Hemelvaart 2024

Dit jaar valt Hemelvaartsdag op 9 mei. Wat gaan jullie doen in het weekend van Hemelvaart? Misschien heb je nog lekker vakantie of een lang weekend. In de regio zijn er weer tal van leuke uitjes in deze periode van Feestdagen. 

💚 Op 10 en 11 mei is het Play Festival 2024 in Eersel. Een super leuk GRATIS familiefestival op het gilde terrein in Eersel. Als trotse partner van PLAY mogen wij ook dit jaar weer 2 set weggeven aan onze volgers. In een set zitten 3 kinderstempelkaarten en 10 consumptiebonnen. Mee doen kan door vóór 1 mei op de onderstaande foto te klikken!

Play 2024

💚 Bezoek het Lente Kasteel in Helmond
Tijdens het Lente Kasteel zijn er verschillende extra activiteiten voor de kinderen. Bekijk hier wat er te doen is.

💚 Romeinse dagen bij preHistorisch Dorp Eindhoven
Heb jij je altijd als eens willen weten hoe de Romeinen leefden? Kom dan van 9 t/m 12 mei naar de Romeinse Dagen bij preHistorisch Dorp Eindhoven. Je dompelt je hier onder in de tijd van toen.

💚 Lepeltje Lepeltje in Eindhoven
Tijdens het Hemelvaarts weekend staat het familiefestival Lepeltje Lepeltje weer in Eindhoven. Klik hier als je benieuwd bent naar de openingstijden?

💚 Op 12 mei is het ook nog Moederdag in Nederland. De leukste Moederdag tips vind je hier!

Pinksteren 2024

Het Pinksterweekend is het weekend van 18 t/m 20 mei. Tijdens dit lange weekend zijn er een heleboel leuke activiteiten in de regio die je zeker wilt zien met de kids. 

💜 Pinksterkermis
Het is Pinksterkermis in Someren Heide van 17 t/m 20 mei 

💜 Viking Fest bij preHistorisch Dorp Eindhoven
Met Pinksteren is het weer zover: van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei strijken er honderden Vikingen in het preHistorisch Dorp neer. Het is tijd voor Vikingfest! Handelaren, vechters, ambachtslieden, vertellers, muzikanten en zelfs complete Vikinggezinnen, je ontmoet ze dit weekend allemaal.

VikingFest

💜 Pinksteren bij het Boerenbondsmuseum in Gemert
1e Pinksterdag is hier het kampioenschap koemelken voor kinderen
2e Pinksterdag is er een Landschaps-, kruiden- en natuurmarkt (Gratis entree)

💜 Familieconcerrt: Schubert & Piazzolla
Het hele gezin is van harte welkom bij dit concert op 20 mei vanaf 12:00. Voor de jongsten zijn er zelfs kleurplaten beschikbaar. 

💜 De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen bij Parktheater in Eindhoven
Op 19 mei speelt deze familievoorstelling in het Parktheater om 14.00. Bestel hier je tickets!

💜 Pinksterrit in Borkel & Schaft
Op 1e Pinksterdag organiseert de Hippische Vereniging St. Servatius uit Borkel & Schaft hun jaarlijkse Pinksterrit. Deze traditionele koetsentocht is als een rijdend museum met vele oude rijtuigen en mensen in passende kledij. 

💜 Zonnekijkmiddag bij de Sterrenwacht in Eindhoven
Op zondag 19 mei 2024 is de Sterrenwacht in Eindhoven open voor publiek ivm de landelijke Zonnekijkdag van 13:00-16:00 uur

Veel plezier!

Maike

 

Ps. Heb je nog een tips als aanvulling op dit lijstje? Laat het ons weten via ons tipformulier!