IJspret in regio Eindhoven 2017-2018

Het schaatsseizoen is inmiddels al enkele weken van start bij IJssportcentrum in Eindhoven. Ook gingen we op zoek naar leuke tijdelijke schaatsbanen in regio Eindhoven waar je heerlijk met de kinderen kan gaan (leren) schaatsen in Kerstsferen en we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

* Schaatsen in Helmond

Van 20 december tot en met 7 januari kunnen bezoekers uit Helmond en omstreken weer volop genieten van schaatspret midden op de Markt. Iedere dag van de week kan men van 's morgens vroeg tot 's avonds laat terecht op een 300m2 overdekte en gezellig aangeklede schaatsbaan. Geen schaatsfanaat? Dan kan men genieten van een lekker broodje worst of warme chocolademelk in het sfeervolle en verwarmde horecapaviljoen. De Kerstman zal regelmatig langskomen om dit winterse tafereel compleet te maken.

* Schaatsen Son en Breugel

Van 6 december 2017 tot en met 7 januari 2018 kan je weer schaatsten in Son en Breugel. Let op:

  • Het dragen van handschoenen is verplicht.
  • Het is verboden om ijsballen of sneeuwballen te gooien.
  • De Kidsclub (kleine ijsbaan) is speciaal voor onervaren schaatsers, peuters & kleuters.
  • Zij mogen de zeehonden gebruiken om te (leren) schaatsen.
  • De zeehonden horen niet thuis op de grote ijsbaan.

* Schaatsen tijdens Geldrop wintersfeer

Vanaf woensdag 13 december 2017 t/m zondag 4 januari 2018 kan je heerlijk schaatsen tijdens Geldrop Wintersfeer. Meer info via de site.

* Schaatsen tijdens IJsfestijn in Deurne

Het IJsfestijn start op vrijdag 15 december 2017 en duurt tot met zondag 7 januari 2018.

Door de entreeprijs zo laag mogelijk te houden, willen ze het schaatsen voor alle kinderen bereikbaar maken. Dit jaar leggen ze een extra grote baan aan voor de allerkleinsten. Kinderen die nog niet zo goed kunnen schaatsen, kunnen daar naar hartenlust oefenen met hun ouders.

* Schaatsen bij Veldhoven on Ice

Vanaf 9 december t/m 7 januari kan heel Veldhoven weer 4 weken lang schaatsen op de Plaatse. Begin december verschijnt weer een nieuw ON ICE Magazine vol met informatie.

* Schaatsen in hartje centrum Eindhoven

Van 16 december 2017 t/m 8 januari 2018. Op de markt in de binnenstad wordt ieder jaar een ijsbaan geplaatst. En wat voor een. Voor jong en oud is de schaatsbaan open, de huur van schaatsen is zelfs gratis. Op de schaatsbaan kun je in alle vrijheid je rondjes rijden, maar de IJsclub Eindhoven zorgt eveneens voor een paar leuke clinics. Rondom de schaatsbaan staan verschillende cafeetjes en restaurantjes waar je na het schaatsen een warme chocolademelk of een oer-Hollandse kerstsnack kunt halen.

* Schaatsen bij Oirschot Winterparadijs

Nog een paar weken en dan is het weer zover! Van vrijdag 15 december 2017 t/m zondag 07 januari 2018 kan iedereen weer komen genieten van dit prachtige Winterse Evenement. Meer informatie over openingstijden etc. vind je op de site.

*Schaatsbaan in Reusel de Mierden

Ongetwijfeld gaan de Winterfeesten van 2017, die gehouden worden van 7 december 2017 tot en met 5 januari 2018, wederom een enorm succes worden. Ook dit jaar herbergt de Winterfeesten de grootste tijdelijke ijsbaan van Noord-Brabant met maar liefst 700 m2 schaatsoppervlak. De verwachting is dat zo'n 25.000 bezoekers schaatsplezier zullen beleven.

* Schaatsen op natuurijs

Waar moet je naar toe om te schaatsen op natuurijs? We kregen deze tip: Je kan bij het Vlasrootven in de buurt van Waalre heerlijk schaatsen op natuur ijs.

 

Heb je ook een leuke tip? Stuur een mailtje naar eindhoven@go-kids.nl.