BoekStartdag bij de Bibliotheek Eindhoven

Boekstartdag 2023!

Op zaterdag 3 juni staat de Bibliotheek Eindhoven volledig in het teken van de BoekStartdag! Als ouder of grootouder kunnen jullie met de kids tussen 10.00 en 13.00 uur genieten van verrassende activiteiten die speciaal voor deze dag zijn georganiseerd.

Zo zal Elja Smeets van Muziek Fantastique op muzikale wijze komen voorlezen en jullie inspireren om het nog leuker te maken. Wil je jouw kindje nieuwe motorische vaardigheden aanleren? Kom dan naar Xandra en Nicole, kinderfysiotherapeuten bij Hans van Beek die jullie met behulp van leuke liedjes en versjes tips zullen geven.
Op de jeugdafdeling kun je ook terecht voor professionele ondersteuning bij het kiezen van geschikte boeken voor jouw kinderen. Tijdens de verschillende momentjes voor baby's, dreumesen en peuters kun je samen gezellig luisteren naar verhalen.

 

 

Het belangrijkste doel tijdens deze dag is om samen te genieten van voorlezen! Want niet alleen brengt dit gezelligheid met zich mee, maar het is ook heel belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Door regelmatig samen te lezen krijgen zij op latere leeftijd een grotere woordenschat waardoor zij gemakkelijker zelfstandig leren lezen. Dit maakt onze BoekStartdag dus supergezellig èn leerzaam!
In aanloop naar de BoekStartdag is er op donderdag 1 juni een gratis webinar over voorlezen aan baby’s en dreumesen. 

Alle praktische informatie op een rijtje:

BoekStartdag vindt plaats op zaterdag 3 juni vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur in Bibliotheek Eindhoven. De meeste activiteiten zijn gratis bij te wonen. Surf naar de website voor extra informatie of om je aan te melden! bibliotheekeindhoven.nl/boekstart

Log In