Go-Kids Reporter Eva bij het Kommus Kasteelfestival in Geldrop

Een avond vol plezier en muziek op het Kasteelfestival!

Op 30 juni en 1 en 2 juli 2023 vond het Kommus Kasteelfestival in Geldrop plaats en wij waren erbij! 
De vrijdagavond staat in het teken van de kids. Met een beoogde doelgroep van 8 tot 18 jaar past Eva (10) goed in het plaatje, dus wilden wij graag een kijkje gaan nemen. Het is de eerste keer dat Eva in de avond naar een festival gaat en ze vindt het stiekem ook een beetje spannend. De voorbereidende vragen variëren van "Wat kan je daar allemaal doen? Hoeveel mensen komen er? Welke artiesten komen er?" tot "Waar spreken we af als ik jou kwijt ben, mama? Wat zal ik aan doen?"

De locatie: Kasteel Geldrop

Het Kasteelfestival vindt plaats in de kasteeltuin van Kasteel Geldrop. Je kent Kasteel Geldrop misschien wel als trouwlocatie of van de zintuigentuin of de kinderboerderij. Vanaf 18.00 is het terrein geopend en vanaf 18.30 begint het muzikale programma. In het centrum van Geldrop is voldoende parkeergelegenheid, maar er is ook een station. Dus het Festival is gemakkelijk bereikbaar met het OV. Ook is er een bewaakte fietsenstalling bij de ingang van het terrein speciaal voor het festival. 

Kommus Kasteel Festival

Rond 19.00 lopen Eva en ik het Festivalterrein op. Uiteraard gaan we eerst op verkenningstocht om te kijken wat er allemaal te doen is. Als eerste zien we de Food Area. Er zijn verschillende kraampjes waar je eten kan bestellen. De mogelijkheden zijn goed gevarieerd zodat er voor iedereen wat lekkers te krijgen is. In dit gedeelte staat de muziek op een aangenaam volume, dus je kan hier even zitten, eten en kletsen. 
Speciaal voor de kinderen staat er een kraam met popcorn en suikerspin! 

Je kan er, natuurlijk, alleen met muntjes betalen, dus de popcorn en de suikerspin moeten nog even wachten. De muntverkoop is gemakkelijk te vinden en er staat gelukkig geen lange rij. Het is eventueel ook mogelijk om vooraf online al munten te bestellen zodat je ze alleen nog maar af hoeft te halen. 👍
Een extra weetje........ Er wordt bij het Kasteelfestival ook gebruik gemaakt van beker muntjes. Een soort van statiegeldsysteem om vervuiling door 'zwerfbekers ' tegen te gaan. 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Katoenpad in Geldrop-Mierlo
Meer weten

Katoenpad in Geldrop-Mierlo

Torenweg 1, Mierlo

Ontdek het geheim van het verdwenen Katoenpad met kinderen Het Katoenpad is opnieuw aangelegd op de ... bekijk

 

De artiesten

Met de muntjes op zak halen we de drankjes aan de bar en begeven ons richting het podium. Het is nog niet heel druk rondom het podium als de eerste act op komt. Het is een K3- Tribute band. Al snel verzamelen zich een hoop kinderen vooraan bij het podium en er wordt volop gedanst en meegezongen. Eva moet zelf nog even wennen. Het is natuurlijk haar eerste festival en het geluid staat hard, dus ze kijkt nog even de kat uit de boom. De K3 band speelt ongeveer een uurtje en aan het einde staan we een stuk verder vooraan en wordt er luidkeels meegezongen door mijn meisje. 
Na K3 volgen nog optredens van Vieze Jack, Ed Sheeran - Tribute, Glen Fontein, Zanger Kafke en de Buren van de Brandweer. 

Kommus Kasteel Festival

De avond vloog voorbij! We hebben gezongen en gedanst. Samen gesnoept van de suikerspin en de popcorn. Heerlijk rondgelopen over het festivalterrein. Gekletst met bekenden die we toevallig tegenkwamen. En ineens was het laat en was de avond alweer voorbij. Rond middernacht liepen we moe maar voldaan het festivalterrein weer af. Het was Eva haar eerste festival en het was een TOP ervaring. 

Kommus Kasteelfestival 2023

 

Mening van Go-Kids Reporter Eva (10 jaar):

Het was een leuk festival! Ik vond het optreden van Glen Fontein heel leuk. Jammer was wel dat de Meet & Greet niet doorging. 
Ook was het leuk dat je dichtbij het podium kon staan. Tijdens het festival werd het steeds een beetje drukker en dat was heel gezellig. En we gingen pas midden in de nacht weer naar huis. Oja, mijn favoriete eten was de suikerspin! 

Hopelijk gaan we volgend jaar weer.

Log In