Op 24 maart werd onze oudste zoon al weer 9 jaar. Dit inspireerde mij om dit blog te schrijven. Want hoe vier je je verjaardag tijdens Corona?

Het is nu wel een hele rare tijd met het Corona virus en het is heel apart als je dan ook nog jarig bent. Toch kun je ondanks de Corona beperkingen een hele leuke verjaardag hebben. Als je jarig bent in de komende maanden, dan is de kans wel groot dat je verjaardag anders verloop dan je normaal gewend bent. Nu kunnen je vriendjes, vriendinnetjes, je familie en je opa's en oma's mogen niet op je feestje komen. Dat is super jammer dat die mensen, om wie je geeft, niet naar jouw feestje mogen komen.  Feestjes vieren met veel mensen bij elkaar tijdens de Corona tijd is geen goed idee. Dus je kan de feestjes beter even uitstellen. Maar je wilt natuurlijk wel een bijzondere dag er van maken, want jouw verjaardag helemaal niet te vieren, is toch een beetje ongezellig. Met deze tips kan je toch een beetje verwend worden door je omgeving.

Een jarige thuis!

Onze kinderen (3 kids) zijn allemaal in februari en maart jarig. Begin dit jaar zijn we begonnen met plannen van de kinderfeestjes en het grote mensen feest. Eind maart vieren we jaarlijks de verjaardagen van alle kinderen met al onze vrienden en familie. Meestal is het dan goed weer en is het eerste tuinfeestje een feit. Alleen dit jaar liep het even anders…..

Helaas moesten we door alle Corona maatregelen het kinderfeestje bij Glowgolf in Eindhoven annuleren. Onze zoon had hier erg naar uitgekeken maar gezien zijn leeftijd begrijpt hij gelukkig dat het nu niet kan en we het feestje zeker nog gaan vieren. Alle moeders van de vriendje een berichtje gestuurd en dat kwam natuurlijk niet onverwachts gezien alle berichtgevingen. Ook het grote feest hebben we afgezegd. Ik heb alle moeders, familie en vrienden gevraagd of ze een kaartje willen sturen om hem toch een feestelijke dag te bezorgen.

Het huis versieren en extra cadeautjes

De avond van te voren hebben we versierd, een grote ballon met nummer ‘9’ opgehangen (te koop bij o.a. HEMA.nl) en de cadeautjes klaargelegd. Extra veel slingers opgehangen. Is je kindje jonger maak dan zelf een leuke verjaardagskroon. Vraag de jarige welke kleuren hij of zij het mooiste vindt en maak zelf een kroon met stickers of leuke afbeelding erop. En vergeet niet de leeftijd erop te vermelden.

Zijn verjaardag begon met cadeautjes uitpakken. Ik heb naast een groot LEGO cadeau, online nog een en ander erbij gekocht om de pijn te verzachten (LEGO en Playstation spelletje). En ik merkte al dat hij toch gewoon heel erg uitkeek naar zijn cadeautjes. Verder heb ik alle kaartjes die mensen hebben opgestuurd, bewaard tot de dag zelf.

Na het ontbijt mochten de kinderen eerst nog even spelen en zijn we toch braaf gestart met het huiswerk van school. Maar daarvoor kregen we een audiobericht van de juf. Alle kinderen uit zijn klas hadden een berichtje ingesproken, gezongen, grappen maken en de juf had al die berichtjes aan elkaar geplakt. Dit toverde bij ons allemaal een big smile op onze gezichten. Wat een creatief en leuk idee! Ook kregen een filmpje van een klasgenoot met een super leuke playback act. Super leuk!

Kaartjes sturen of een ballon?

Na het huiswerk ging de deurbel. Er werd een grote doos van Greetz bezorgd. Netjes voor onze deur gezet door de postbezorger. Een leuke ballon sprong uit de doos met een kaartje van een vriendje van onze zoon. Wat een verrassing was dat! En de ballon viel goed in de smaak.

Met kinderen een taart maken

Met een van de andere kinderen had ik de dag van te voren een heerlijke monchou taart gemaakt. Favoriet bij de jarige. Ook hebben we extra taart gehaald bij de supermarkt voor het geval misschien toch nog iemand even in de tuin een taartje wilde eten of een vriendje toch even langs wilde komen. Mocht je toch een taart willen maken in een bepaald thema. Op het internet kan je heel veel leuke taart items kopen, bijvoorbeeld voor thema unicorn, of thema dieren.

Verjaardagscadeaus & nieuwe outfit

Misschien liggen de cadeautjes al een tijdje klaar, omdat de jarige hele duidelijke wensen heeft (maak een digitaal wensenlijstje op de site www.wilgraaghebben.nl), maar je kunt natuurlijk ook bij de verschillende online winkels leuk speelgoedshoppen, bijvoorbeeld bij BOL.com.

Op het moment dat ik dit blog schrijf worden er nog pakketjes bezorgt, maar dat kan de komende weken ook anders zijn. Je kan trouwens ook een leuke nieuwe verjaardagsoutfit kopen bij je lokale kinderkledingwinkel. Die kunnen een beetje extra steun in deze tijd ook gebruiken.

De baas voor een dag

Laat je kind in deze bijzondere tijd en op deze bijzondere dag de baas zijn voor 1 dag! Natuurlijk is er waarschijnlijk ook wel huiswerk voor school te doen, maar doe het op deze speciale dag rustig aan. Laat je kind ook lekker spelen met de cadeautjes. Wij hebben alleen in de ochtend huiswerk gemaakt en lekker gespeeld de rest van de dag. De jarige mag bepalen welke spelletjes er worden gespeeld en wat er ’s avonds op het menu staat. Onze jarige koos voor sushi. We hebben samen met de kinderen zelf sushi gemaakt, daar heb je in de supermarkt hele handige pakketten voor. Een lekker toetje mag natuurlijk niet ontbreken!

Verjaardagswensen op afstand

Er kan dan niemand op bezoek komen op je verjaardag, maar de mensen in jouw omgeving kunnen heel creatief aan de slag om jou toch met veel aandacht te verwennen.

  • Laat familie cadeautjes opsturen via de post (maak een filmpje bij het uitpakken of ga maak een videoverbinding in de Whatsapp)
  • Doe een cadeautje in de brievenbus of hang het aan de voordeur. Aanbellen en weglopen of op afstand een liedje zingen.
  • Een kaartje sturen of in de brievenbus stoppen. Bestel online een kaartje bij Kaartje2go of Greetz.nl.
  • Spreek af voor een video call met je vriendjes of vriendinnetjes. Zo kan je gezellig even samen kletsen. En lang zal die leven zingen!
  • Maak een grappig filmpje met verkleedkeren aan of playback een liedje. Maak leuke grapjes. Kinderen bedenken zelf vaak de leukste filmpjes, dus laat ze lekker hun gang gaan.
  • Maak een leuke stoepkrijt tegen bij de jarige op de stoep.

Kinderfeestje

Helaas moet je je kinderfeestje uitstellen, maar dat kan je natuurlijk later dit jaar plannen. Je kan natuurlijk alvast nadenken over een leuke traktatie, voor als de school weer open is. Maar je kan ook alvast ideetjes opdoen voor een leuk kinderfeestje.

Op de website van Go-Kids vind je de leukste kinderfeestjes in regio Eindhoven heel handig op een rijtje. En met een beetje geluk, heb je tegen de tijd dat het kinderfeestje kan plaatsvinden ook heerlijk weer en kan je dit jaar een feestje buiten geven.

Wij wensen alle jarige in deze gekke Corona tijd toch een hele fijne en bijzondere verjaardag. Maak er iets moois van en gezond samen zijn, is echt het belangrijkste!