Onlangs waren wij in het pittoreske Gemert bij het Boerenbondsmuseum. Dit charmante museum biedt gezinnen met kinderen een unieke kans om een stap terug in de tijd te zetten en het leven op een Brabantse boerderij aan het begin van de 20e eeuw te ervaren. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders is het een leerzaam en vermakelijk uitstapje dat geschiedenis op een boeiende en interactieve manier tot leven brengt. 

Een interactive reis door de tijd

Het Boerenbondsmuseum is meer dan alleen een verzameling oude voorwerpen en gebouwen. Het is een levende geschiedeniservaring waar bezoekers kunnen zien, aanraken en zelfs proeven hoe het leven vroeger was. Bij binnenkomst in het museum waan je je direct in het Brabantse plattelandsleven van honderd jaar geleden. Eva werd direct uitgedaagd door middel van een speurtocht en spelletjes

Het centrale dorpsplein vormt het hart van het museum en is een levendig tafereel met authentieke gebouwen zoals de smederij, de bakkerij, en de kruidenierswinkel. Hier kunnen kinderen zien hoe brood werd gebakken, hoe metaal werd gesmeed, en hoe alledaagse boodschappen werden gedaan zonder moderne gemakken.

boerenbond museum

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Restaurant KOKS Gemert
Meer weten

Restaurant KOKS Gemert

Koksedijk 25, Gemert

HET GOEDE VAN TOEN, IN EEN JASJE VAN NU KOKS Gemert is dé gezellige, vertrouwde en bruisende plek wa... bekijk

 
Boerenbondsmuseum Gemert
Meer weten

Boerenbondsmuseum Gemert

Pandelaar 106, Gemert

Je knippert met je ogen en ineens sta je..... In het Brabantse boerenleven van een eeuw geleden! Het ... bekijk

 
Ontvang jij de gratis nieuwsbrief van Go-Kids Eindhoven al?
Meer weten

Ontvang jij de gratis nieuwsbrief van Go-Kids Eindhoven al?

Plaats: Regio Eindhoven - Helmond
Eropuit met Go-Kids Eindhoven

⭐ EROP UIT MET KINDEREN IN REGIO EINDHOVEN ⭐ Blijf als (groot)ouder op de hoogte van de leukste kin... bekijk

Van 1 oktober 2024 tot 31 oktober 2024
NIEUW download nu de gratis Go-Kids app !
Meer weten

NIEUW download nu de gratis Go-Kids app !

Plaats:

Al meer dan 11 jaar worden miljoenen gezinnen in heel Nederland via het platform go-kids.nl geïnspir... bekijk

Van 31 december 2024 tot 31 december 2024

De historische boerderij

Een van de hoogtepunten voor gezinnen is de historische boerderij waar pater Gerlacus van den Elsen is geboren. \Kinderen kunnen hier ontdekken hoe het was om te wonen en werken op een boerderij zonder elektriciteit of stromend water. Ze leren over het melken van koeien, het voeren van dieren, en het werken op het land. De boerderij heeft ook een moestuin waar verschillende gewassen groeien, precies zoals vroeger.

Een bezoek aan het Boerenbondsmuseum Gemert is een perfecte manier om een dag door te brengen met het gezin. Het biedt een boeiende mix van geschiedenis, cultuur en educatie, allemaal verpakt in een leuke en interactieve ervaring. Of je nu geïnteresseerd bent in hoe mensen vroeger leefden, op zoek bent naar een leuk en leerzaam uitje voor de kinderen, of gewoon wilt genieten van een dagje uit in een prachtige omgeving, het Boerenbondsmuseum heeft voor ieder wat wils. Kom en ontdek zelf de charme van dit unieke museum en creëer onvergetelijke herinneringen met het hele gezin!

Ambachten en Demonstraties

Het museum biedt regelmatig demonstraties van oude ambachten. Denk aan spinnen, weven, en manden maken. Deze demonstraties geven kinderen een unieke kans om te zien hoe deze ambachten werden uitgevoerd en soms zelfs om het zelf te proberen. Dit interactieve element maakt het leren leuk en gedenkwaardig.

Voor de jongste bezoekers zijn er leuke speurtochten waarbij ze op zoek moeten naar verschillende voorwerpen of antwoorden op vragen. Deze speurtochten zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Ze helpen kinderen om beter te begrijpen wat ze zien en om actief betrokken te zijn bij hun bezoek.

Het Boerenbondsmuseum organiseert door het jaar heen diverse evenementen en activiteiten die een bezoek extra speciaal maken. Van oogstfeesten tot kerstmarkten, er is altijd wel iets te beleven. Deze evenementen zijn vaak gericht op gezinnen en bieden extra activiteiten zoals knutselen, spelletjes en optredens. Je vindt deze op de site van het museum en in de Go-Kids Agenda!

boerenbond museu,

check hier de openingstijden

 

Log In