Blijven jullie deze zomer thuis met kinderen? Bij Go-Kids hebben we 15 leuke tips voor een staycation met kinderen.

Om een fijn vakantiegevoel te krijgen, hoef je niet perse op vakantie naar het buitenland. Zeker nu met het alle corona perikelen blijven we lekker thuis dit jaar. Een staycation is een vakantie thuis!

Een vakantie thuis is een kleine uitdaging, zeker omdat de kinderen 6 weken vakantie hebben. Maar thuis zijn, met hier en daar een dagje weg, komt dat vast helemaal goed. Bij Go-Kids vind je genoeg inspiratie om leuke dingen te doen met kinderen in je eigen regio. Of misschien ga je naar Zeeland, Friesland of de Veluwe op vakantie met de kinderen. Kijk dan ook op Go-Kids.nl voor leuke tips in die regio.

De komende vakantieweken vraagt het van ouders veel creativiteit in het bedenken van leuke dingen om samen met kinderen thuis en rondom thuis te doen en dat bracht ons tot de volgende 15 tips.

15x tips voor een staycation met kinderen

Hoe breng je je vakantie door in jouw eigen regio? Go-Kids geeft je 15 tips voor een leuke ‘staycation’ in en om je eigen huis in regio Eindhoven want daar is genoeg te doen!

Tip 1: Plan ook een dag niks

Plan niet te veel en en leef met de dag. Kinderen vinden een dag niks doen heerlijk. Lekker in de pyjama spelen en niks moeten vinden ze hier heel relaxt.

Tip 2: Quality time met de kinderen

Je hebt vakantie, dus even geen huishoudelijke klussen zoals poetsen of de was. Lekker genieten van de quality time met de kinderen. Speel een spelletje of ga iets leuks doen met ze. Ga ook eens alleen met een van de kinderen op pad (als dat mogelijk is) zodat je echt even 1 op 1 tijd hebt. Ga samen naar een museum, naar de Ontdekfabriek of plan een sportief uitje.

Tip 3: Is jullie tuin vakantieproof?

Maak je tuin gezellig in vakantiesfeer. Zet een (tipi) tent op, hang een leuke hangmat op, leuk verlichting met lampjes of kaarsjes, ballonnen etc. Maak het gezellig in je eigen achtertuin of balkon en krijg het echt zomergevoel thuis. Bestel een tipi-tent bij BOL.com.

Tip 4: Haal leuke vakantiespullen in huis

Zorg voor genoeg vermaak in huis met boeken van de bieb, vakantie doeboeken, spelletjes voor buiten(bellen blaas, voetbal, badminton set), opblaas zwembad, waterpret met de tuinslang. Bij de Action, Hema of kruidvat vind je tegen leuke prijzen genoeg vermaak. Even iets nieuws, een leuk vakantiecadeautje voor de kinderen. 

TIP: Shop bij de HEMA online zomers speelgoed: van picknickartikelen, zwemspullen en zwemkleding!

Tip 5: Samen lekker eten en drinken thuis

Haal lekker vakantie eten in huis: tropisch fruit, watermeloen, ijsjes, stokbrood of broodjes, ranja met ijsblokjes en leuke rietjes en servetjes voor het ultieme vakantiegevoel. Maak een lekkere borrelplank met hapjes. Maak zelf ijsjes met de kinderen of ijsklontjes. Of ga samen iets lekkers bakken of koken. 

Tip: Shop een limonade tap bij de HEMA kinderen vinden dat super leuk.

 

Tip 6: Uiteten met kinderen

Ga lekker uiteten met de kinderen (niet te veel koken tijdens je staycation!), naar restaurantjes in je eigen stad waar je nog niet eerder bent geweest. Of lekker BBQ’en thuis of buitenshuis. Bekijk hier alle kindvriendelijke restaurant tips!

Tip 7: Zoek verkoeling, ga zwemmen!

Ga naar een zwembad, speeltuin met water of ga naar een strandbad met kinderen. Vergeet niet de schepjes, emmertjes etc. als je naar een strandbad gaat. leuk zwembad of strandbad in de buurt. Liever thuis verkoeling? Bestel een heerlijk zwembadje voor kinderen bij BOL.com.

Zwembadje te koop bij BOL.com

Tip 8: Shoppen met kinderen

Grotere kinderen vinden het leuk om te shoppen met papa en mama. Ga samen leuke zomer outfits kopen met de kids. Shop bij je lokale kinderkledingwinkels! En vergeet niet ook even een ijsje te halen of een terrasje te pakken.

Tip 9: Muziek luisteren en dansen

Zoek samen met de kinderen naar leuke zomerse muziek. Maak samen met de kinderen een playlist via Spotify en bewaar deze muzieklijst.

Tip 10: Kamperen in je eigen tuin

Kamperen in je eigen tuin is super leuk met de kinderen. Maak een tent of zet er een op. En voordat je gaat slapen nog even marshmallows bakken op een vuurkolf ….. Kinderen vinden dit helemaal super. Vooral als papa logeert in de tent. ;-) Heb je geen grote tuin, kijk dan bij een lokale camping of ze nog een plekje hebben voor 1 of 2 nachtjes. 

Tip 11: Ga offline!

Misschien wel een hele belangrijke! Ga zoveel mogelijk offline! Zet je out of office aan, mobiel aan de kant (alleen even kijken voor leuke tips op Go-Kids) en tv heb je in het buitenland ook niet nodig. Leg de telefoon weg en heb aandacht voor je kinderen en partner. Laat de tv eens uit ’s avonds; ga samen spelletjes doen, lees een boek of werk samen in een vakantie doeboek.

Tip 12: Eropuit met kinderen

Plan een dagje uit met het gezin: kano varen, zwemmen, pretpark, speeltuin of ga eens naar een museum bij jou in de buurt. Er zijn genoeg leuke kindvriendelijke musea! Of kijk op de Go-Kids agenda voor een leuke activiteit.

Tip 13: Film marathon met kinderen

Lekker met het hele gezin een middag of avond heel veel films kijken! Ideaal wanneer het regenachtig weer is. Of samen heel veel spelletjes doen. Spreek ook goed af wanneer je dingen samen doet of wanneer ze zichzelf even moeten vermaken.

Tip 14: Logeren

Kinderen vinden het super leuk om bij een vriendje/vriendinnetje of Opa en Oma te logeren. Regel een logeerdate voor je kinderen. Altijd leuk om een dagje en nachtje bij je vriendje of vriendinnetje te zijn in de vakantie of verwend te worden door Opa en Oma (gelukkig kan het weer).

Tip 15: Thuis picknick met kinderen

Maak een gezellig picknick thuis of zoek een leuke picknick plek uit en ga er lekker op uit met de fiets. Neem een goed gevulde picknickmand mee en een kleed. Maak samen de lekkere hapjes en drankjes en laat kinderen ook meedenken over wat jullie gaan eten.

TIP: Boek 'Alle kinderen naar buiten' met leuke tips

We wensen iedereen een fijne zomervakantie. Geniet van alle leuke dingen die je samen gaat doen!

LEES OOK: Blog met hittegolf tips!