IJsfeest Son en Breugel

Van 14 december 2018 tot en met 6 januari 2019 kan je weer schaatsten in Son en Breugel. Let op:

  • Het dragen van handschoenen is verplicht.
  • Het is verboden om ijsballen of sneeuwballen te gooien.
  • De Kidsclub (kleine ijsbaan) is speciaal voor onervaren schaatsers, peuters & kleuters.
  • Zij mogen de zeehonden gebruiken om te (leren) schaatsen.
  • De zeehonden horen niet thuis op de grote ijsbaan.

* Schaatsen tijdens Geldrop wintersfeer

Vanaf 12 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019 kan je heerlijk schaatsen tijdens Geldrop Wintersfeer. Dan ligt er in hartje Geldrop weer een fantastische schaatsbaan van ruim 600 m2. 

* Schaatsen tijdens IJsfestijn in Deurne

Het IJsfestijn in Deurne zal pas weer in 2019 plaatsvinden.

* Schaatsen bij Veldhoven on Ice

Vanaf 8 december t/m 6 januari kan heel Veldhoven weer 4 weken lang schaatsen op de Plaatse.

* Urban Ice Event Strijp-S (afgelast!)

Voor de eerste keer op Strijp S realiseert Stichting Premium IJs het Urban Ice Event! Een schaatsbaan van 450m2 met een overdekt en verwarmd terras van 200 m2 en een buitenterras van 100 m2. De ijsbaan is geopend vanaf 25 december 11:00 uur t/m 20 januari 22:00 uur.
Voor meer informatie kijk op de website: www.urbaniceeventstrijps.nl

* Schaatsen in hartje centrum Eindhoven

De ijsbaan op de Markt is geopend van vrijdag 14 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019. Op de markt in de binnenstad wordt ieder jaar een ijsbaan geplaatst. En wat voor een. Voor jong en oud is de schaatsbaan open, de huur van schaatsen is zelfs gratis. Op de schaatsbaan kun je in alle vrijheid je rondjes rijden, maar de IJsclub Eindhoven zorgt eveneens voor een paar leuke clinics. Rondom de schaatsbaan staan verschillende cafeetjes en restaurantjes waar je na het schaatsen een warme chocolademelk of een oer-Hollandse kerstsnack kunt halen.

* Schaatsen bij Valkenswaard on ice

Schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. Het is dus tijd om te gaan schaatsen. Samen met je klasgenootjes of vriendjes. Van zondag 9 december 2018 (opening ijsbaan) tot en met zondag 6 januari 2019 (sluiting ijsbaan) is het IJSTIJD in Valkenswaard! 

* Schaatsen bij Oirschot Winterparadijs

Nog een paar weken en dan is het weer zover! Van vrijdag 14 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019 kun je weer schaatsen op de Oirschotse Markt! Meer informatie over openingstijden etc. vind je op de site.

* Schaatsbaan in Reusel de Mierden

Ongetwijfeld gaan de Winterfeesten van 2018, die gehouden worden van 6 december 2018 tot en met 6 januari 2019, wederom een enorm succes worden. Ook dit jaar herbergt de Winterfeesten de grootste tijdelijke ijsbaan van Noord-Brabant met maar liefst 700 m2 schaatsoppervlak. De verwachting is dat zo'n 25.000 bezoekers schaatsplezier zullen beleven.

* Schaatsen bij Intratuin Nuenen

Kom tot en met de kerstvakantie schaatsen bij Intratuin Nuenen! In een betoverende omgeving kun je schaatsen op onze kunstijsbaan t/m 6 januari 2019. De sprookjesachtige schaatsbaan is geopend tijdens onze openingstijden en de entree is gratis. Je kunt je eigen schaatsen meenemen maar je kunt natuurlijk ook gratis gebruik maken van onze schaatsen!   Openingstijden tuincentrum: Ma t/m do 09.30 -18.00uur,  vr 09.30-21.00u, za 09.00-18.00uur en zondag 11.00 - 17.00uur.

* Schaatsen bij Veghel on Ice

Ice ice baby! Op 6 december komt Burgemeester Kees van Rooij het 'lintje knippen' voor de officiële opening van Veghel On Ice. Het startsein voor een maand vol leuke evenementen in winterse sferen. Deze avond gaan we meteen goed van start dus zorg dat je erbij bent! Tip: houd onze evenementen in de gaten zodat je een potje curling met je vrienden goed kunt afsluiten op het terras!

* Schaatsen op natuurijs 

Schaatsen op natuurijs kan bij Boer Kuijpers in Helmond en op het Buntven in Deurne.

Helaas hebben we nog geen strenge winter en laat het schaatsen op natuurijs nog even op zich wachten. Check altijd wel even de kwaliteit van het ijs via deze handige website "Waar kan ik schaatsen".

Waar moet je naar toe om te schaatsen op natuurijs in regio Eindhoven? Bij Go-Kids kregen we deze tip: Je kan bij het Vlasrootven in de buurt van Waalre heerlijk schaatsen op natuur ijs.


* Schaats tips!

Heb je ook een leuke tip? Stuur een mailtje naar eindhoven@go-kids.nl.