Carnavalsoptochten regio Eindhoven

Carnaval vier je met kinderen in regio Eindhoven. Er zijn diverse carnavalsoptochten, kinderoptochten en op diverse locaties is er kindercarnaval voor kinderen. Wij hebben alle carnavalsoptochten en kindercarnavals op een rij gezet:

Carnavalsoptocht Eindhoven en kinderoptocht - 2 maart 2019

Op zaterdag 2 maart zullen de mooiste creaties door het centrum van Eindhoven te zien zijn en kunnen duizenden enthousiaste Lampegatters genieten langs de route van een mooie carnavalsoptocht. Omroep Brabant zal de Lampegatste Optocht weer live uit zenden.

Voorafgaand aan de grote optocht zal de kinderoptocht van start gaan. Deze kinderoptocht is speciaal voor de kleinste Lampegatters en Lampegatterinnekes die het leuk vinden om mee te lopen met de optocht, maar daarbij niet de hele route van de grote optocht kunnen lopen.

Carnavalsoptocht Veldhoven - 3 maart 2019

Op zondag 3 maart 2019 trekt de grote carnavalsoptocht weer door de straten van Rommelgat (Veldhoven). De organisatie is in handen van de Optochtcommissie van de Stichting Organisatie Karnaval (S.O.K.). De  optocht  start op zondag 3 maart 2019 om 13.30 uur vanuit Veldhoven (dorp) en eindigt in Zeelst. 

Kinderoptocht Veldhoven - 2 maart 2019

De kinderoptocht wordt gehouden op zaterdag 2 maart 2019 en begint om 13.00 uur. Start- en eindpunt is zoals gewoonlijk op het Marktplein d’Ekker. Voor de kinderoptocht hoeft men niet in te schrijven. Alle kinderen uit heel Veldhoven mogen hieraan meedoen, mits zij carnavalesk gekleed zijn.

Carnavalsoptocht van Best - 3 maart 2019

De Klompen optocht Centrum vindt plaats op carnavalszondag. Deze optocht zal beginnen om 13:00 uur.  

Peuter en kleuter carnaval in Best

Pannenkoekrestaurant De Klomp in Best organiseert op 2, 3 en 4 maart van 13.30 tot 18.30 uur peuter en kleuter carnaval. Gratis entree, ballonnenclown en schminken.

Carnavalsoptocht Waalre - 2 maart 2019

De grote optocht van Waalre vindt plaats op carnavalszaterdag. Deze grote optocht zal beginnen om 14:00 uur.

Grote Striepersgatse Optocht Valkenswaard - 3 maart 2019

De grote optocht van Valkenswaard vindt plaats op carnavalszondag. Deze grote optocht zal beginnen om 14:30 uur. Deze grote optocht heet Grote Striepersgatse Optocht.  

Carnavalsoptocht Geldrop - 2 maart 2019

De grote carnavalsoptocht van Geldrop vindt plaats op carnavalszaterdag. Deze grote optocht zal beginnen om 14:11 uur.

Carnavalsoptocht Helmond Centrum - 3 maart 2019

Op carnavalszondag 3 maart zal door Helmond Centrum de grootste carnavalsoptocht van het zuiden carnavalsoptocht trekken. De carnavalsoptocht is van 13.30 tot 16.30 uur. Deze optocht staat bekend om zijn fleurige, kleurige en grappige creaties en om de meest mooie carnavalswagens uit de regio waar veel zorg en aandacht aan is besteed. De vele deelnemers aan deze prachtige optocht door de binnenstad van Helmond komen ieder jaar van heinde en ver om hun carnavalswagen te laten zien!

Carnavalsoptocht route: Kruispunt President Rooseveltlaan/Wesselmanlaan – Prins Hendriklaan – Steenweg – Kanaaldijk N.W. – Havenweg – Watermolenwal – Ameidewal – Noord Koninginnewal

Kiezelkeikesfist - Kindercarnaval Helmond - 3 februari 2019

Het Kiezelkeikesfist is een carnavaleske kindermiddag vol met muziek, optredens en vertier op 3 februari 2019 om 14.00 uur bij De Traverse in Helmond. Deze middag is voor en door de jeugd en de artiesten zijn dan ook voornamelijk kinderen, zij zingen, dansen of staan in de ton als echte Keiekletser. Natuurlijk zijn ook de Geüniformeerden van de Kiezelkeikes met hun eigen Prins Briekske aanwezig. Ook Prins Briek maakt zijn opwachting. Vorig jaar was de hoofdact Mad Science, er werden allerlei technische en wetenschappelijke proefjes gedaan die iedereen verraste, wat zal het dit jaar zijn?! Kaartjes voor het Kiezelkeikesfist zijn verkrijgbaar in de webshop.

Carnavalsoptocht Stiphout - 2 maart 2019

De optocht van Stiphout vindt plaats op carnavalszaterdag (2 maart 2019). Deze optocht zal beginnen om 14:00 uur. 

Carnavalsoptocht Nuenen - 3 maart 2019

Op zondag 3 maart om 13.30 uur start de carnavalsoptocht, een kleurrijk straatfeest in Nuenen. Dit is elk jaar weer een grandioos spektakel, waarbij de kleurrijke en ludieke stoet van wagens en loopgroepen voorbijtrekt aan veel prachtig verklede feestgangers. Voor de toeschouwers van de carnavalsoptocht is het mooi om al die maffe, dwaze, zotte, gekke en vooral leuke acts voorbij te zien komen. En voor de carnavalstocht deelnemers is het fantastisch om de aandacht van het publiek te trekken en het gejuich en het applaus in ontvangst te nemen. De Nuenense carnavalsoptocht is een  garantie voor een geweldig mooi feest!

Kindercarnaval Nuenen - 2 en 4 maart 2019

Kindercarnaval zal plaatsvinden in de theaterzaal van Het Klooster, Park 1 in Nuenen. 

Op zaterdag 2 maart:

  • 12.00-14.00 uur carnavalsmiddag voor groep 3 tm 5. 
  • 15.00-17.00 uur carnavalsmiddag voor groep 6 tm 8

Op maandag 4 maart

  • 12.00-14.00 uur carnavalsmiddag voor groep 1 tm 3
  • 15.30-17.30 uur carnavalsmiddag voor groep 4 tm 8

Grote carnavalsoptocht van Mierlo-Hout - 2 maart 2019

De grote optocht van Mierlo-Hout vindt plaats op carnavalszaterdag. Deze grote optocht zal beginnen om 13:00 uur. Het motto is deze keer: wai stoan op springe.... 

Kindercarnavalsoptocht van Oirschot - 2 maart 2019

De jeugdoptocht van Oirschot vindt plaats op carnavalszaterdag. Deze jeugdoptocht zal beginnen om 13:30 uur. Deze jeugdoptocht heet Kinderoptocht. Het motto is deze keer: Ziedu’t ôk zitte. 

Kempenoptocht in Hapert - 4 maart 2019

Het startschot wordt om 13.00 uur gelost door de Carnavalsprins van Hapert, Prins van de Pintewippers. Hierna zal de Kempenoptocht door de straten van Hapert trekken, waar de allermooiste wagens uit de weide omtrek voor u langs trekken. Aansluitend aan de optocht zal er een groot feest los barsten in Residentie “Den Tref”. Be there!


TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven.