Winactie EGO Bladblazer afgerond!

De winactie warmee we 2 EGO Bladblazers mochten verloten hebben we op 5 juni 2023 afgerond. De gelukkige winnaars zijn:

  • Mieke Hendriks uit Helmond
  • Brenda Tessel uit Heerhugowaard

Vaderdag cadeau

Wil jij ook zo'n mooie bladblazer? Dit is natuurlijk een geweldig cadeau voor Vaderdag! En er is nog nog veel meer leuks te koop bij EGO. Check het hele assortiment hier. 

PS: Je koopt ze met garantie tot 5 jaar én een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Bladblazers kindvriendelijk gereedschap? Echt wel! 

Wordt het tijd dat je kinderen meer betrokken raken bij de klusjes in de tuin? Dan helpen de 'juiste speeltjes' om ze over te halen! Neem bijvoorbeeld de elektrische bladblazers. Er zijn inmiddels draadloze elektrische modellen op de markt die licht in gebruik zijn, niet heet worden, geen benzine gebruiken en geen stopcontacten en verlengsnoeren etc nodig hebben. Allemaal zaken waar je je kinderen niet bij wilt hebben. Wij namen de proef op de som en hebben een elektische bladblaze van EGO getest. Want zeg nou zelf, dat is een leuk cadeau voor papa of opa toch? 

Test: accu bladblazer van EGO

Wij hebben de draadloze elektrische bladblazer van EGO voor je getest - die staat te boek als een goede milieuvriendelijke bladblazer die gemakkelijk en veilig te gebruiken is en dus geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8. Met het idee van 'een kind kan de tuin doen' gingen we aan de slag! 

EGO power plus bladblazer

Wij zijn eerlijk gezegd positief verrast. We hebben hem thuis getest maar ook samen met opa. Opa heeft een grote tuin en gebruikt normaal gesproken een bladblazer op benzine.

EGO Power plus bladblazer

Deze opa is niet heel erg snel onder de indruk maar zei over deze direct "dat is een mooi ding"!

EGO Powerplus Bladblazer

Voordelen van de bladblazer van EGO

De bladblazer van EGO biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele bladblazers. Hij is milieuvriendelijk omdat hij geen schadelijke gassen uitstoot. In plaats daarvan wordt hij aangedreven door een sterke accu, die lang meegaat en snel oplaadt. Dit betekent dat je geen brandstof meer hoeft te kopen en er dus ook geen uitlaatgassen zijn. 

EGO Powerplus Bladblazer

Hij is ook super simpel om te installeren. Daar had zelfs ik geen technische man voor nodig ;) Even de accu op de lader (en dat gaat overigens lekker snel) en daarna schuif je de accu heel eenvoudig op de bladblazer. Dit lees je trouwens ook allemaal in de zeer uitgebreide handleiding. 

Ook voor kleine klusjes

Dit apparaat van EGO is echt gemakkelijk te gebruiken! Hij heeft een goede handgreep en is licht van gewicht. Normaal gesproken pak ik voor kleine stukjes de bezem (om vervolgens trouwens alsnog met blaren te eindigen). 

Deze bladblazer is compact en het gebruik is dus zo simpel dat je hem ook voor kleine klusjes even snel pakt. Ook gewoon even snel 'met het beste pak aan'. 

Wat ik persoonlijk heel prettig vind, is dat je de bladblazer ook zachtjes kunt laten blazen. Dit stuur je eenvoudig met een draaiknop. Zo kun je bijvoorbeeld ook het blad dat in je schuur gewaaid is wegblazen zonder dat alles hoog tegen het plafond geblazen wordt of alles daarna naar benzine stinkt. Is het blad nat of wil je zelfs steentjes wegblazen? Ook dat lukt, er zit een Turbo knop op!

EGO Powerplus Bladblazer

De bladblazer van EGO is trouwens ook veel stiller dan de reguliere. Oordoppen zijn niet nodig en je kunt er prima mee in de tuin werken zonder je buren lastig te vallen. ;)

EGO Powerplus Bladblazer

Kindvriendelijk ontwerp

Als volwassene vind ik deze bladblazer van EGO dus heerlijk. Maar nog beter: hij is ook prima door kinderen te gebruiken! Kyan (9) en Lyem (8) hebben het getest en konden er goed mee uit de voeten. 

Sterker nog, ze vonden het geweldig en pakten de straat ook direct even mee :)

EGO Power plus bladblazer

Ze hebben me ook al gevraagd of ze vanaf nu de vloer rondom het konijnenhok ermee schoon mogen blazen. Want dat zaagsel en stro ligt altijd overal. Ideaal! 

Het merk EGO

Met de bladblazer van EGO kun je dus niet alleen je tuin netjes houden, maar ook echt lekker groen bezig zijn. Heb je eenmaal een snellader en accu thuis? Dan kun je deze ook gebruiken voor andere producten uit hun assortiment. Denk aan grastrimmers, heggenscharen en multitools. Ik denk dan ook dat dit niet onze laatste EGO is. ;)

Conclusie

We zijn graag buiten in de tuin bezig en onze kinderen vinden het altijd erg leuk om te helpen. Met dit apparaat hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Eigenlijk geschikt voor jong en oud dus: wij vinden de bladblazer van EGO top!