Heb je voor de laatste weken van de vakantie geen plannen? Ga dan naar het zomerkasteel bij Kasteel Helmond!

Go-Kids op bezoek bij het zomerkasteel in Helmond

Désirée van Go-Kids Eindhoven ging afgelopen week met haar 2 dochters naar het kasteel in Helmond en waande zich meteen in eeuwenoude sferen. In de schoolvakanties heeft het Kasteel in Helmond leuke kinderactiviteiten en in de zomer is het kasteel dan ook omgetoverd tot een echt zomerkasteel. Een leuk uitje voor het hele gezin!
 

Kasteel speurtocht voor kinderen

In het kasteel kan je een leuke speurtocht doen: De schilden speurtocht was voor de kinderen een leuke, interactieve manier om alles te leren over het leven in het kasteel. In de verschillende ruimtes van het kasteel moet je het schild onder de projector houden en alle informatie over die ruimte van het kasteel komt te voorschijn. Zo leren de kinderen op een leuke manier.
 
 
 
Zo zien ze allerlei vreemde voorwerpen, maar ook munten en zelfs een goed bewaarde kat en uil, die 100 jaar geleden gevonden zijn in de schoorsteen van de keuken.
 
De kinderen mochten, samen met de schoonmaakster, de kamer van kasteelheer Cortenbach schoonmaken, want hij zou spoedig arriveren met Albert Joseph van Arberg die met Isabella Félicité van Cortenbach zal trouwen. Het meisje Isabella is dan nog maar 9 jaar als ze trouwt en krijgt op 14 jarige leeftijd haar eerste kind! De kinderen zijn verbaasd, 9 jaar en dan al trouwen!!??
 
Een aantal kasteelkamers verder leren de kinderen alles over de 80-jarige oorlog en dat er in die tijd ook al vervelende ziektes waren. 
 
Ook zien we hoe de laatste bewoners van Kasteel Helmond, de familie Wesselman woonde. Kasteelheer Wesselman neemt ze persoonlijk mee naar alle zalen. Tegenwoordig wordt er in die zalen getrouwd, maar vroeger waren dit de ruimtes waar de kasteelheren en kasteelvrouwen verbleven. De meiden hangen aan de lippen van Kasteelheer Wesselman als hij in geuren en kleuren vertelt over het leven in het kasteel. 
 
Het was een hele leuke en leerzame middag op het kasteel.
 

Bezoek ook Zomerkasteel Helmond

Je kan het zomerkasteel in Helmond nog tot en met 30 augustus bezoeken! Maar bij Desiree thuis wordt door de kinderen al halsreikend uitgekeken naar het winterkasteel in de kerstvakantie.