Toekomstdenken voor kinderen in Evoluon Eindhoven

Hoe we vandaag over de toekomst denken is gebaseerd op verhalen, gedachten en daden van grote denkers. Er is namelijk niet maar één toekomst, het zijn er velen. In het Evoluon kunnen kinderen van alle leeftijden deze verschillende toekomstperspectieven spelenderwijs 
ontdekken.Zo kunnen zij hun eigen gewenste toekomstbeeld vormen.

Spelenderwijs op toekomstreis

Er is in het Evoluon bij de tentoonstelling RetroFuture van alles te doen voor kinderen van alle leeftijden. Zo kun je met een werkblad kinderen van 4 tot 5 jaar op dromenjacht. Voor de kinderen van 6 tot 9 en ook voor de oudere kinderen 9+ jaar hebben we ook twee verschillende werkbladen waarmee zij door middel van prikkelende opdrachten mee op reis door de expositie worden genomen.

Wat is er te doen?

Naast de werkbladen zijn er ook nog extra activiteiten te beleven in RetroFuture. Zo kunnen de kinderen met Kaplablokken aan de slag om hun eigen huis of stad van de toekomst te bouwen. Ook kunnen ze hun toekomstdromen bouwen op een grote legowand of spelen met schaduwen om zo een eigen alien of ruimteschip te maken. Of gaan ze misschien wel hun eigen robot creëren? Daarnaast hebben we verschillende retrospellen staan. Lukt het jou om Tetris de baas te zijn of ga je je uitleven op de space invaders?

Boven 12 jaar?

Vliegreizen is uit, Tijdreizen is nu. Reis vooruit en ontdek de toekomst die voor ons ligt. Geen 10, 100 of 1000, maar miljarden jaren vooruit tot voorbij het moment dat de zon is opgebrand. Wie is daar ooit geweest? Jij dus binnenkort. Stap in onze VR-tijdmachine op de vierde verdieping van RetroFuture en reis met ons mee naar de verre toekomst. Wil je er zeker van zijn dat je tijdens je bezoek kunt tijdreizen? Reserveer dan een tijdsslot. Je hebt een ticket voor RetroFuture nodig om te kunnen tijdreizen.

Reis vooruit en ontdek de toekomst die voor ons ligt in de VR Tijdmachine.

Bezoek

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis. Om deel te nemen aan bovenstaande activiteiten heb je wel een ticket van RetroFuture nodig. Deze kun je online reserveren voorafgaand aan je bezoek via evoluon.com of aan de kassa in het Evoluon. Per 3 kinderen is er wel minimaal 1 volwassene bij die met de kinderen in de tentoonstelling is.

Tickets bestel je hier!