Zondag 24 maart staat de voorstelling "Blikvangers" in Parktheater Eindhoven op het programma. Deze muziekdansvoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, wordt verzorgd door het gezelschap De Stilte. Benieuwd hoe theater ervaren wordt door de allerkleinsten?

Ontvangst en setting

Voor de theaterzaal verzamelen ouders met jonge kinderen zich. Een vriendelijke medewerker deelt flyers uit en vraagt vriendelijk om schoenen uit te doen. De zaal opent om 10.00 uur, waarbij de reden voor het uitdoen van schoenen meteen duidelijk wordt: de voorstelling speelt zich op het podium af, met bankjes, krukjes en kleedjes voor comfortabel zitten met de kleintjes.

Blikvangers de voorstelling

De voorstelling start vrijwel direct, ideaal voor jonge kinderen. Twee dansers zijn dichtbij en creëren een vertrouwde en intieme sfeer door samen te bewegen. Er wordt weinig gesproken, slechts af en toe een "Hey!". Een derde personage, een muzikant, voegt zich bij hen en maakt muziek met bijzondere instrumenten. Een ontmoeting volgt, eerst onwennig maar later vol harmonie en verbinding.

De spelers maken geleidelijk contact met de kinderen in het publiek. Tegen het eind van de voorstelling wil een kindje al mee en kruipt stiekem steeds wat verder naar voren. Aan het einde wordt iedereen door de spelers uitgenodigd om samen muziek te maken op het podium. De zaaldeuren gaan onopgemerkt open terwijl iedereen zich vermaakt.
Blikvangers   blikvangers

Reacties en ervaringen

Na de voorstelling begeeft iedereen zich weer naar de gang om zijn of haar schoenen aan te trekken. Een mooie gelegenheid voor mij om ook even te kletsen en wat meningen op te halen. De meeste ouders zijn vooral verrast dat ook zij de hele voorstelling zo geboeid hebben zitten kijken. De tijd is voorbij gevlogen. Er waren louter positieve reacties van ouders. Natuurlijk genoten zij ook vooral van het feit dat de kinderen het zo leuk vonden. 
Wat ik zelf ook leuk vond om te zien is dat de voorstelling ook door anderstalige ouders met hun kinderen werd bezocht. 

Wil jij deze voorstelling beleven met je kleintje?

Blikvangers speelt nog op diverse datums en plekken in het land, namelijk;
27 maart - Brasschaat
10 april - Amersfoort
14 april - Leeuwarden
17 april - Utrecht
01 mei - Soest
26 mei - Amsterdam

Kijk hier voor alle tijden en het bestellen van tickets

 

De Stilte!

de Stilte danst! Voor en met kinderen. Voorstellingen op school, in kleine en grote zalen van theaters. Voor dreumesen, peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, ouders, grootouders.
Dit geschelschap speelt al ruim 25 jaar en heeft als rotsvaste overtuiging dat alle kinderen met dans in aanraking moeten komen. Daarom is het ook zo mooi dat ze deze voorstelling voor kinderen vanaf 1 jaar hebben gemaakt. Meer lezen over de Stilte - dans voor kinderen. Bekijk dan hier de website.

Op zoek naar een andere voorstelling van De Stilte: Bekijk hier de agenda voor het theaterseizoen 2023-2024