Nationale Museumweek 2019

Tijdens de Museumweek, van 8 april tot en met 14 april 2019, kun je in alle Kidsproof musea in Nederland ons échte goud ontdekken. Wat dat is? Ons échte goud? Dat is in elk museum een ander, bijzonder pronkstuk. Een beeld, een schilderij, het museumgebouw of iets heel anders.

Kom maar kijken naar het pronkstuk van het museum. In elk Kidsproof museum ligt ook een Gouden schilderijlijst. Pak deze lijst en maak er een mooie foto van jezelf met jouw pronkstuk mee. Zet hem op https://www.museumkids.nl/museumweek en maak kans op een mooie prijs.

Musea in regio Eindhoven- Helmond

In omgeving Eindhoven en Helmond zijn er diverse kindvriendelijke musea die leuk zijn om te bezoeken met kinderen. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin!Dit zijn onze tips voor een leuk uitje met kinderen naar het museum tijdens de Nationale Museumweek:

Van Abbemuseum Eindhoven

Tijdens de Museumweek 2019 organiseert het Van Abbemuseum van maandag 8 tot en met zondag 14 april verschillende activiteiten. 

Verder kun je genieten van de vaste collectie in de tentoonstellingen The Making of Modern Art en The Way Beyond Art. Naast kunstwerken uit de eigen collectie kun je ook de tentoonstelling Positions #4 ontdekken.

Kinderkunstclub, zaterdag 13 april, 14.00-16.00 uur
Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud die het  leuk vinden om naar kunstwerken te kijken, maar vooral ook om zelf kunst te maken! Kosten: € 6,- per kind.
Meer informatie en aanmelden

Extra Theatrale Rondleiding voor families – met tolk, zondag 14 april, 13:00-14:00 uur
In deze theatrale rondleiding ga je Yuki helpen om het museum te redden van een vloek die de kleuren uit de kunstwerken laat verdwijnen! Kosten: € 3,- per kind. Kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee.
Meer informatie en aanmelden

 

Museum Helmond (Kasteel in Helmond)

Tijdens de Nationale Museumweek heeft Museum Helmond een speciaal programma in de aanbieding voor families, gezinnen, erfgoedliefhebbers en kunstliefhebbers. De activiteiten vinden plaats op de beide museumlocaties: het eeuwenoude Kasteel Helmond en de moderne Kunsthal Helmond. Ze variëren van een trouwevent tot rondleidingen en een interview met de kunstenaar. 

(Nep)trouwen voor 1 dag

Altijd al willen trouwen maar nergens aan vast willen zitten? Op 14 april kun je voor 1 dag trouwen met wie je maar wil in Kasteel Helmond. Of je nu trouwt met je beste vriend(in), je nieuwe liefde, je persoonlijke verzorger of …  iedereen in elke combinatie is welkom. Jouw (nep)huwelijk wordt een geweldige dag met alles erop en eraan: trouwoutfit, muziek, trouwarmbanden en niet te vergeten jouw eigen persoonlijke speech van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Tot slot wordt er aan het einde van de ceremonie geproost en getoost en ontvang je een trouwcertificaat.

Meld je aan voor de (nep)bruiloft in Kasteel Helmond. Kosten: €30 per bruidspaar, dit is inclusief trouwoutfit, trouwarmbanden, muziek, speech, trouwcertificaat, het toosten en de toegang tot het kasteel. De gasten van het bruidspaar betalen een speciaal toegangstarief op deze dag: €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Locatie : Museum Helmond Kasteelplein 1 Helmond. Voor meer informatie kijk op www.museumhelmond.nl

 

PreHistorisch Dorp Eindhoven: Rondleiding door de prehistorie

In de week van 8 t/m 14 april 2019 kan je in het PreHistorisch Dorp in Eindhoven iedere dag om 14.30 uur mee met een rondleiding, gegeven door de tijdgids. Ga mee in deze tijdreis van 15.000 jaar, langs gebouwen uit verschillende periodes. Ontdek hoe mensen vroeger leefden door te stappen in hun leefomgeving en te horen over het alledaagse leven. De rondleiding start op het marktplein.

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Eindhoven/Helmond in je mailbox ontvangen. Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven. (Je ontvangt max 5 vakantie nieuwsbrieven per jaar)