Het eerste Lumina Park van Nederland

Op 9 december 2023 genoot ons gezin van een supertof bezoek aan het allereerste Lumina Park in Nederland! Lumina Park, dat slechts 3 jaar geleden ontstond, heeft nu zijn 11e park geopend in Eindhoven, na succesvolle vestigingen op 10 verschillende locaties in Europa.

Het Lumina Park is dé winterattractie van Eindhoven op dit moment. Na de lichtjesroute en Glow is het echt een unieke beleving. Lumina Park is neergestreken in de tuin van het Evoluon. Daar zijn 150 verschillende lichtobjecten opgesteld, waarmee je een reis door de tijd maakt. Deze tijdreis neemt je mee van het oude Rome naar de elegante jaren 20 of de gekke 70's om te eindigen in... de toekomst!

Lumina Park  Lumina Park

Voor de kinderen

Bij de entree van het park is er een mogelijkheid om met je mobiel een QR-code te scannen. Deze brengt je naar een website waar je een quiz kan spelen tijdens je bezoek aan het park. Er is een makkelijke en een moeilijke variant om te spelen. Onze meiden gingen meteen actief aan de slag. De moeilijke variant blijkt wat pittig, dus ze besluiten allebei de makkelijke variant te spelen.
Diverse lichtobjecten blijken interactief! Zo kan je een band laten spelen, kan je in een 'bus rijden', een vliegtuig laten opstijgen en nog veel meer. Dat zorgt voor een extra dimensie aan het bezoek.

Lumina Park  Lumina Park  

Onze meiden vermaakte zich heel goed. Ze rende bijna van het ene naar het andere object om te kijken wat er te doen was. Een tip voor ouders: laarzen zijn handig, want ondanks de wandelpaden kan het gras drassig zijn. Een handdoekje om zitjes droog te maken, vooral op regenachtige dagen, is ook een slim idee.

Mening van Go-Kids Reporter Eva (10 jaar):

"Ik vond het geweldig dat je van alles kon doen in en rondom de verschillende kunstwerken. De luchtballon was prachtig en het doolhof was super leuk. Ook kreeg je een verrassing na het voltooien van de quiz!"

Laat jij je ook betoveren door de miljoenen lichtjes?

Praktische informatie

Locatie: Evoluon, Noord Brabantlaan 1a, Eindhoven
Datum: Van 9 december 2023 t/m 7 januari 2024 
Tijden: Iedere avond in deze periode van 17.00 tot 21.00

Lumina Park

Go-Kids Eindhoven

 

Ps. nog meer foto's bekijken? Check onze reels