Gastblogger Linda van Duren van Lifestyle Mommy's bezocht Dierenrijk Nuenen vorige week en deed voor Go-Kids regio Eindhoven verslag.

De afgelopen tijd werden we overspoeld met leuke tips voor activiteiten en dagjes uit rond Pasen. Wat dat betreft zijn twee paasdagen eigenlijk veel te kort als je kijkt naar wat voor evenementen er allemaal zijn. Het is dan ook best lastig om een keuze te maken wat je gaat doen deze twee dagen. Bij ons in de familie is het een beetje traditie geworden dat we op eerste Paasdag bij elkaar komen en er een gezellige middag en avond van maken. Tweede Paasdag was een beetje een dilemma omdat we dus zoveel leuke tips hadden gekregen. We twijfelden een beetje tussen het Trollenbos in Nuenen die op Tweede Paasdag feestelijk geopend werd waarbij de kinderen paaseieren konden zoeken en verwend zouden worden met iets lekkers. Aan de andere kant was er bij Dierenrijk in Nuenen ook weer van alles te doen. En laten wij daar nu al een aantal jaren een abonnement op hebben met het hele gezin. Onze tweeling Lucas en Eva komen er net als wij heel erg graag. We besloten dus om gezellig naar Dierenrijk te gaan.

Paasspeurtocht

Op 20, 21 en 22 april kon je bij Dierenrijk terecht voor een leuke Paasspeurtocht waarbij je door het hele park op zoek kon gaan naar paaseieren. En dan niet die lekkere kleine van chocolade want dat zou vooral met dit mooie weer geen aanrader zijn. En chocolade voor dieren is natuurlijk ook geen goed idee. Wel werden de dieren overigens zelf ook getrakteerd op een waar Paasfeest net zoals ze met Kerst ook altijd getrakteerd worden op een heus Kerstdiner. Bij binnenkomst kregen we een formulier waarop we ons antwoord in konden vullen. Als je het goede aantal paaseieren invulde maakte je kans op een mooie prijs waarbij elke dag een winnaar werd aangewezen. Het weer zat gelukkig mee want het zonnetje had er zin in wat maakte dat de sfeer in het park ook gezellig was. Door het park heen stonden verschillende extra speel- en springkussens verspreid waardoor het een vrolijke boel werd. Het eerste paasei werd al vlug gevonden door de tweeling en wij konden dan ook bijna door naar Beter Horen voor een gehoortest. Zo enthousiast waren ze over de vondst van het ei. Veel tijd om stil te staan bij de dieren was er dit keer niet maar dat is geen ramp wanneer je een abonnement hebt. Voor de prijs hoef je dat trouwens niet te laten want al na 3 bezoeken heb je het geld er uit. Reden genoeg dus om een abonnement aan te schaffen of om deze te vragen voor een verjaardag als mensen eens wat speciaals willen geven.

Even pauze in de speeltuin

Eenmaal op de helft van de speurtocht kwamen we uit bij de speeltuin in het midden van het park. Momenteel is het allemaal een beetje anders aangezien Dierenrijk bezig is met het realiseren van een neushoornverblijf. Dierenrijk blijft er namelijk voor zorgen dat het park aantrekkelijk blijft en zorgt regelmatig voor nieuwe dieren en speelruimte. In 2016 is er nog een hele nieuwe binnenspeeltuin gebouwd bij het Chimpanseeverblijf wat er voor zorgt dat Dierenrijk ook leuk blijft als het plots begint te regenen. De kinderen hadden inmiddels een flinke tijd gespeeld in de speeltuin en ondertussen ook geluncht dus het was tijd om weer verder te gaan zoeken naar de paaseieren. Eerlijk is eerlijk, de speurtocht was zelfs erg leuk voor volwassenen want we kwamen dan ook een flink aantal volwassenen tegen die net zo enthousiast aan het speuren waren als de kinderen. Uiteindelijk hebben wij zelf 18 paaseieren gevonden maar de vraag blijft nog even of we het goed hebben gezien. Wie weet hebben we er wel een paar over het hoofd gezien, je weet maar nooit. Na al dat speuren was er uiteraard nog tijd over om te spelen in de grote speeltuin bij de entree. Deze speeltuin is net als de andere speeltuinen voorzien van leuke klimtoestellen waarbij kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. De favoriete dieren van onze tweeling zijn toch wel de kriebelvisjes, daar zouden zij het liefst elke dag een kijkje willen nemen. Dat snap ik ook wel want het is alsof je even verwend wordt in een spa. Dierenrijk zorgt wel voor ontspanning dat kun je wel zien. Mijn favoriete dieren van Dierenrijk zijn toch wel de prachtige vogels in het vogelverblijf. Een leuke tip: de mooi gekleurde veren die zij verliezen kun je later nog gebruiken voor allerlei knutselprojecten. Extra bijzonder trouwens is de braakbal die we laatst vonden bij de uilen, deze zijn erg leuk en leerzaam om te ontleden.

Overige evenementen

Naast dit evenement rondom Pasen organiseert Dierenrijk nog veel meer leuke dingen door het jaar heen. Van 23 april tot en met 5 mei kun je er terecht voor het jaarlijkse springfestijn Spring is in the air. Het hele park is dan voorzien van springkussens, waaronder ook een spannend opblaasbaar doolhof en de bekende jumping balls. Doordat er veel verschillende springkussens zijn is er voor elke leeftijd wel een leuke bij. Naast Pasen organiseert Dierenrijk standaard ook leuke evenementen rond Kerst en Valentijnsdag. Op de website van Dierenrijk kun je terecht voor informatie over geplande evenementen en het dagprogramma van het park.